Първоначално изпратено от B.Graham
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо ПОК напускат АДСИЦ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеОтварям нова тема за да не спамим по другите.
Та тъй като снощи си побъбрихме с Пиб на близки теми се замислих абе защо ПФ взеха да разпродават тук? Говоря за истинските ПФ - не такива като на ТИМ които използват всичко за да правят счетоводни врътки и за това гледат да имат колкото се може повече фирми, та:
1. ПФ са много по-тъпи от нас и за това сглупиха!
2. Който е влязал спекулативно в адсиц на ниски цени - както аз в ЛАНД на 60стинки може да спечели, но сега вече е късно
3. Адсиц раздават печалбата и се превръщат във фирми без бъдеще защото се обезкървяват
4. От инвестиция в Адсиц печели винаги УД-то на адсиц-а от таксите
5. Ето Атера например , след като раздаде 4-тия дивидент в живота си ще остане с около 40млн кеш(държани на 3% депозит) и ще чака надявайки се актива в който инвестира да падне че да влезе пак , после актива пак да поскъпне и така след 10-15год да разпродаде пак че да има още 30стинки дивидент. Друг е въпроса че преди с тия 40млн е можела да купи едни декари, а сега най вероятно три пъти по-малко!!!
Вие как мислите има ли файда и бъдеще на тия цени да се влиза в АДСИЦ?
Какво да ти река - специално за Атерка - ще завършат годината с около 240 000 дка земица. Лично аз съм съгласен още догодина да я шитнат сичката по 1150-1200 кинта декарът, а 14-та година да обявят ликвидация. Прави си сметката.
А повечето поковци са простаци.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеХубу. Стискай хартишките, че имам още земя да купувам
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКавичките са много подходящи. Единственото сигурно в земята е че ще си стои там. Но всъщност не е сигурно дори че ще може да бъде използвана за земеделие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеНарича се "сигурност"
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениекакво пък толкова му е доброто в инвестирането в земя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеАз говоря за земя. Ивестицията в земя на тези цени, за мене е по-добра алтернатива от депозита
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеНима ?
Колкото и да е плодородна и да е по равно и по комасирано - мислиш ли че е нормално да струва 2.5 та до почти Х 3 спрямо средната за страната ?
Да не би 3 реколти да вадят или субсидиите им да са тройни ?
За мен не е нормално такива цени там, не и сега. Не казвам след 4-5 години....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз не смятам че Атера предлага подобна сигурност. Нито смятам че земята ще расте кой знае колко още.
не вярвам в безплатните обяди. Ако нещо изглежда ниско рисково и с възможност за прилична печалба, то или не е нискорисково или печалбата от него няма да кой знае колко. Преди 1 година Атера изглеждаше прекрасно за влизане. Но тогава не беше широкозастъпено мнението че е безплатен обяд.
Все пак това си е мое мнение. Няма как да знам как ще се движи земята, нито как ще се движат сходни алтернативи. но лично за мен в момента има по-голям смисъл от дългосрочен депозит с добра лихва, отколкото Атера.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеКонкретно за излизането на Алианц от Еларг на 1.07 лв. за мен е чиста кражба на мениджмънта. Тони, ако помниш, покупката на дела на QVT бе финансирана от Алианц банк. Те бяха вътрешни в цялата история и явно се възползваха максимално от това.
Мениджмънта прецака осигурените с едни поне 15 мил. лева и напълни своите гуши...
Това не е за КФН дори, това е за прокурор!
За мен идеята с тези адсиц беше да се инвестират парите и да се доят активите, а не покупко-продажби. Ама мениджмънта е отворил по-големички усти, и така...
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеЕдно уточнение - бизнес моделът е купуване на малки парцели, укропняване и продажбда на големи парцели. Идеята е големите парцели да струват повече от малките. Рентата е отделно. До момента излиза че този модел работи - продават по-скъпо отколкото купуват (900 към 600 лева). Разбира се, има спекулации, че това се дължи по-скоро на факта че в момента се купува земя по-ниска категория , а се продава по-висока. Дали е така - аз незнам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеКое в България виждаш като алтернатива, която ще предложи сигурност за спестеното, и в същото време по-добра доходност (най-малкото - защита от инфлацията)? Цената на земята ще продължи да расте, до голяма степен поради същите причини, поради които расте и златото
не вярвам в безплатните обяди. Ако нещо изглежда ниско рисково и с възможност за прилична печалба, то или не е нискорисково или печалбата от него няма да кой знае колко. Преди 1 година Атера изглеждаше прекрасно за влизане. Но тогава не беше широкозастъпено мнението че е безплатен обяд.
Все пак това си е мое мнение. Няма как да знам как ще се движи земята, нито как ще се движат сходни алтернативи. но лично за мен в момента има по-голям смисъл от дългосрочен депозит с добра лихва, отколкото Атера.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеПиб, Атера почти нямат земя в Добруджа. Сделките там в момента са на цени 1300-1500 лева за д-ка, и според мен земята там все още не е балонирана, дори и на тези цени
Колкото и да е плодородна и да е по равно и по комасирано - мислиш ли че е нормално да струва 2.5 та до почти Х 3 спрямо средната за страната ?
Да не би 3 реколти да вадят или субсидиите им да са тройни ?
За мен не е нормално такива цени там, не и сега. Не казвам след 4-5 години....
Коментар
Коментар