IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да инвестираме през 2014?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    абе знам я тази стратегия, ама нали съм contrarian... не съм съгласен!
    Ето сега например купил съм М+С на 6 лева, защо да пълня на 10лева и после сигурно на 15лева, че то така най-вероятно ще пълня и на върха!!! Не е ли по добре да насоча паричките към подценения според мен Инс, или към Турския ЕТФ(DJ Turkey Titans 20)?

Пазара скочи с 50% сигурно ще скача с още - защо да допълвам скочилите акции, по-добре е да търся "заспали" хартии или просто каквато е темата, да търся алтернативи през 2014?

Поздрави!

п.с. аз не съм ПФ решил съм да слагам например по 5К в позиция и съм ги сложил, защо да допълвам пак там и да вдигам средната? не ме разбирай погрешно не отричам твоята схема, просто нямам някакво ноу-хау което да ме е направило богат - ето защо все питам и търся отговора
    Аз имам предвид и да инвестираш като цяло, не само да пълниш от същата позиция. Пълниш ако смисъл, както направих с Химимпорт, например. Ако няма търсиш друга. Целта е да продължаваш да набиваш пари, дали в същата, дали в друга позиция... за сега
    The best things in life are free. The second best things are very expensive!
    не е препоръка

Коментар

Ванко а ти видя ли консервативния на ПФБК? - 1,48% !!! Имам
      Ха!!! Фондовете на ПФБК не ги бях гледал ама въобще! Сега погледнах, че фондът "Гарант" също пълзи стремглаво нагоре.

Явно положителният тренд от началото на годината не е само в моя телевизор.

Коментар

Днес ми се случи нещо странно!
        Една позната ми писа на скайпа с молба да я науча как да си купува акции, защото депозита й бил само с 4% доходност!?!?

Не е ли рано?
        т'ва е заради филма, от петък се върти по кината...

Коментар

• Пазар, като на пазар - един продава, друг купува.....един печели, друг губи........

Определено е хубаво да се набива.....Но да не се надяваме да има още един Абърдийн в близките години....

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
            +1

Тази тактика с допълването по принцип е супер при първоначално конструиране на портфейла, само че и аз мисля като tony1975 в случая. Допълването при вече успешна позиция увеличава рискът от загуба при последвала корекция на пазара.

Между другото някой обърна ли внимание, че консервативният фонд на Карол е направил 0.37% доходност за първите 10 дни на годината? С това темпо може като нищо да го докарат и до над 10-12% за една година!
            Ванко а ти видя ли консервативния на ПФБК? + 1,48% !!! Имам
            Last edited by tony1975; 12.01.2014, 16:49.

Коментар

Ето сега например купил съм М+С на 6 лева, защо да пълня на 10лева и после сигурно на 15лева, че то така най-вероятно ще пълня и на върха!!! Не е ли по добре да насоча паричките към подценения според мен Инс, или към Турския ЕТФ(DJ Turkey Titans 20)?

Пазара скочи с 50% сигурно ще скача с още - защо да допълвам скочилите акции, по-добре е да търся "заспали" хартии или просто каквато е темата, да търся алтернативи през 2014?
              Поздрави!
              +1

Тази тактика с допълването по принцип е супер при първоначално конструиране на портфейла, само че и аз мисля като tony1975 в случая. Допълването при вече успешна позиция увеличава рискът от загуба при последвала корекция на пазара.

Между другото някой обърна ли внимание, че консервативният фонд на Карол е направил 0.37% доходност за първите 10 дни на годината? С това темпо може като нищо да го докарат и до над 10-12% за една година!

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                По принцип навлизането в позиции трябва да продължава докато е бичи пазара. Т.е. ти постоянно трябва да вкарваш нови и нови пари, без да продаваш. Дали реинвестиране на дивиденти, дали от някъде си скатал и продължаваш да набиваш няма значение. Защото те по принцип си растат. Представи си го така като пример: Ти не си малък, а голям инвеститор. За да влезне един голям инвеститор в позиция, той купува на една цена, и купува на друга цена, и купува и на 3та цена. Ти правиш същото, само че с много по-малко пари (което реално е твоето преимущество). След като свърши бичият пазар, се започва продажбата. Ти продаваш, продаваш, продаваш - продажбата при по-малък инвеститор става много по-лесно, отколкото при по-голям.
                Така че не се май, друже, а набивай пари!
                Аз в момента съм на почти 0% кеш, от другата седмица ще сложа още пари в сметката ми и ще продължа да купувам.... И възнамерявам да не спирам да купувам, защото и аз чакам дивиденти, а и аз ще правя допълнителни капиталови инжекции към портфейла. Когато се обърне тренда ще ликвидирам целия портфейл, без изключение. Това може да стане и утре, може и след 2 години. Но ще го направя...Сега не мисля за това, обаче, а купувам

ПП. Това ми е 666-тото мнение

Поздрави!

п.с. аз не съм ПФ решил съм да слагам например по 5К в позиция и съм ги сложил, защо да допълвам пак там и да вдигам средната? не ме разбирай погрешно не отричам твоята схема, просто нямам някакво ноу-хау което да ме е направило богат - ето защо все питам и търся отговора
                Last edited by tony1975; 12.01.2014, 14:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                  По принцип навлизането в позиции трябва да продължава докато е бичи пазара. Т.е. ти постоянно трябва да вкарваш нови и нови пари, без да продаваш. Дали реинвестиране на дивиденти, дали от някъде си скатал и продължаваш да набиваш няма значение. Защото те по принцип си растат. Представи си го така като пример: Ти не си малък, а голям инвеститор. За да влезне един голям инвеститор в позиция, той купува на една цена, и купува на друга цена, и купува и на 3та цена. Ти правиш същото, само че с много по-малко пари (което реално е твоето преимущество). След като свърши бичият пазар, се започва продажбата. Ти продаваш, продаваш, продаваш - продажбата при по-малък инвеститор става много по-лесно, отколкото при по-голям.
                  Аз в момента съм на почти 0% кеш, от другата седмица ще сложа още пари в сметката ми и ще продължа да купувам.... И възнамерявам да не спирам да купувам, защото и аз чакам дивиденти, а и аз ще правя допълнителни капиталови инжекции към портфейла. Когато се обърне тренда ще ликвидирам целия портфейл, без изключение. Това може да стане и утре, може и след 2 години. Но ще го направя...Сега не мисля за това, обаче, а купувам

+1

Коментар

Не се плаша, просто мисля че колкото купих - купих на "онези" цени.
                    Сега само гледам мача как влизат умните пари, после по-малко умните и после как масите почват да прехвърлят депозити.
                    Най-много може с дивидента да реинвестирам в нещо на БФБ. Но с месечните си вноски мисля че трябва да почна да се оглеждам за друг актив?
                    Поздрави!

Last edited by LuckyYou; 12.01.2014, 11:56.
                    The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                    не е препоръка

Коментар

• Тони , това твоето си мисля да е само споделени блянове -за 14г. дай му още +1-2годинки поне,

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                        И мен няколко приятели ме запитаха за акции наскоро Хора които не са инвестирали в акции! Депозитите били ниски, имотите скъпи, и хората питаха как да направят висока доходност. Но мисля 4е е рано за масата - най вероятно до година две ще е по масово ако тази година направим силна доходност!

Не е препоръка!
                        Аз пък знам за FOREX играчи, които са се прехвърлили на БФБ - било по-сигурно
                        Не е препоръка!
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Всичко е тайминг, както казва Мариянски. Самият аз се убедих като гледах как компания с повишаващи се резултати, като СФАРМ се срина до 2лева.

Ние имахме шанса да знаем това и да купуваме в правилното време! Хванахме ръста на БФБ през миналата година, най-вероятно ще се возим в първа класа и тази година. Мисля така защото в момента наблюдаваме ръст на 2 -3 позиции, но кога ще тръгнат другите които сега въртят гуми на място?
                          Виж след година две(с това навлизане на технологиите) трябва да почнем да се ослушваме! И дано следващия спад не трае 5 години, че много време бе!

Но нека се концентрираме върху катеренето 2014 и 2015 Аз викам Софикс поне 1500 поне, преди да почне да пада!
                          Last edited by tony1975; 12.01.2014, 07:39.

Коментар

ако тази година направим +30 , догодина ще е лудница!!!
                            аз виках поне 2-3 години ние ще блажим, а те "глупавите" пари вече искат да идват!?!?
                            Няма страшно! Сега се ориентират хора, които имат познати, които правят някакви пари от борсата. За мен това все още са "умни" пари.

Когато почнат репортажи по телевизията на тема колко много пари се правят от борсата, тогава вече може и да мислим за изход.

Коментар

• Предишния път на Софикс му трябваха три години да скочи от 500 на 2000, сега предполагам ще стане доста по-бързо. Вече я има историята за успех и е по-лесно човек да си представи растежа.

Коментар

• "Я елате, пиленца, при батко..." само дето батковците сте много, та пиленцата може да се объркат.
                                - Което ще е жалко

Коментар

Working...
                                X