IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Преци,имам и СПИДИ И АЛТЕРКО, но да ги сравняваш и да искаш догонване в цената е доста комично ...
    Ако Спиди направи сплит......
    Life won't wait for you.

Коментар

• Преци,имам и СПИДИ И АЛТЕРКО, но да ги сравняваш и да искаш догонване в цената е доста комично ...

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo

Всеки в интернет може да изглежда ГОЛЯМ с малко пари. В реалния свят трябва наем фасада персонал отопление ток. С интернет може склад в горно нанадолнище и хубав сайт, а съпорта по пижама и си пръв! Затова интернет търговията ще рулира. То вече във физическите магазини няма асортимент...

към precakanoto
        пич средната няма отношение, сега вероятно върви пазарлък със ен ен и другите по едри да им ги вземат на пазар и после това ще е търговата. Защото обявят ли търгова от Х пазарната ще е Х + и без да са договорили цена с ен ен няма значение.

по надолу някой писа "спиди свърши какво го дъвчете"
        за отписване трябва търгово над 90%, сега ще е над 70% и Мектупчиян контролира 20% така ме няма отписване

феър прайс в момента е... старото търгово по ебитда от 2019 беше 58.67 , за 2020 ебитда е с 29% ъп. умножете 58.67 хо 1.29 и ще видите къде е феър прайс. И като добавите скорошния дивидент, Ен Ен могат да смятат

предвидимост до и след 2030 г.

няма други такива пичове като Спиди на пазара, Софарма видяхте, управлява се като ЕООД, пускат промени в устава с привилегии без ред обяснение. Чисто ЕООД и ви държат в шах.
        Тук със сделката за 45% обявиха новата опция. И баба може да сметне. Просто трябва да реши всеки за себе си пазара им колко ще качи за 10 г. до 19 март 2031 г.

по долу мнозина писаха че дивидента изчезва щото франсетата щяли да променят устава
        мнозина им отговориха че устава е непроменим с блокиращата квота на Мектупчиян и сие

ето образец за комуникация, не като при Софарма и да не говорим за другите които са по зле и от Софарма

Във връзка с извършено прехвърляне на 45% (четиридесет и пет процента) от издадените и регистрирани акции на СПИДИ АД („ДРУЖЕСТВОТО“) от СПИДИ ГРУП АД, България ("СПИДИ ГРУП") на ГЕОПОСТ С.А., Франция ("ГЕОПОСТ"), сключеният между двете дружества Опционен договор за продажба и придобиване на акции е влязъл в сила на 19.03.2021 г. Съгласно този договор СПИДИ ГРУП ще има право да изиска ГЕОПОСТ да придобие от СПИДИ ГРУП останалите му акции в ДРУЖЕСТВОТО, представляващи минимум 20,09% (двадесет цяло и девет стотни процента), която опция може да бъде упражнена в периода от 19.03 2023 г. до 19.03.2031 г. Ако СПИДИ ГРУП не упражни това свое право през посочения период, ГЕОПОСТ има право да изиска СПИДИ ГРУП да му продаде останалите си акции в ДРУЖЕСТВОТО, представляващи минимум 20,09% (двадесет цяло и девет стотни процента), която опция може да бъде упражнена от 20.03.2031 г. до 20.03.2032 г. Оценката на предложените за продажба или придобиване акции ще бъде в размер на 8x нормализираната EBITDA, намалена с консолидирания нетен финансов дълг, за финансовата година, която предхожда датата на упражняване на съответната опция

не е препоръка,
        имам акции
        и това ще е последният ми коментар по темата за месеци
        както не писах от два месеца
        Ама нямам против, да се търсят нови и нови и все по-високи цени, Ще видим какво ще излезе на финала
        За мен е по-интересно когато ще приключи, Дай боже и на 100 лв. Ще имате парета да гоните и други готини позиции. Ако може и на 200лв ги докарайте елките.
        ps. Вземете пример от Алтерко, там мислим да ви стигнем на цена
        Last edited by precakanoto; 26.03.2021, 12:43.

Коментар

• Търгово на база пазар-цена за последни 6 месеца грубо го изкарах на 65 лв. снощи в тъмното, когато нямах ток. Щом миналато търгово беше на по-ниска цена на база оценка фундамент, предполагам, че пазар-цената като най-голяма ще се приеме като опция за евентуално второ търгово. От почитание към автора на интегриращия метод, добавяме съпровождаща го добавка от плюс минус 5%. Ама всъщност изобщо не държа на цифрата и в случая предполагам не е толкова важна, защото може и да няма отписване. Кой да ти каже ако не самото дружество с новия мажовец?!
          Само мисли в тъмното разбира се и ..без препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнение

С новата опция нещата изглеждат стабилни. Но все пак, ако се стигне да продам, не виждам дружество на БФБ, което да съчетава перспетиви за растеж, безупречен мениджмънт и сравнителна предвидимост.
            От тези, които си изброил - имам забележки към мениджмънта на първите три, както откъм коректност така и откъм мисъл как да развиват съответните компании. И трите са дивидентни, но ми се струва, че това започва да става самоцел, вместо да е следствие от доброто развитие на основния бизнес. Междувременно таксите за управление си вървят.
            Тракиец би ли развил малко тезата? Първите две споменати от теб са АДСИЦ-и, какво имаш предвид под самоцел? Те са длъжни да разпределят поне 90% от печалбата като дивидент, не е да се фукат, че дават. Вече таксите за управление, там е заровено кучето или поне крака и опашката, има какво да се оптимизира по тези суми.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Зависи кога ще изляза оттук (ако изляза) - бреф, атера, трейдинга, неохим, някой от счупените флагмани. А може и да ги извадя навън и да си купя още РБИ. Може и да си ги държа известно време по сметка - ще видим, не съм решил, всичко е тайминг.
              П.С. А може и да не изляза - ще си седя и ще си вземам дивидентеца от 4-5%, плюс неизбежния ръст от 4-5% на цената на акцията, заради резултатите - рядко безрискова акция, която дапредлага гарантиран дивидент и перспективи за растеж.
              С новата опция нещата изглеждат стабилни. Но все пак, ако се стигне да продам, не виждам дружество на БФБ, което да съчетава перспетиви за растеж, безупречен мениджмънт и сравнителна предвидимост.
              От тези, които си изброил - имам забележки към мениджмънта на първите три, както откъм коректност така и откъм мисъл как да развиват съответните компании. И трите са дивидентни, но ми се струва, че това започва да става самоцел, вместо да е следствие от доброто развитие на основния бизнес. Междувременно таксите за управление си вървят.

Коментар

• Освен за самите потребители, аз си мисля и за търговците.

Много от тях едва наскоро се сетиха, че може да продават онлайн. Магазините за облекла изглеждат най-напред в това, но като се погледнат кои са най-големите в тази категория, огромната част от продажбите все още стават през физически магазини. Търговците на електроника вървят малко след тях, но всичко останало, което няма нужда от доставка в рамките на деня, като например стоки за дома, детски стоки и козметика, тепърва ще се разраства. Няколко човека вече ми се оплакват от онлайн магазините на големи вериги за мебели и неща за дома. Съответно там тепърва ще се разработва онлайн канала.
                Физическите магазини няма да изчезнат, но търговците ще влагат повече усилия в онлайн присъствие и ще се опитват да достигнат до повече хора, не само тези, които са около обектите им.

Коментар

Зависи кога ще изляза оттук (ако изляза) - бреф, атера, трейдинга, неохим, някой от счупените флагмани. А може и да ги извадя навън и да си купя още РБИ. Може и да си ги държа известно време по сметка - ще видим, не съм решил, всичко е тайминг.
                  П.С. А може и да не изляза - ще си седя и ще си вземам дивидентеца от 4-5%, плюс неизбежния ръст от 4-5% на цената на акцията, заради резултатите - рядко безрискова акция, която дапредлага гарантиран дивидент и перспективи за растеж.
                  рядко безперспективно-лимитирана акция е за мен тази в случая. Нямаме аналог досега за да я сравняваме обаче с тоя мижав флоут и риск всеки момент да я нашибат извън борсата и да я превърнат в непублична? защото защо им са на фречовете бъгави разходи, дви-та и купища главоболия в задния двор, като и без това са се охарчили. Само ще хвърлят още малко пари и да си я приберат на 100%. Тук е залъгалка за топ 3 инвеститори и умъртвяване на кеша

Коментар

• Качвам едно кратко видео, което показва връзката между пазаруването, Ковид кризата, производството на допамин, интернет, онлайн магазините, социалните мрежи, събирането на данни, процента на онлайн пазаруването в Китай, Nike, миналото, бъдещето и всичко това задължително е свързано с куриерска фирма. Приятно гледане ...

The future of shopping: what's in store?

https://www.youtube.com/watch?v=ad-GuV6YIMI

П.п Спиди не работи само на Бг пазар. Не забравяйте Румъния и Гърция + Европа. DPD Group е втората по големина мрежа за доставка на пакети в Европа. Освен в Европа, оперира още и в Азия, Африка и Южна Америка. Тя обединява над 42,000 служителя по света с общ оборот от 7.8 млрд. евро приходи и над 1.3 млрд. пакета доставени през 2019 г.
                    Last edited by Innocent; 24.03.2021, 19:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение

Интересно къде ще се нашиеш след Спиди и Чез. Отук вече разтежа при тях не се очаква
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение

Като цяло съм сългасен че средносрочно може да очакваме нарастване на потреблението, но горната графика не е показателна за това.
                        Ясно се вижда, че през този период на пандемия навсякъде из Европа има спад и само у нас покачване. Логичното обяснение е че това е изкривяване базирано на местни особености. Едни от най-засегнатите сектори у нас са туризмът и ресторантьорите и тази графика ясно показва, че те просто не отчитат реалното потребление. Сега, като са затворени, хората потребяват други стоки и услуги, които вече са видими за статистиката - оттам и покачването. В този ред мисли, при нормализиране на средата е възможно обратното движение - т.е. хората масово да си изпият парите по кръчмите и да не остане за друго. Това от своя страна, може да не е много добре за куриерите.
                        Здрасти,
                        статтистиката си е статистика, нали затова я давам, иначе малко идва като ЕЖК Може и да си прав, но моето обяснение е, че просто в България доходите се вдигат и ще продължат да се вдигат, особено осезаемо при най-ниските доходи, което е прекрасно за търговията. Ако довчера едно семейство извън София е имало около 1500 лева разполагаем доход, от които 1200 твърди разходи (храна, режийни и т.н.), то днес той е 2000 лева и могат да отделят повече пари "за глупости". Ето оттам е потреблението и ръста му и този ръст все повече ще се усилва с вдигаето на доходите - било чрез официалните такива, било чрез минималната работна заплата, която влияе на куп други неща, било чрез пенсиите, които далеч не служат само за задоволяване нуждите на самите пенсионери, а често отиват при внуците, които си купуват боклуци от нета. Та така
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Разбира се, че съм от малко преди пандемичното време и не само се наших с една Япония в ПИБ, ми и в ХИМ се наших, но тук върна пребогато и съм повече от доволен от годината. Аз не съм безгрешен и съм го казвал многократно. Апропо, влязох тук, и това също съм го казвал, след като се замислих върху анкетата на Биг Беър в началото на 2020, дотогава го считах за хубаво дружество, което ми е скъпо. За Неохим съм казвал само хубави неща и дано се развива все повече и по-нагоре
                          Интересно къде ще се нашиеш след Спиди и Чез. Отук вече разтеж при тях не се очаква

Коментар

А защо расте потребелнието и как ще расте още всяка следваща година, вероятно и сам можеш да се сетиш.
                            Като цяло съм сългасен че средносрочно може да очакваме нарастване на потреблението, но горната графика не е показателна за това.
                            Ясно се вижда, че през този период на пандемия навсякъде из Европа има спад и само у нас покачване. Логичното обяснение е че това е изкривяване базирано на местни особености. Едни от най-засегнатите сектори у нас са туризмът и ресторантьорите и тази графика ясно показва, че те просто не отчитат реалното потребление. Сега, като са затворени, хората потребяват други стоки и услуги, които вече са видими за статистиката - оттам и покачването. В този ред мисли, при нормализиране на средата е възможно обратното движение - т.е. хората масово да си изпият парите по кръчмите и да не остане за друго. Това от своя страна, може да не е много добре за куриерите.

Коментар

• Тук когато Oslo говореше за потенциала на хартията всички спахме и се ослушвахме ! А цената на акцията беше много много ниска !

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

В този дух на откровеност, - признай че си в "пощата" от пандемичното преди година време и след "хвърлените на пазар пиБки" и провалената Япония и стиснахме ръцете, а аз ще ти туря два +са

пп.- имаш си и нагледен пример докато изписвам Димитровградски!
                                Разбира се, че съм от малко преди пандемичното време и не само се наших с една Япония в ПИБ, ми и в ХИМ се наших, но тук върна пребогато и съм повече от доволен от годината. Аз не съм безгрешен и съм го казвал многократно. Апропо, влязох тук, и това също съм го казвал, след като се замислих върху анкетата на Биг Беър в началото на 2020, дотогава го считах за хубаво дружество, което ми е скъпо. За Неохим съм казвал само хубави неща и дано се развива все повече и по-нагоре

Коментар

Working...
                                X