Първоначално изпратено от 2012
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няма станали милионери от взаимен фонд!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеИма такива които са станали милионери обаче трябва преди това да са били милиярдери.))
Не четох темата но реших да се пошегувам.
Имаше един виц.
Питали един как човек може да си купи малък бизнес в България. А другия отговорил...
...купува си голям и изчаква няколко години,
Коментар
-
Има такива които са станали милионери
Има такива които са станали милионери обаче трябва преди това да са били милиярдери.))
Не четох темата но реших да се пошегувам.
Имаше един виц.
Питали един как човек може да си купи малък бизнес в България. А другия отговорил...
...купува си голям и изчаква няколко години,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеДа сравняваш Sofix и Dow и БФБ... не ми се коментира. Но иначе си прав - пасивния подход ще печели докато "мислещите" са повече. Именно "мислещите" са основните балъци, които набиват пари в джобовете на пасивните в момента. При доминиране на пасивните инвестиции смятам, че напротив - оценките на компаниите ще станат по-реалистични и съответно ще падне риска и печалбата за всички. Нищо такова няма да се случи, че ще е голям бизнес да ти попадне компанията в индекс - естествено, че ще има ръст като влезе в индекса - но не виждам в момента каква е разликата - нима "мислещите" не си купуват акциите на компанията повече, след като я видят в индекса?
Изобщо, не съм особено убеден, че има разлика в ефективността. Като се има предвид, че дори и в момента над 50% от транзакциите са алгоритмични, това, което предвещаваш се е случило. И има доста по-големи далавери от това да ти вкарат компанията в индекса. Скалпинги, Вътрешна информация, IPOта...
Нека си си спомним кои бяха най-големите звезди на Софикс преди години - Холдинг Пътища и Мостстрой. Нека сега да си предствим, че имаше ETF на софикс, който управляваше 50% от парите на БФБ. Нямаше ли подобни акции да са с пъти в повече в индекса?
по-долу разива някаква теория, че ако имало ETF то ще се образуват балони при пасивно инвестиране
Ако 70%-80% от инвеститорите преминат към пасивна стратегия, кой ще гарантира, че цените на бостата са справедливи след като пасивните пари без да мислят много просто инвестират по технически характеристики?
Много примамливо ще станене за измами ако не 10%, а 80% от акциите в индекса да станат някакви измислени балони, защото това ще е най-големият бизнес в света.
отделно ще се повиши ликвидността и ще е по-лесно от една компания да се прехвърлиш в друга което в момента е почти невъзможно за "големите" пари
отделно, че точно ETF е естествена спирачка срещу балонизиране на един индекс
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеВ момента са много модерни пасивните фондове, но аз лично съм леко скептичен към гледането в миналото. Колкото повече пари влизат в ETF, толкова по голяма става опасността един ден да изгърмят като голям балон!
Пасивните фондове по своята същност са глупави пари, които инвестират автоматично във всичко което влезе в индекса. Колкото повече са тези пари, толкова по примамливо ще стане някой да прецака тези глупави пари и да вкара въздухарски акции в индекса.
Нека си си спомним кои бяха най-големите звезди на Софикс преди години - Холдинг Пътища и Мостстрой. Нека сега да си предствим, че имаше ETF на софикс, който управляваше 50% от парите на БФБ. Нямаше ли подобни акции да са с пъти в повече в индекса?
Изобщо, не съм особено убеден, че има разлика в ефективността. Като се има предвид, че дори и в момента над 50% от транзакциите са алгоритмични, това, което предвещаваш се е случило. И има доста по-големи далавери от това да ти вкарат компанията в индекса. Скалпинги, Вътрешна информация, IPOта...
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениестава става
може и случайно да е, но става
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениестани_шеф, дори и неподозираш с какви глупости се опитваш да занимаваш аудиторията
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
трима от всеки четирима фонд мениджъри не успяват да бият индекса, а ти си мислиш, че за 22-23 години ще можеш едни 10 000 лева да ги направиш 1 229 000 лева
отвори си една тема и дай да те видим как ще го постигнеш
може и случайно да е, но става
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеНаписах, че е трудна работа - станало е за 45 години.
Мисля, че пир добро управление можеш да го направиш за половината време сам.
Има ли са късмет да подържат компании които се справят доста добре. Но това си е било късмет. Не са го замислили така - освен ако не вярват в пророкуване на бъдещето.
И след това - всеки си мисли че може да се справи по-добре. Някой и успяват - които имат късмет. 99,99% не успяват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеИзобщо не разбираш същноста на това което искам да кажа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеНаписах, че е трудна работа - станало е за 45 години.
трима от всеки четирима фонд мениджъри не успяват да бият индекса, а ти си мислиш, че за 22-23 години ще можеш едни 10 000 лева да ги направиш 1 229 000 лева
отвори си една тема и дай да те видим как ще го постигнеш
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеВече дадох пример с инвестиция във фонд през 1970-та година от 10 000 долара, днес е 1,229 милиона долара с абсолютно пасивна инвестиционна стратегия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеМилионер от някакъв си фонд - трудна работа.
Милионер да станеш с твоите разбирания, труд, виждания и действия - това по-може.
Коментар
Коментар