Накрая въпроса опира до цената на придобиване.Едно е да речем да вземеш Потъник на 1.10 друго е на 1.60 лв пък после нека си правят вятър на зъбите колко добра била артията тия дето са се набили на високото.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от DD Разгледай мнениеНезнам дали раппевците могат да смятат,но със сигурност добре хейтват.
Колегата по-долу е казал реални цифри а не ЕЖК истории.
Незнам дали забелязвате но търсенето по позицията расте прогресивно. Ако хима тръгне тръгва и борсата!
Сега имаме технически потенциал за ръст, но специално при Хим-а, никога не се знае кога точно ще потегли. Може и да е с няколко месеца закъснение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнениеМдааа... свършиии горивото на тЪз ракета. Едни 4 ст. за 10 г. няма да ме накарат да вкарам и петаче в позицията.
За едни 4 ст. за 10 г. ... аз само ще споделя реалността, а всеки да си го отчита както си иска... взех привилегии през 2009-та щото предпочетох 9% дивидентна доходност пред 5-7% депозит в банка, като разчитах и на последваща капиталова печалба ... простите ми изчисления показваха че 7 дивидента по близо 20 ст. ще ми върнат 1,40 лв. на акция и от там нататък ми остават акции с нетна цена от около 80 ст. за брой. Дотук кротко си следя нещата като по-голямата част от тези 1,40 вече си ги взех (остават ми едни 10 ст. за догодина), а вече мога и да продавам акцията като обикновена.... което са си едни +50% спрямо инвестираното... разбира се ако цената се беше задържала по-близо до емисионната от 2,20 щеше да е още по-добре!
Но каквото било ... било... важното е какво следва от тук нататък....
... тази година разпределят 4,5 ст. на акция, което са едни 3,75% при текущата пазарна цена... далеч е от 9-те % по хубавата емисия, но при настоящия пазар алтернативите не са по-добри. Освен това в година на пълен дивидент от 17-18 млн. Хима гласуваха допълнителни 10 млн. дивидент, така че догодина фиксирания дивидент ще е наполовина, а новият по всяка вероятност ще е по-голям от тазгодишния... при тях хубавото е че няма изненади.. щом са обещали значи ще го изпълнят... който не вярва да не купува, пък ако има налични нека и да продава... тогава горните 3,75% може и да нарастнат :-) В заключние мога само да кажа, че за мен е важно дали може да се изкарат пари от дадена акция или не... всичко останало е чешене на езиците!
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеЩо не ходиш по ОСА ?
Първо до сега се дължаха ~ 17,8мил. по привилегиите, за догодина олеква тази тежест
с ~ 9мил.
Беше официално обявено да се продължи вивидентната политика, като за напред се
разпределя 1/3 от год. печалба ! Всичко това съвсем скоро !
Или примерно , ако се повтори печалбата от мин. година, може да се очаква ~ 0,09/акц.Last edited by 15%; 17.08.2016, 20:30.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнениеЩе се радвам ако е така , и в такъв случай е нужно да се държиш на ниво подходящо за сериозен инвеститор ......
Така и не разбрах какво не ти харесва в прозрачността на Хим. , Керезов чете може да си вземе бележки ако кажеш нещо конкретно ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеИзлишни са споровете за това кой е по-сериозен инвеститор! Първо, че е безсмислено, второ - не определя крайния резултат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеИзлишни са споровете за това кой е по-сериозен инвеститор! Първо, че е безсмислено, второ - не определя крайния резултат.Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнениеЩе се радвам ако е така , и в такъв случай е нужно да се държиш на ниво подходящо за сериозен инвеститор ......
Така и не разбрах какво не ти харесва в прозрачността на Хим. , Керезов чете може да си вземе бележки ако кажеш нещо конкретно ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнениеСъс сигурност съм по-сериозен инвеститор от теб!
Така и не разбрах какво не ти харесва в прозрачността на Хим. , Керезов чете може да си вземе бележки ако кажеш нещо конкретно ....Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнениеСъс сигурност съм по-сериозен инвеститор от теб!
Коментар
-
Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнениеНищо по същество пак не видях ?
Не виждаш ли че олекваш така бе пич.....някакво мрънкане че си недоволен, като те попита човек от какво конкретно не си доволен , минаваш на обиди .......
Ша знаеш че това е точно поведение на сериозен инвеститор на БФБ-то .......
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеКомпания, свързана с "Химимпорт", купува вносител на камиони MAN
http://www.capital.bg/biznes/kompani...?ref=cheteno24Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнениеПич, точно на трол като теб няма какво и защо да обяснявам! Живей си със здраве!
Не виждаш ли че олекваш така бе пич.....някакво мрънкане че си недоволен, като те попита човек от какво конкретно не си доволен , минаваш на обиди .......
Ша знаеш че това е точно поведение на сериозен инвеститор на БФБ-то .......Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Компания, свързана с "Химимпорт", купува вносител на камиони MAN
http://www.capital.bg/biznes/kompani...?ref=cheteno24
Коментар
Коментар