Първоначално изпратено от dolce
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от CorruptedMarket Разгледай мнениеРазбира се, 2.30 пролетта може да видиш, ама не през 2016, а през пролетта на 2516 година, когато Химимпорт придобие Apple чрез LBO финансиран от КТБ!.
Голямата ти гордост има намаляващи оперативни марджини с -14%, -10%, -28%, -25%, -24% за периода 2009-2014.
ROA 1%
ROE 5%
ROIC 2% при около 5% reinvestment rate
И за весело посрещане ето ти ТТМ графики на доходите и EBIT по тримесечия
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнениеможе и на по-добри да допълня,а може и на по-добри да разкеша...цар пазар ще покаже
П.С. а като оценител и разбирач на пазара допуснал ли си възможността Хим да струва над 2.30 пролетта?!?
Голямата ти гордост има намаляващи оперативни марджини с -14%, -10%, -28%, -25%, -24% за периода 2009-2014.
ROA 1%
ROE 5%
ROIC 2% при около 5% reinvestment rate
И за весело посрещане ето ти ТТМ графики на доходите и EBIT по тримесечия
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнениеможе и на по-добри да допълня,а може и на по-добри да разкеша...цар пазар ще покаже
П.С. а като оценител и разбирач на пазара допуснал ли си възможността Хим да струва над 2.30 пролетта?!?
Аз не съм !
Но за над 1,81 преди ОСА съм си заредил- като минимум.
А защо влизам ;- към к31,12,- 2012 и -2013 имах по ТИМ позиции над 30 000лв. вложени с цел да ги извадя -
31,12,2012r, ******* ************* ******** 30,12,2013r.
710x1,914 = 1359 CH4P ******** 3800х1,4662 = 5571
5300x1,3524 = 7168 CHIM ******** 4510x1,1191= 5047
13600x1,06088= 14428 CCB ******** 12900x0,96879= 12497
15500x0,54884= 8507 zhBG ******** 11260x0,58753= 6616
случи се през 2014г. Прибрах си капитала и реализирах печалба ~ 17700
Може би 1/3 от сделките през 2014г. са с тези компании.
ChimP- закр.16,07,2014г.+ 6500 на два пъти е затваряна
CHIM - закр. 09,2014г. + 7000 тука също
CCB - закр. 10,2014г. + 3000
ZhBg - закр. 10,2014г + 1200
-Така че тук не се притеснявам за сега, а и все още не съм я инвестирал напълно печалбата.Last edited by inta53; 31.12.2015, 01:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от CorruptedMarket Разгледай мнение1. Защото следя гиганта на българската борса от любопитство.
2. Защото като купуваш 40% над цената, на която оценявам Химимпорт, може би скоро ще авериджваш на "по-добри цени".
П.С. а като оценител и разбирач на пазара допуснал ли си възможността Хим да струва над 2.30 пролетта?!?"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Първоначално изпратено от CorruptedMarket Разгледай мнение1. Защото следя гиганта на българската борса от любопитство.
2. Защото като купуваш 40% над цената, на която оценявам Химимпорт, може би скоро ще авериджваш на "по-добри цени".
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнениелюбопитно ми е като не притежаваш и не си притежавал акции,защо се изливаш тук...сигурно ти е скучно и се опитваш да разцъкаш малко по форума...иначе в гуглето има интересни игри....пасианси....това-онова
Коментар
-
Първоначално изпратено от api Разгледай мнениеИ аз се надявах да станат по някои позиции обърквации и се бях заложил, но продавачите по-стиснати от тебе и мене взети заедно
както се казва нема лошо...пазара винаги дава шансове...както в посока надолу,така и в посока за нагоре...търпение му е майката"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Първоначално изпратено от CorruptedMarket Разгледай мнениеНе разбирам какви фундаментални причини намираш в купуването на компания с намаляващи показатели, близо до multi-year low.
Надявам се да има добър край това приключение, но засега липсват всякакви фундаментални подсказки за възтановяване в холдинга.
Не притежавам и не съм притежавал акции."В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнениевярно е да ти кажапо някой път и аз не мога да се понасям...иначе си имах и оферта на 1.313 и на 1.295
че видиш ли последен ден на годината...всеки бърза нанякъде....и обърквации стават всякакви...и така
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеа ако си избързал.......
да не изказваш пак поздрави за познат резултат на чичо манчо и следващата година.....
Цяла година ме ядоха хим феновете и не мога да ги поздравя за последно с едно малко поздравче.....
септември ще бъде май......
лека и успешна 2016 г.....Нито аз,нито ти може да знаем. Преди 1-2 месеца и при Монбат "избързах" на 7.3-7.4 лв., та сега доста кеш се освободи от него и ги намествам- малко Хим, Пиб , Трасе и т.н.
Ако и ти беше познал, щях да те поздравя, моята прогноза за Софикса се размина "само" с 230 единици, но по-важно е че порфейла ми е дори на малък +
Здраве, късмет и успехи през 2016!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнениемерси...лошото е че нямаше кой да ми продаде още на тази цена....иначе щях да изкажа благодарност още по ИЗРАЗИТЕЛНО
Надявам се да има добър край това приключение, но засега липсват всякакви фундаментални подсказки за възтановяване в холдинга.
Не притежавам и не съм притежавал акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеа ако си избързал.......
да не изказваш пак поздрави за познат резултат на чичо манчо и следващата година.....
Цяла година ме ядоха хим феновете и не мога да ги поздравя за последно с едно малко поздравче.....
лека и успешна 2016 г.....иначе ми се струва че си прекалено песимистичен към пазара като цяло......но според мен ни чака по оптимистична година по доста от позициите от изтичащата в момента
Не е Препоръка!!!"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Първоначално изпратено от api Разгледай мнениеИмаше достатъчно на 1.33,от които и аз взех, но ти си се стиснал за 1 ст.
лека и успешна 2016 г.....
Коментар
Коментар