IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да инвестираме през 2014?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    защо искате акциите ви да поскъпнат? не може ли да ги купувате на по-ниски цени?? незнам защо ви харесва да ги купувате на по-високи!
    Аз лично не добавям - защото такава ми е стратегията:
    Вземам потребителски заем (на тънка лихва ), който мога да си позволя и не ми събаря стандарта. Купувам на цената, която съм си заплюл.. Изплащам го и гледам как се развива пазара, докато не си харесам друга позиция и цена.
    Правил съм го три пъти.... колкото и сделки на БФБ.
    Недостатък - имам само две позиции. Предимство - избрал съм дълъг хоризонт за търговия и не ме бъркат месечните колебания. Резултат - доходност по едната позиция - над 150% а по другата над 60%. - след като приспадна разходите по лихвите.
    Придобит актив - в случай, че кеширам (нямам намерение да е тази година ) ще съм си осигурил четвърта пенсия... след имотчетата, очаквана пенсия след бъхтенето цял живот, нЕкаква допълнителна измислена.
    Не всички се издържат от търговията тук - да са живи и здрави, които го могат.
    Така, че инвестицията на БФБ ми е най-рисковата от "портфейла" ми и ми струва на месец, колкото цигарите и ракията на съседа.
    И дори е забавно да се правя на трейдър
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

логичен отговор
      не може ли още да се купува?
      Може, но защо да ставаме мажовци.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Защото сме купили достатъчно и предостатъчно. Вече искаме да берем плодовете.. надали ще живеем по 500-1000 години
        логичен отговор
        не може ли още да се купува?

Коментар

защо искате акциите ви да поскъпнат? не може ли да ги купувате на по-ниски цени?? незнам защо ви харесва да ги купувате на по-високи!
          Защото сме купили достатъчно и предостатъчно. Вече искаме да берем плодовете.. надали ще живеем по 500-1000 години

Коментар

• защо искате акциите ви да поскъпнат? не може ли да ги купувате на по-ниски цени?? незнам защо ви харесва да ги купувате на по-високи!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Toва къде се намира БГ фундамента на графиката как го изчисли ?
              Щото аз например мога да кажа че сме си поне 30% над него.
              Къде сме ние
              "....Това насочва инвеститорите към други възможности и търсене на по-евтини акции. Например, към Европа и дори Гърция, където съотношението цена/печалба е 4, или Италия, Португалия и Испания – под 10 и т. н. Дори в Германия, която не изпитва икономически трудности, то е 15.6....."
              http://economix.bg/da-nyama-balon-na...-za-preotsenka
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                То фундамента не е по графика. ти казваше че е над него и на Софикс 300

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Аз за това съм толкова позитивен и за нашия пазар в момента. Тук все още дори фундамента не е отразен в пълна степен.

Коментар

Акерлоф взима нобелова награда по икономика за едно есе от две три страници. В което доказва как на пазар на който не се знаят качествата на продаваните стоки постепенно боклуците изместват добрите употребявани автомобили. Същото става и на борсата, първо се купува фундамент и стойност, постепенно фундамента се измества от рационални очаквания. И в крайна сметка рационалните очаквания се заместват от ирационални очаквания. Фундамента е скучен, рационалните очаквания са трудни. Но ирационалните надежди са завладяващи - особено когато са допълнени от растежи по над 100% на година.

Аз за това съм толкова позитивен и за нашия пазар в момента. Тук все още дори фундамента не е отразен в пълна степен.

Мноооого вярно !

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                      Если устраивается турнир с призом 20 тысяч долларов — съезжаются лучшие гроссмейстеры мира, и у меня мало шансов. На бирже: приз полмиллиона, а почти все участники «кандидаты в мастера». Шансы есть.-Дэвид Норвуд

Пп. От един руски сайт, Шансове има!
                      Акерлоф взима нобелова награда по икономика за едно есе от две три страници. В което доказва как на пазар на който не се знаят качествата на продаваните стоки постепенно боклуците изместват добрите употребявани автомобили. Същото става и на борсата, първо се купува фундамент и стойност, постепенно фундамента се измества от рационални очаквания. И в крайна сметка рационалните очаквания се заместват от ирационални очаквания. Фундамента е скучен, рационалните очаквания са трудни. Но ирационалните надежди са завладяващи - особено когато са допълнени от растежи по над 100% на година.

Коментар

Тези с депозитите да ги държат на депозити до Софикс 1500 до тогава все ще се намери кой да купува. Ама след това не е зле да влязат на борсата

то така и ще стане всъщност.
                        Если устраивается турнир с призом 20 тысяч долларов — съезжаются лучшие гроссмейстеры мира, и у меня мало шансов. На бирже: приз полмиллиона, а почти все участники «кандидаты в мастера». Шансы есть.-Дэвид Норвуд

Пп. От един руски сайт, Шансове има!

Коментар

• [QUOTE=troll feeder;1059560475]Прочетох 3-4 страници от темата и се чудя защо толкова се косите за хората с големите депозити, дето ги държали 4% лихва в банките, вместо да ги налеят на борсата?
                          Вие нали сте инвестирали и печелите?
                          Или пък търсите лапни-шарани?
                          Дали пък тази тема не е насочена към тях?[/
                          QUOTE]

Не се ласкай ......
                          Нито ти, нито аз, нито 100 като нас са важни за борсата......
                          Фондовете в БГ се чудят какво да правят стотици милиони лв ....Като случайно се бутнат и чужди фондове, блъсканицата става убийствена...
                          Сега е важно да не се уплашат шараните от Уолстрийт.... Да направят малко профит , да напишат един - два положителни доклада и нашите акули да им приберат след 2-3г стотина милки.......

Когато губим не е гот...но като правим по 5-6 К на ден ни е супеер и всичкото зло го заебаваме зад гърба си....

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            дано, дано
                            Най-устойчивия тренд на борсата е че масово се купува на върхове и масово се продава на дъна.

Депозитите ще си стоят депозити чак до като инфлацията не започне много грубо да ги яде. при 10-12 процента инфлация 3-4 процента лихва си води до сериозни загуби от депозити. Но при 10-15% инфлация означава че икономиката ни прегрява, т.е. че най-вероятно и борсата прегрява. И тогава точно ще се изсипят на нея и депозитите. горе долу същата работа каквото се случи 2007.

Коментар

Тези с депозитите да ги държат на депозити до Софикс 1500 до тогава все ще се намери кой да купува. Ама след това не е зле да влязат на борсата

то така и ще стане всъщност.
                              дано, дано

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                                Най-лесно се познава тренда след като го видиш начертан за минал период
                                Иначе съм на 100% съгласен с написаното освен, че трябва да се има предвид следното: срива на месечна база е твърде възможно да се окаже корекция в годишната графика.
                                Всичко зависи от алчността на инвеститора и пакета който държи
                                При бичи тренд се купува при спадове, при мечи тренд се продава при поскъпвания.

Коментар

Working...
                                X