IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как започнахте на БФБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
    Благодаря за съветите! Винаги си бил полезен играч. Стихията си ми е НИ, на БФБ съм отскоро. Както вече съм споделял вземал съм в съдружие 100% финансиране за закупуване на общински имот. Остават 13 години. Погасявам предсрочно и винаги с намаляване на срока, не на вноската. Всички останали "замъци" са си мои без ипотеки. Вярно в съсобственост, но пак съм 6-.цифрен. Ти като стар играч на БФБ колко цифрен си. Ако не щеш да споделяш в конкретика, поне кажи с колко цифри увеличи или намали портфейла?
    Поздрави, ти си добър спекулант!
    Нито съм стар на БФБ, нито съм добър спекулант.
    Даже съм си пъзльо, малко по храбър , но разумен пъзльо, 90% съм си в адсиц.
    За истинска спекулка повече от 4-5% от кеша си не давам.
    Иначе за годинка съм 23% напред в момента (главно благодарение на Атерата) и съм си набелязал цел, която мисля е съвсем реално постижима - да направя поне 60% доходност до другата есен, т.е. за 2 години.

Коментар

А, не носят много, четрицифрена месечно. Пък и смятам да диферсифицирам вече. Освен в БФБ за момента не виждам в какво, не съм шаран като многото дето се набиват сега на скъпото злато. Предпочитам възможностите на БФБ.
      Злато - нескъпо, така ти се вижда. Ако ти е скъпо, напазарувай няколко кила сребърце - то има може би по-голям потенциал.
      Можеш тоже да диверсифицираш в ЗЖ, ПФ, както и в секси елмази. ....ама не се нахвърляй на "инвестиционни диаманти".
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнение
        ехе мерси.Не не съм Мирко,бъркаш ме нещо.Относно възраста както казах го определям като най-голямото ми предимство,остава въпроса аз лично как ще се възползвам.Успех!
        Не на мен на теб УСПЕХ и дано наистина да успееш и след една - две години пак тук да ни разказваш!!!!
        Last edited by tony1975; 02.12.2012, 20:46.

Коментар

• Браво, млади Заюв !!!
          Дано си се научил, че боклуци не се купуват, защото независимо от цената им, те винаги си остават боклуци.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            остави колко цифри са ти замъците, кажи каква доходност ти носят или само данъци и застраховки им плащаш?
            А, не носят много, четрицифрена месечно. Пък и смятам да диферсифицирам вече. Освен в БФБ за момента не виждам в какво, не съм шаран като многото дето се набиват сега на скъпото злато. Предпочитам възможностите на БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Браво пич! ако аз знаех това на 19години ехееееее
              Мирко ти ли си бе?
              ехе мерси.Не не съм Мирко,бъркаш ме нещо.Относно възраста както казах го определям като най-голямото ми предимство,остава въпроса аз лично как ще се възползвам.Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнение
                Интересна темичка,браво.Аз започнах преди 4 години съвсем случайно.Тъй като по-това време бях ученик нямах никаква понятия от борси.Основно се занимавах с Еврофутбол с идеята да заложа 2-3 лева и да спечеля 100.Това не се е променило и до днес.Много момчета,които са 11-12 клас залагат на мачове.По борсите баща ми ме запали и то не пряко.Няма да забравя,когато се прибра една вечер и остави на масата 2000 лв и каза "Ето тези пари ги спечелих от борсата.С тях ще направим ремонта,който ни предстой" За първи път тогава видях толкова пари на куп и започнах да разпитвам,как точно се печели от тези борси.От тогава започнах да си чета и да се образовам самостоятелно.Събрах първите 200-300 лв и помолих баща ми да ми купи първите акции,защото нямах 18,за да си отворя сметка.Така от порядъка на една година уцелих големия спад и разбира се изгубих тези пари.След това събрах доста по-сериозна сума с идеята да я вложа в Холдинг Пътища.И там отнесох цялата загуба.Това като,че ли ме амбицира да чета повече,защото после осъзнах как съм се хвърлил на сляпо.Винаги когато купувах нещо беше с идеята и аз един ден да направя тази "пачка" от 2000 лв.Но това и така не се случи.Уроци научих много и то за кратко време,което само ще ми е в полза занапред.Сега съм вече 2-ри курс студент,но и с 4год. опит. Времето мисля,че ми е най-големия актив + наученото до момента по-болезен път.В момента отново имам портфейл в акции,който гледам да увеличавам при първа възможност.Това е мойта история до момента.Интересно ще е какво ще покаже времето занапред.Успех и късмет на всички!
                Браво пич! ако аз знаех това на 19години ехееееее
                Мирко ти ли си бе?

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                  Поздравления на Тони за темата и за всички участници в нея! Прави впечатление, че тук хората са по искрени - говори се и за загуби, конкретни сделки и времена, а не само кой колко милиона бил направил.
                  Аз съм на БФБ от 2010г. Просто се интересувах от финансовия свят и кризата. Един ден се озовах с 2000 лв свободни пари и реших да ги инвестирам на борсата, търгувах ДАКС с рамо 1:100. От там направих 1000 - 2000 лв бързи пари /на дълги/, но с времето осъзнавах, че това не може да бъде начин за изхранване /или поне, че аз нямам достатъчно инфо за това/. Тогава реших да притежавам реални акции, но за чуждестранни нямах достатъчно инфо и така реших да дойда на БФБ. Тъй като бях спечелил на дълги, реших, че големите борси ще повлекат крак и при нас и очаквах ръст. Поради тази причина търгувах предимно спекулативни акции /предимно ТИМаджийски/. Бях на загуба от 20-30%, но осъзнавах, че това е пътя и че срещу тези загуби научавам нещо /за разлика от ДАКСа и маржин покупките/. В момента съм си взел някакви поуки за мажоритарите и внимавам доста повече, с ДАКСа на практика приключих /участвам само при предстоящи новини и то с малки суми/, а на БФБ имам 4 цифрена сума от компании, като ме води 1 принцип - лоялен и професионален мажоритар - въобще не ме интересуват на БФБ числа като П/Е, П/Б и т.н.
                  Благодаря - да бе тия от Инвестор нема ли да ме направят едно моди и без туи по цяла нощ съм във форума , сумата и теми им създадох!
                  Евалка, браво за мнението и честноста!!!

Коментар

• Интересна темичка,браво.Аз започнах преди 4 години съвсем случайно.Тъй като по-това време бях ученик нямах никаква понятия от борси.Основно се занимавах с Еврофутбол с идеята да заложа 2-3 лева и да спечеля 100.Това не се е променило и до днес.Много момчета,които са 11-12 клас залагат на мачове.По борсите баща ми ме запали и то не пряко.Няма да забравя,когато се прибра една вечер и остави на масата 2000 лв и каза "Ето тези пари ги спечелих от борсата.С тях ще направим ремонта,който ни предстой" За първи път тогава видях толкова пари на куп и започнах да разпитвам,как точно се печели от тези борси.От тогава започнах да си чета и да се образовам самостоятелно.Събрах първите 200-300 лв и помолих баща ми да ми купи първите акции,защото нямах 18,за да си отворя сметка.Така от порядъка на една година уцелих големия спад и разбира се изгубих тези пари.След това събрах доста по-сериозна сума с идеята да я вложа в Холдинг Пътища.И там отнесох цялата загуба.Това като,че ли ме амбицира да чета повече,защото после осъзнах как съм се хвърлил на сляпо.Винаги когато купувах нещо беше с идеята и аз един ден да направя тази "пачка" от 2000 лв.Но това и така не се случи.Уроци научих много и то за кратко време,което само ще ми е в полза занапред.Сега съм вече 2-ри курс студент,но и с 4год. опит. Времето мисля,че ми е най-големия актив + наученото до момента по-болезен път.В момента отново имам портфейл в акции,който гледам да увеличавам при първа възможност.Това е мойта история до момента.Интересно ще е какво ще покаже времето занапред.Успех и късмет на всички!

Коментар

• Поздравления на Тони за темата и за всички участници в нея! Прави впечатление, че тук хората са по искрени - говори се и за загуби, конкретни сделки и времена, а не само кой колко милиона бил направил.
                      Аз съм на БФБ от 2010г. Просто се интересувах от финансовия свят и кризата. Един ден се озовах с 2000 лв свободни пари и реших да ги инвестирам на борсата, търгувах ДАКС с рамо 1:100. От там направих 1000 - 2000 лв бързи пари /на дълги/, но с времето осъзнавах, че това не може да бъде начин за изхранване /или поне, че аз нямам достатъчно инфо за това/. Тогава реших да притежавам реални акции, но за чуждестранни нямах достатъчно инфо и така реших да дойда на БФБ. Тъй като бях спечелил на дълги, реших, че големите борси ще повлекат крак и при нас и очаквах ръст. Поради тази причина търгувах предимно спекулативни акции /предимно ТИМаджийски/. Бях на загуба от 20-30%, но осъзнавах, че това е пътя и че срещу тези загуби научавам нещо /за разлика от ДАКСа и маржин покупките/. В момента съм си взел някакви поуки за мажоритарите и внимавам доста повече, с ДАКСа на практика приключих /участвам само при предстоящи новини и то с малки суми/, а на БФБ имам 4 цифрена сума от компании, като ме води 1 принцип - лоялен и професионален мажоритар - въобще не ме интересуват на БФБ числа като П/Е, П/Б и т.н.
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Благодаря за съветите! Винаги си бил полезен играч. Стихията си ми е НИ, на БФБ съм отскоро. Както вече съм споделял вземал съм в съдружие 100% финансиране за закупуване на общински имот. Остават 13 години. Погасявам предсрочно и винаги с намаляване на срока, не на вноската. Всички останали "замъци" са си мои без ипотеки. Вярно в съсобственост, но пак съм 6-.цифрен. Ти като стар играч на БФБ колко цифрен си. Ако не щеш да споделяш в конкретика, поне кажи с колко цифри увеличи или намали портфейла?
                        остави колко цифри са ти замъците, кажи каква доходност ти носят или само данъци и застраховки им плащаш?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Споко бе Вирлордов, хич да не ти пука. Може и наистина да станеш 5 цифрен в НИ.
                          И аз съм от тези дето не споделят изцяло супербичите ти нагласи относно НИ.
                          Ма това да не те притеснява.
                          Форума си е форум, важно е да чуеш и други мнения. Но най вече имай доверие на самия себе си и трябва да откриеш къде ти е силата и коя инвестиция пасва най добре на характера ти, щото и това има значение.
                          Останалото е лесно. Притегляш всичко за и против и ако си уверен в нещо - смело напред и това е. Смелите ( но и разумните) винаги са сред печелившите.

ПС И внимавай с банките. Моя принцип поне е ако е възможно без тях - най добре. Ако не може или те притиска времето - макс.до 20-25% ( и то за кратък срок, до 2-3 год.) от дадено начинание.
                          Налага ли се повече назаем - по-добре се откажи от такава инвестиция, колкото и примамлива да ти изглежда.
                          Няма значение дали времената са кризисни като сега или не.

Коментар

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
                            Незнам за колегата, ама на мен като цяло спестяванията ми са още 4 цифрени. Понеже мразя депозите и отскоро съм на БФБ. Спестяванията ми са във вид на ВФ, спестовна застраховка и БФБ отскоро.
                            На мен ми е по-интересно ти Тони, поставил ли си си времеви хоризонт да станшеш 6 цифрен на БФБ?. Щото аз съм 6-цифрен в имоти, ама като чета повечето колеги в имотните теми гледат да ме направят 5-цифрен
                            Аа, да те питам и друго, ти може на БФБ вече да си 5-цифрен, ама докато пълниш задлъжняваш ли към банки примерно, щото може и там да си 5 -;цифрен
                            Споко бе Вирлордов, хич да не ти пука. Може и наистина да станеш 5 цифрен в НИ.
                            И аз съм от тези дето не споделят изцяло супербичите ти нагласи относно НИ.
                            Ма това да не те притеснява.
                            Форума си е форум, важно е да чуеш и други мнения. Но най вече имай доверие на самия себе си и трябва да откриеш къде ти е силата и коя инвестиция пасва най добре на характера ти, щото и това има значение.
                            Останалото е лесно. Притегляш всичко за и против и ако си уверен в нещо - смело напред и това е. Смелите ( но и разумните) винаги са сред печелившите.

ПС И внимавай с банките. Моя принцип поне е ако е възможно без тях - най добре. Ако не може или те притиска времето - макс.до 20-25% ( и то за кратък срок, до 2-3 год.) от дадено начинание.
                            Налага ли се повече назаем - по-добре се откажи от такава инвестиция, колкото и примамлива да ти изглежда.
                            Няма значение дали времената са кризисни като сега или не.

Коментар

• Интересна тема. Сред вас има хора които заслужават уважение , аз се набих 2007 дирекно през кобус късмета на начинаещия проработи и направих добра сделка после загубих печалбата в КАО , но излязох преди голямото рутене. За жалост задържах ТОПЛ и там отнесох пердах за няколко К. От 2008 само кеш и от октомври 2012 се върнах в експортно ориентирани производствени компании. Като цяло губя, но съм доволен защото миналите години изхвърлиха много хора от играта, някои с непреодолими загуби. Научих нещо важно - колкото и да си рисков да си знаеш силите и да слагаш това което не ти пука да загубиш , защото колкото и да си перфектен с анализите винаги остава и доза късмет.
                              Иначе оставам оптимист, успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
                                И дядо да се изкаже по въпроса, ... много интересна ми стана тази тема.

Изпитвам истински респект към всички, като чета кой от кога се е захванал с акциите и въобще с тази материя.
                                За съжаление, от скоро са моите по-сериозни погледи и начинания в тази област.
                                Но ако се вгледам в миналото, то може би и моите първи стъпки ще се окажат, че са в самия зародиш на борсата ни.

По време на масовата приватизация, никой от моите близки и идея си нямаше за какво може да са му тези книшки. Аз обаче убедих баба, дядо, родителите ми и те всички ми дадоха тяхните права ли там какво беше на мен. Така аз реших да ги инвестирам в Албена инвест.

През годините, обаче имах по-интересни идеи от инвестиране в акции, в другите ми постове съм ги описал подробно, а пък и не ми се искаше да давам един куп пари за разни борсови посредници, чаках да дойде реалната търговия чрез интернет. Когато излезе Кобус много се запалих, но ми бе безкрайно трудно да намеря някой които да ми обясни за какво точно става въпрос, а и таксите ме се струваха скъпи.
                                Таман бях готов вече научил се, дойде кризата и всичко се срути, ... аз гледах от страни 2008, 2009, чак 2010 се престраших и то защото вече бях на ясно каква ще е моята стратегия за участие.
                                Не знам има ли друг с такава стратегия между вас, но аз досега вече трета година само купувам акции и не съм продал нито една. Проста логика използвам, купувам само дивидентни акции. Главно Атера, Еларг и Агрофинанс и онази първата, голямата ми любов.
                                Мисля че няма смисъл да ви обяснявам колко съм спечелил.

... но и да си призная, много съм разочарован от цялата мафия която е завзела БФБ, дотолкова, че се замислям дали да не продам всичко ... и да отворя една нова тема:

Кой кога спря да се занимава с БФБ.

Винаги съм бил оптимист и се надявам в тази държава да се сложи ред ... и най-честния формат за инвестиция - акциите, да дадат тласък на цялата ни икономика и да се отървем от тази беднотия която цари около нас.

Дано и моето скромно мнение, да даде кураж на някой.
                                Браво - добре си уцелил, мисля че добре ще направиш да продаваш вече!!!
                                Кой те е разочаровал така на БФБ?

Коментар

Working...
                                X