IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няма станали милионери от взаимен фонд!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Опа, грешка - кликнал съм на 10 години, но тук не излиза за 10 години - явно се търгува на Франкфуртската от по-скоро. Ето графика за 10 години, за да влезе и Осма:

Пак не е зле - мисля - в десет години две сериозни кризи и пак: нелоша доходност един вид.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Съвсем нормални резултати - предвид туй, дето се случи на пазарите (вкл. на БФБ) през последните месеци.

Гледам моят фонд - въпреки всичко е на малък плюс: ного стабилен при кризи: да.

А затова - дали някой е станал милионерин от - защо да не е станал? Зависи колко, къде и кога е вложил във фонд. Ето например - как вложени преди 10 години във фонд 438 Б стават 1.05 КБ:

E, сега ако някой иска да тури 20 Б във фонд и за 5 години да стане милионерин - сори.
      слагай цялата графика, щото баш в кризата слиза под 100% и не се знае дали човек би държал, сега е лесно - както и друг път съм те съветвал постарай се да се научиш как се представят резултати (резултата не е само проценти)
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Съвсем нормални резултати - предвид туй, дето се случи на пазарите (вкл. на БФБ) през последните месеци.

Гледам моят фонд - въпреки всичко е на малък плюс: ного стабилен при кризи: да.

А затова - дали някой е станал милионерин от - защо да не е станал? Зависи колко, къде и кога е вложил във фонд. Ето например - как вложени преди 10 години във фонд 438 Б стават 1.05 КБ:

E, сега ако някой иска да тури 20 Б във фонд и за 5 години да стане милионерин - сори.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Attached Files

Коментар

• Няма станали милионери и според мен!
            В България всичко е шменти-капели (по ВЪРГАЛЧЕТО) и схеми! Иначе немаш шанс, бате

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              Аз имам една много елементарна теория, която ми е като практика.
              Ежегодно купувам по мо япреченка добри активи. Все идва време те да поскъпват през годините. Като абсолютна сума активите ми нямат значение. Важното за мен е какъв доход и колко стабилен може да е той през годините.
              И тя работата стана като хоби вече - за удоволствие.
              ето я историята(стратегията) на Веско в три реда

Коментар

• Аз имам една много елементарна теория, която ми е като практика.
                Ежегодно купувам по мо япреченка добри активи. Все идва време те да поскъпват през годините. Като абсолютна сума активите ми нямат значение. Важното за мен е какъв доход и колко стабилен може да е той през годините.
                И тя работата стана като хоби вече - за удоволствие.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                  Интересна дискусия сте заформили тук Напълно подкрепям тезата ти, но малко я изкривяваш. Не е проблемът във фондовете а в пазара. Ние през цялото време говорим за инвестиране и инвестиране, но това изобщо не е инвестиране а си е жива спекулация. Цели се да се купи нещо, което да поскъпне и след това да се продаде по-скъпо. За това пазара се движи от слухове от показатели от каквото се сетиш но не и от обективното състояние на компанията която купуваш. Измамата е в пълен ход, не че ще стане и всеки ден ни крадат яко, а ние се мислим за инвеститори. Пазара се е отдалечил много от основната си идея - да набереш капитал и да споделиш риска, за да си реализираш бизнес идеята. Инвестиране би било ако купуваш акции заради дивидента, а не за да ги чакаш да поскъпнат, обаче няма никаква регулация, която да кара компаниите да споделят печалбата с акционерите си а и да има, лесно се заобикаля, така че от това идва изкривяването а не от фондовете.
                  А защо няма станал милионер.. Киосаки беше написал, че не можеш да забогатееш от покупка на акции, а от продажбата им
                  заради дивидента купувам

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                    Изобщо не разбираш същноста на това което искам да кажа! До сега не е имало проблем с индексите по простата причина, че инвеститорите ползващи пасивна стратегия са били много малко спрямо общия брой на инвеститорите!

Ако 70%-80% от инвеститорите преминат към пасивна стратегия, кой ще гарантира, че цените на бостата са справедливи след като пасивните пари без да мислят много просто инвестират по технически характеристики?

Много примамливо ще станене за измами ако не 10%, а 80% от акциите в индекса да станат някакви измислени балони, защото това ще е най-големият бизнес в света.

Ако значеш, че след като постигнеш определена капитализация, free float и т.н., дори и най-измислената компания може да стане част от индекса и след това глупавите пари автоматично ще ти купят акциите ти, това ще е бизнесът на века!

Ваденето на дадените акции от индекса в даден момент също не е решение, защото ако 80% от инвеститорите имат такива акции, на кого ще ги продада след като акциите им изпаднат от индекса? Ликвидност на пазара има само при положение ти си много малка част от този пазар. Ако си 80% от пазара ликвидността ще е близка до нулата!

Пасивната стратегия може да е един вид финансов перпетуум мобиле само до момента до който мислещите инвеститори на пазара са повече от инвестиращите по пасивна стратегия. В момента в който глупавите пари станат мнозинство на пазара, никой вече няма да може да гарантира, че борсовите цени са справедливи и разумни!
                    Интересна дискусия сте заформили тук Напълно подкрепям тезата ти, но малко я изкривяваш. Не е проблемът във фондовете а в пазара. Ние през цялото време говорим за инвестиране и инвестиране, но това изобщо не е инвестиране а си е жива спекулация. Цели се да се купи нещо, което да поскъпне и след това да се продаде по-скъпо. За това пазара се движи от слухове от показатели от каквото се сетиш но не и от обективното състояние на компанията която купуваш. Измамата е в пълен ход, не че ще стане и всеки ден ни крадат яко, а ние се мислим за инвеститори. Пазара се е отдалечил много от основната си идея - да набереш капитал и да споделиш риска, за да си реализираш бизнес идеята. Инвестиране би било ако купуваш акции заради дивидента, а не за да ги чакаш да поскъпнат, обаче няма никаква регулация, която да кара компаниите да споделят печалбата с акционерите си а и да има, лесно се заобикаля, така че от това идва изкривяването а не от фондовете.
                    А защо няма станал милионер.. Киосаки беше написал, че не можеш да забогатееш от покупка на акции, а от продажбата им

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                      и какво си видял?

видял си как за 22-23 години някой с $ 10 000 е направил $ 1 288 000 ли?
                      това в лева
                      и сметката е груба
                      но не се старая да го доказвам

Коментар

но това, което написах е така
                        аз съм го виждал как става
                        и какво си видял?

видял си как за 22-23 години някой с $ 10 000 е направил $ 1 288 000 ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                          мдаааа

докато чаках на опашка на касата в магазина - една лелка ми се представи, че била секретарка на някакъв ШЕФ ................. и шефа на нейния шеф същото го бил направил...
                          но това, което написах е така
                          аз съм го виждал как става

Коментар

имам един приятел, който направи долу-горе нещо такова, т.е. вече е направено
                            мдаааа

докато чаках на опашка на касата в магазина - една лелка ми се представи, че била секретарка на някакъв ШЕФ ................. и шефа на нейния шеф същото го бил направил...

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                              Милионер не станах, ама изкарах за 2 семестъра тАкси в американския
                              за чавето. Доволно! 2 от 8 си е 25% почти...
                              Е, в ония хубавите години беше.
                              Сега другите му мислете - аз се отредих!
                              Така си е !
                              И аз изкарах за 8 семестъра в американския и за 4 г в Америка....

Коментар

• Милионер не станах, ама изкарах за 2 семестъра тАкси в американския
                                за чавето. Доволно! 2 от 8 си е 25% почти...
                                Е, в ония хубавите години беше.
                                Сега другите му мислете - аз се отредих!
                                "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

Working...
                                X