Първоначално изпратено от Garcilаso
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
И годишния отчет излезе. Довечера ще си го прегледам по-подробно, че много шарен ми се види
Основното, което ме радва тук са паричните потоци. За поредна година успяват да ги подобрят. Задълженията растат, особено тези по лизинговите договори. От друга страна приходите растат, но това не се отразява на вземанията.
Иначе мениджмънтът са решили тази година почти цялата печалба да я оставят в Спиди АД. Не виждам каква е логиката, освен може би че АД-то се търгува на борсата и искат да го представят в най-добре светлина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениеза съжаление към момента нямам свободен кеш....иначе тук има добра переспектива за инвестиции към днешна дата....
естествено не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеОще тази година ще се слу4ат доста интересни неща ми се струва
естествено не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеЕ да до 2020 много вода ще изтече. Дано до тогава "пътнишкийо трен", както им викам аз на "Спиди", се движи по график - бавно, но сигурно. Да не вземе да дерайлира нейде у Влашко
Коментар
-
Логично е да е така, но нека не избързваме. Схемата 4:1 за увеличението напълно се покрива с бъдещото участие на французите с "до 25% от капитала на Спиди". На сегашния мажоритар дори няма да се налага да търси финансиране за участие в увеличението. Парите му ще дойдат от Геопост и дори ще му хартисат едни 7 млн.лв.Last edited by Чичо Манчо; 20.03.2014, 16:59.Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Аз тълкувам изречението
Транзакциите ще бъдат реализирани при оценка на дружествата базирана на ЕV/EBITDA от 8 пъти.
...по следния начин - всички транзации - придобиването на двете дружества, увеличението на капитала и бъдещата продажба през 2020, ще стават на един и същи коефициент, но естествено ще е добре дружеството да внесе пълна яснота по този въпрос.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Реално увеличението е договорено и за 95 % от акциите ще бъде изпълнено, защото това дългосрочно партньорство с доста вероятен изход след 6 години.
Увеличенето на капитала е част от сделката за сливане на двата бизнеса в Румъния, изграждане на една по - голяма компания за 5 години и продажбата и през 2020.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеТака както го чета ще има увеличение на капитала и вероятно на всеки 4 стари акции ще може да се запише една при цена от 21 - 22 лева.
От увеличението ще съберат 25М и осталите 5М ще вземат заем.
Имам.Vanitas vanitatum...
Коментар
Коментар