Първоначално изпратено от SOFIX
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да инвестираме през 2014?
Collapse
X
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеЗа мен лично,пропуснатите ползи са по-болезнени от реализираните загуби....
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениее аз да изляза сух и да си взема моето а тя може и да направи или да падне с 80%
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеТони,к"во да ти каже човек,поставяш маркери,продаваш хладнокръвно......и позицията прави още едни 100 и повече проценти нагоре...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениепонеже не съм преживявал 2007 си мисля дали няма да ме обхване общата еуфория и не е ли добре да си поставя маркери след които да продавам хладнокръвно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениепонеже не съм преживявал 2007 си мисля дали няма да ме обхване общата еуфория и не е ли добре да си поставя маркери след които да продавам хладнокръвно.
проблема бе 2008 и 2009
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеа набелязвате ли си някакви таргети при достигането на които да продавате(което да ви направи по-безпристрастни при еуфория) или оставяте на преценката си?
А след като умни глави, на които работата им е да слагат таргет цени се справят толкова ужасяващо, за какво аз да се натоварвам с такива неща. Като реша че ми стига толкова, или като почне да ме изнервя, или като стане голям дял, или пък проста защото не расте я намалявам или разкарвам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеХубаво съм правил. Скептицизма е добро нещо, особено пък на борса като нашата.
Предотвратява пълненето по върховете
Но не съм и от тези дето отбягват риска, стига да съм сигурен какво правя.
Нали точно ти ме критикуваше по 1 време че съм 100% безразсъдно в 1 акция.
Там при Атера и заем вземах и 2 репа правих, ала добре се отплати. Както ми се отплаща и хима сега. Също тоже го товарех яко.
И аз не мога да кажа със сигурност къде ни е фундамента, може и ти да си по прав, но вътрешния ми глас ми говори че е доста по подценен потенциала му в поне дузина други ЕМ. Съответно си и действам в тая насока.
Постоянните съотношения в портфейла много по-добре предотвратяват пълнене по върховете, от колкото скептицизъм, който може да предотврати и печалбите в България може сега две три компании да дърпат, ама пак няма да сложа над 30% от тукашния ми портфейл в една или няколко свързани компании. Т.е. няма да допусна българска компания да ми мине трайно 3% от общите активи. И ако някоя стане 40% ще я намаля пак до 30% дори и да си мисля че може да расте още
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТо фундамента не е по графика. ти казваше че е над него и на Софикс 300
Предотвратява пълненето по върховете
Но не съм и от тези дето отбягват риска, стига да съм сигурен какво правя.
Нали точно ти ме критикуваше по 1 време че съм 100% безразсъдно в 1 акция.
Там при Атера и заем вземах и 2 репа правих, ала добре се отплати. Както ми се отплаща и хима сега. Също тоже го товарех яко.
И аз не мога да кажа със сигурност къде ни е фундамента, може и ти да си по прав, но вътрешния ми глас ми говори че е доста по подценен потенциала му в поне дузина други ЕМ. Съответно си и действам в тая насока.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеинтересна тактика!
Истината е, че съм имал и късмет.
Стратегията е от най-глупавите и нали знаеш - не е препоръка !Last edited by Protokol; 12.01.2014, 21:24.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеАз лично не добавям - защото такава ми е стратегията:
Вземам потребителски заем (на тънка лихва ), който мога да си позволя и не ми събаря стандарта. Купувам на цената, която съм си заплюл.. Изплащам го и гледам как се развива пазара, докато не си харесам друга позиция и цена.
Правил съм го три пъти.... колкото и сделки на БФБ.
Недостатък - имам само две позиции. Предимство - избрал съм дълъг хоризонт за търговия и не ме бъркат месечните колебания. Резултат - доходност по едната позиция - над 150% а по другата над 60%. - след като приспадна разходите по лихвите.
Придобит актив - в случай, че кеширам (нямам намерение да е тази година ) ще съм си осигурил четвърта пенсия... след имотчетата, очаквана пенсия след бъхтенето цял живот, нЕкаква допълнителна измислена.
Не всички се издържат от търговията тук - да са живи и здрави, които го могат.
Така, че инвестицията на БФБ ми е най-рисковата от "портфейла" ми и ми струва на месец, колкото цигарите и ракията на съседа.
И дори е забавно да се правя на трейдър
Коментар
Коментар