Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да инвестираме през 2014?
Collapse
X
-
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеВанко а ти видя ли консервативния на ПФБК? - 1,48% !!! Имам
Явно положителният тренд от началото на годината не е само в моя телевизор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеДнес ми се случи нещо странно!
Една позната ми писа на скайпа с молба да я науча как да си купува акции, защото депозита й бил само с 4% доходност!?!?
Не е ли рано?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение+1
Тази тактика с допълването по принцип е супер при първоначално конструиране на портфейла, само че и аз мисля като tony1975 в случая. Допълването при вече успешна позиция увеличава рискът от загуба при последвала корекция на пазара.
Между другото някой обърна ли внимание, че консервативният фонд на Карол е направил 0.37% доходност за първите 10 дни на годината? С това темпо може като нищо да го докарат и до над 10-12% за една година!Last edited by tony1975; 12.01.2014, 16:49.
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеабе знам я тази стратегия, ама нали съм contrarian... не съм съгласен!
Ето сега например купил съм М+С на 6 лева, защо да пълня на 10лева и после сигурно на 15лева, че то така най-вероятно ще пълня и на върха!!! Не е ли по добре да насоча паричките към подценения според мен Инс, или към Турския ЕТФ(DJ Turkey Titans 20)?
Пазара скочи с 50% сигурно ще скача с още - защо да допълвам скочилите акции, по-добре е да търся "заспали" хартии или просто каквато е темата, да търся алтернативи през 2014?
Поздрави!
Тази тактика с допълването по принцип е супер при първоначално конструиране на портфейла, само че и аз мисля като tony1975 в случая. Допълването при вече успешна позиция увеличава рискът от загуба при последвала корекция на пазара.
Между другото някой обърна ли внимание, че консервативният фонд на Карол е направил 0.37% доходност за първите 10 дни на годината? С това темпо може като нищо да го докарат и до над 10-12% за една година!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеПо принцип навлизането в позиции трябва да продължава докато е бичи пазара. Т.е. ти постоянно трябва да вкарваш нови и нови пари, без да продаваш. Дали реинвестиране на дивиденти, дали от някъде си скатал и продължаваш да набиваш няма значение. Защото те по принцип си растат. Представи си го така като пример: Ти не си малък, а голям инвеститор. За да влезне един голям инвеститор в позиция, той купува на една цена, и купува на друга цена, и купува и на 3та цена. Ти правиш същото, само че с много по-малко пари (което реално е твоето преимущество). След като свърши бичият пазар, се започва продажбата. Ти продаваш, продаваш, продаваш - продажбата при по-малък инвеститор става много по-лесно, отколкото при по-голям.
Така че не се май, друже, а набивай пари!
Аз в момента съм на почти 0% кеш, от другата седмица ще сложа още пари в сметката ми и ще продължа да купувам.... И възнамерявам да не спирам да купувам, защото и аз чакам дивиденти, а и аз ще правя допълнителни капиталови инжекции към портфейла. Когато се обърне тренда ще ликвидирам целия портфейл, без изключение. Това може да стане и утре, може и след 2 години. Но ще го направя...Сега не мисля за това, обаче, а купувам
ПП. Това ми е 666-тото мнение
Ето сега например купил съм М+С на 6 лева, защо да пълня на 10лева и после сигурно на 15лева, че то така най-вероятно ще пълня и на върха!!! Не е ли по добре да насоча паричките към подценения според мен Инс, или към Турския ЕТФ(DJ Turkey Titans 20)?
Пазара скочи с 50% сигурно ще скача с още - защо да допълвам скочилите акции, по-добре е да търся "заспали" хартии или просто каквато е темата, да търся алтернативи през 2014?
Поздрави!
п.с. аз не съм ПФ решил съм да слагам например по 5К в позиция и съм ги сложил, защо да допълвам пак там и да вдигам средната? не ме разбирай погрешно не отричам твоята схема, просто нямам някакво ноу-хау което да ме е направило богат - ето защо все питам и търся отговораLast edited by tony1975; 12.01.2014, 14:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеПо принцип навлизането в позиции трябва да продължава докато е бичи пазара. Т.е. ти постоянно трябва да вкарваш нови и нови пари, без да продаваш. Дали реинвестиране на дивиденти, дали от някъде си скатал и продължаваш да набиваш няма значение. Защото те по принцип си растат. Представи си го така като пример: Ти не си малък, а голям инвеститор. За да влезне един голям инвеститор в позиция, той купува на една цена, и купува на друга цена, и купува и на 3та цена. Ти правиш същото, само че с много по-малко пари (което реално е твоето преимущество). След като свърши бичият пазар, се започва продажбата. Ти продаваш, продаваш, продаваш - продажбата при по-малък инвеститор става много по-лесно, отколкото при по-голям.
Аз в момента съм на почти 0% кеш, от другата седмица ще сложа още пари в сметката ми и ще продължа да купувам.... И възнамерявам да не спирам да купувам, защото и аз чакам дивиденти, а и аз ще правя допълнителни капиталови инжекции към портфейла. Когато се обърне тренда ще ликвидирам целия портфейл, без изключение. Това може да стане и утре, може и след 2 години. Но ще го направя...Сега не мисля за това, обаче, а купувам
ПП. Това ми е 666-тото мнение
+1
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНе се плаша, просто мисля че колкото купих - купих на "онези" цени.
Сега само гледам мача как влизат умните пари, после по-малко умните и после как масите почват да прехвърлят депозити.
Най-много може с дивидента да реинвестирам в нещо на БФБ. Но с месечните си вноски мисля че трябва да почна да се оглеждам за друг актив?
Поздрави!
ПП. Това ми е 666-тото мнениеLast edited by LuckyYou; 12.01.2014, 11:56.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеИ мен няколко приятели ме запитаха за акции наскоро Хора които не са инвестирали в акции! Депозитите били ниски, имотите скъпи, и хората питаха как да направят висока доходност. Но мисля 4е е рано за масата - най вероятно до година две ще е по масово ако тази година направим силна доходност!
Не е препоръка!
Не е препоръка!За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Всичко е тайминг, както казва Мариянски. Самият аз се убедих като гледах как компания с повишаващи се резултати, като СФАРМ се срина до 2лева.
Ние имахме шанса да знаем това и да купуваме в правилното време! Хванахме ръста на БФБ през миналата година, най-вероятно ще се возим в първа класа и тази година. Мисля така защото в момента наблюдаваме ръст на 2 -3 позиции, но кога ще тръгнат другите които сега въртят гуми на място?
Виж след година две(с това навлизане на технологиите) трябва да почнем да се ослушваме! И дано следващия спад не трае 5 години, че много време бе!
Но нека се концентрираме върху катеренето 2014 и 2015 Аз викам Софикс поне 1500 поне, преди да почне да пада!Last edited by tony1975; 12.01.2014, 07:39.
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеако тази година направим +30 , догодина ще е лудница!!!
аз виках поне 2-3 години ние ще блажим, а те "глупавите" пари вече искат да идват!?!?
Когато почнат репортажи по телевизията на тема колко много пари се правят от борсата, тогава вече може и да мислим за изход.
Коментар
Коментар