IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как започнахте на БФБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
    Незнам за колегата, ама на мен като цяло спестяванията ми са още 4 цифрени. Понеже мразя депозите и отскоро съм на БФБ. Спестяванията ми са във вид на ВФ, спестовна застраховка и БФБ отскоро.
    На мен ми е по-интересно ти Тони, поставил ли си си времеви хоризонт да станшеш 6 цифрен на БФБ?. Щото аз съм 6-цифрен в имоти, ама като чета повечето колеги в имотните теми гледат да ме направят 5-цифрен
    Аа, да те питам и друго, ти може на БФБ вече да си 5-цифрен, ама докато пълниш задлъжняваш ли към банки примерно, щото може и там да си 5 -;цифрен
    здравей, ами не смея да си поставям времева рамка защото икономическите и финансовите параметри са непредвидими - както глобално, така и за БГ.
    Това лято се издължих на СиБанк и вече освен депозитче в ПИБ и разплащателна сметка там(от където ми минава заплатата) нямам друго вземане даване с банки.
    Казвал съм го и преди - 20%депозит, 25% ВФ, 25% ПФ и 30% БФБ и последното нараства най-бързо! Имотите са от мама и тати и не съм ги заработил аз.

п.с. Не знам дали скоро на БФБ ще направя шесте цифри но поне икономиката и този форум ме накараха да сложа в ред личните си финанси. Вече нямам кредити и съм по-малко консуматор и все повече инвеститор(макар и малък мишок )
    Last edited by tony1975; 02.12.2012, 19:42.

Коментар

• И дядо да се изкаже по въпроса, ... много интересна ми стана тази тема.

Изпитвам истински респект към всички, като чета кой от кога се е захванал с акциите и въобще с тази материя.
      За съжаление, от скоро са моите по-сериозни погледи и начинания в тази област.
      Но ако се вгледам в миналото, то може би и моите първи стъпки ще се окажат, че са в самия зародиш на борсата ни.

По време на масовата приватизация, никой от моите близки и идея си нямаше за какво може да са му тези книшки. Аз обаче убедих баба, дядо, родителите ми и те всички ми дадоха тяхните права ли там какво беше на мен. Така аз реших да ги инвестирам в Албена инвест.

През годините, обаче имах по-интересни идеи от инвестиране в акции, в другите ми постове съм ги описал подробно, а пък и не ми се искаше да давам един куп пари за разни борсови посредници, чаках да дойде реалната търговия чрез интернет. Когато излезе Кобус много се запалих, но ми бе безкрайно трудно да намеря някой които да ми обясни за какво точно става въпрос, а и таксите ме се струваха скъпи.
      Таман бях готов вече научил се, дойде кризата и всичко се срути, ... аз гледах от страни 2008, 2009, чак 2010 се престраших и то защото вече бях на ясно каква ще е моята стратегия за участие.
      Не знам има ли друг с такава стратегия между вас, но аз досега вече трета година само купувам акции и не съм продал нито една. Проста логика използвам, купувам само дивидентни акции. Главно Атера, Еларг и Агрофинанс и онази първата, голямата ми любов.
      Мисля че няма смисъл да ви обяснявам колко съм спечелил.

... но и да си призная, много съм разочарован от цялата мафия която е завзела БФБ, дотолкова, че се замислям дали да не продам всичко ... и да отворя една нова тема:

Кой кога спря да се занимава с БФБ.

Винаги съм бил оптимист и се надявам в тази държава да се сложи ред ... и най-честния формат за инвестиция - акциите, да дадат тласък на цялата ни икономика и да се отървем от тази беднотия която цари около нас.

Дано и моето скромно мнение, да даде кураж на някой.
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• аз започнах Ноември 2008
        първите акции, които купих бяха модерните тогава оцк
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          Кажи ми само като не си довнясал все още ли си с четирицифрена сума, поне?
          Незнам за колегата, ама на мен като цяло спестяванията ми са още 4 цифрени. Понеже мразя депозите и отскоро съм на БФБ. Спестяванията ми са във вид на ВФ, спестовна застраховка и БФБ отскоро.
          На мен ми е по-интересно ти Тони, поставил ли си си времеви хоризонт да станшеш 6 цифрен на БФБ?. Щото аз съм 6-цифрен в имоти, ама като чета повечето колеги в имотните теми гледат да ме направят 5-цифрен
          Аа, да те питам и друго, ти може на БФБ вече да си 5-цифрен, ама докато пълниш задлъжняваш ли към банки примерно, щото може и там да си 5 -;цифрен
          Last edited by музовир; 02.12.2012, 13:54.
          Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Пфу, аз довнасям през няколко месеца, а портфейла все с една и съща стойност е

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
              На БФБ съм откакто я има. Търгувах си от време на време ей така за спорта ама тогава и пазара беше гола вода
              Иначе сериозната игра започнах в края на 2004 и началото на 2005 когато качиха БТК на борсата. Почти няма акция от по-ликвидните която да не съм търгувал. Сумата с която започнах беше 2400 лв. и от тогава до сега нито съм внасял нито съм теглил. И понеже съм пич няма да казвам колко е в момента

Успех на всички колеги!
              Кажи ми само като не си довнясал все още ли си с четирицифрена сума, поне?

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                Както казах навремето и на Икономедиа/Дневник/Симекс - ако КФН искат да ме разследват, нека заповядат. Аз нямам нищо за криене, тъй като за последните 6 години (т.е. откакто търгувам на борсата) не съм извършвал никакви манипулативни сделки.
                Даааам, това е един начин да се раздвижи борсата и да започнат да се търгуват неликвидни позиции А иначе, заеби комисията. Еваларка, ако си го направил. Да го д**ат Инкомедия... Всичко е законно
                Last edited by t.todoroff; 02.12.2012, 13:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                  Да бе Ако наградата е 5 бона и участват всички листвани акции, къв е проблемът? С една акция и 1 леФ разход прайш 200% в играта. Ти си умен човек, сигурно си го правил
                  Както казах навремето и на Икономедиа/Дневник/Симекс - ако КФН искат да ме разследват, нека заповядат. Аз нямам нищо за криене, тъй като за последните 6 години (т.е. откакто търгувам на борсата) не съм извършвал никакви манипулативни сделки.

Коментар

Би било глупаво, ако съм го правил.
                    Да бе Ако наградата е 5 бона и участват всички листвани акции, къв е проблемът? С една акция и 1 леФ разход прайш 200% в играта. Ти си умен човек, сигурно си го правил
                    Last edited by t.todoroff; 02.12.2012, 13:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                      Да не би да си правил сделки в играта и после да си вземал котировки на борсичката с реални сделки.
                      Би било глупаво, ако съм го правил.

Коментар

Върхът на сладоледа беше, когато през 2007г. от Икономедиа ме обвиниха в публичното интернет пространство, че съм жесток борсов манипулатор и че ще сезират КФН по случая. Поводът за това беше, че бях спечелил първо място в първия кръг на организираната от тях борсова игра 'City'. Някои от пишещите в тази тема може би помнят случая. Та оттогава не съм голям фен на Икономедиа.

!
                        Да не би да си правил сделки в играта и после да си вземал котировки на борсичката с реални сделки.

Коментар

• Първите ми стъпки на борсата бяха с малко вложение в едно инвестиционно дружество в началото на 2006г. Месец по-късно започнах да търгувам през COBOS пак с малки суми. След година вече имах доста опит зад гърба си, тъй като бях участвал в две увеличения на капитала (CCB, ELARG), един сплит (SFARM) и едно търгово предложение с цел отписване от борсата (PAPIR).

Върхът на сладоледа беше, когато през 2007г. от Икономедиа ме обвиниха в публичното интернет пространство, че съм жесток борсов манипулатор и че ще сезират КФН по случая. Поводът за това беше, че бях спечелил първо място в първия кръг на организираната от тях борсова игра 'City'. Някои от пишещите в тази тема може би помнят случая. Та оттогава не съм голям фен на Икономедиа.

През по-голямата част на 2007г. бях на солидна печалба, както и повечето хора, които бяха на борсата по онова време. През 2008г. положението драстично се промени, реализирах солидни загуби и се наложи да преориентирам стратегията си. Тогава научих и най-ценния си урок - никога да не влагам в нещо рисково повече пари, отколкото реално съм склонен да загубя!

Коментар

• На БФБ съм откакто я има. Търгувах си от време на време ей така за спорта ама тогава и пазара беше гола вода
                            Иначе сериозната игра започнах в края на 2004 и началото на 2005 когато качиха БТК на борсата. Почти няма акция от по-ликвидните която да не съм търгувал. Сумата с която започнах беше 2400 лв. и от тогава до сега нито съм внасял нито съм теглил. И понеже съм пич няма да казвам колко е в момента

Успех на всички колеги!

Коментар

• Първоначално изпратено от Intel Разгледай мнение
                              Здравейте на всички,

откривам себе с началото на някои от коментарите тук Въпросите ми със сигурност Ви се струват наивни, за което предварително моля да бъда извинен.
                              1. Бих искал да попитам къде са представени компаниите, които са листнати на борсата и чиито акции могат да бъдат търгувани ?
                              2, Как си правите анализ на съответна компания и от къде черпите информация ?
                              3. Как става намирането на посредник ? Препоръчате !
                              4. Всеки съвет от типа на внимавай с това, не пропускай да направиш това е добре дошъл и високо оценен.

Благодаря на всички предварително !
                              Няма да ти давам съвети, защото тук има много по-мъдри от мен.
                              Ще ти дам линк, който тъй като е от Старт.бг се надявам да не трият.
                              ТУК ще намериш и част от търгуваните компании и инвестиционни посредници и съвети!
                              Успех!
                              Last edited by tony1975; 02.12.2012, 09:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                Незнам какво да напиша за акциите. Все едно пиша за част от живота си, другата е свързана със зедемелската земя.
                                Май започнах през 2008г. Имак шанс да продам Кремиковци на 25-26лв и Оргахим на 885лв. Преди това Албена, Балканфарма, Соди, Антибиотик, Нефтохим и др.
                                Както и да го въртя, каквото и да напиша, все пак това е моя живот и си го харесвам. Ако може да се повтори - пак бих направил същото, само да може.....!!!!!!
                                аааа половината от тия май не се търгуваха 2008 - ама може и да греша!

Коментар

Working...
                                X