IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнение
    И годишния отчет излезе. Довечера ще си го прегледам по-подробно, че много шарен ми се види

Основното, което ме радва тук са паричните потоци. За поредна година успяват да ги подобрят. Задълженията растат, особено тези по лизинговите договори. От друга страна приходите растат, но това не се отразява на вземанията.

Иначе мениджмънтът са решили тази година почти цялата печалба да я оставят в Спиди АД. Не виждам каква е логиката, освен може би че АД-то се търгува на борсата и искат да го представят в най-добре светлина.
    Ако не се лъжа от4ета за 2013 отдавна излезе ?

Коментар

• И годишния отчет излезе. Довечера ще си го прегледам по-подробно, че много шарен ми се види

Основното, което ме радва тук са паричните потоци. За поредна година успяват да ги подобрят. Задълженията растат, особено тези по лизинговите договори. От друга страна приходите растат, но това не се отразява на вземанията.

Иначе мениджмънтът са решили тази година почти цялата печалба да я оставят в Спиди АД. Не виждам каква е логиката, освен може би че АД-то се търгува на борсата и искат да го представят в най-добре светлина.

Коментар

• Цветослав Цачев ("Елана Трейдинг"): Български акции с перспектива...

Не е препоръка! Имам акции.
        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
          за съжаление към момента нямам свободен кеш....иначе тук има добра переспектива за инвестиции към днешна дата....
          естествено не е препоръка!!!
          Не е толкова ясна перспективата. Това, че се разширява бизнеса не значи, че ще се увеличава печалбата на акция. Даже може и обратното да е

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
            Още тази година ще се слу4ат доста интересни неща ми се струва
            за съжаление към момента нямам свободен кеш....иначе тук има добра переспектива за инвестиции към днешна дата....
            естествено не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
              Е да до 2020 много вода ще изтече. Дано до тогава "пътнишкийо трен", както им викам аз на "Спиди", се движи по график - бавно, но сигурно. Да не вземе да дерайлира нейде у Влашко
              Още тази година ще се слу4ат доста интересни неща ми се струва

Коментар

• Е да до 2020 много вода ще изтече. Дано до тогава "пътнишкийо трен", както им викам аз на "Спиди", се движи по график - бавно, но сигурно. Да не вземе да дерайлира нейде у Влашко
                Vanitas vanitatum...

Коментар

• Е то вече няма на къде да се бърза - до 2020 има време
                  Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Влизането на ГЕО ПОСТ само по себе си говори много ...

Коментар

• Логично е да е така, но нека не избързваме. Схемата 4:1 за увеличението напълно се покрива с бъдещото участие на французите с "до 25% от капитала на Спиди". На сегашния мажоритар дори няма да се налага да търси финансиране за участие в увеличението. Парите му ще дойдат от Геопост и дори ще му хартисат едни 7 млн.лв.
                      Last edited by Чичо Манчо; 20.03.2014, 16:59.
                      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Аз тълкувам изречението

Транзакциите ще бъдат реализирани при оценка на дружествата базирана на ЕV/EBITDA от 8 пъти.

...по следния начин - всички транзации - придобиването на двете дружества, увеличението на капитала и бъдещата продажба през 2020, ще стават на един и същи коефициент, но естествено ще е добре дружеството да внесе пълна яснота по този въпрос.

Коментар

• Реално увеличението е договорено и за 95 % от акциите ще бъде изпълнено, защото това дългосрочно партньорство с доста вероятен изход след 6 години.
                          Увеличенето на капитала е част от сделката за сливане на двата бизнеса в Румъния, изграждане на една по - голяма компания за 5 години и продажбата и през 2020.

Коментар

• Покупката на двете компании от страна на "Спиди" и съответно покупката на 25% от "Спиди" от страна на французите ще стане при ЕV/EBITDA = 8. А при какви условия ще стане увеличението на капитала тепърва предстои да разберем на събранието.
                            Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                              Така както го чета ще има увеличение на капитала и вероятно на всеки 4 стари акции ще може да се запише една при цена от 21 - 22 лева.
                              От увеличението ще съберат 25М и осталите 5М ще вземат заем.

Имам.
                              +1
                              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Така както го чета ще има увеличение на капитала и вероятно на всеки 4 стари акции ще може да се запише една при цена от 21 - 22 лева.
                                От увеличението ще съберат 25М и осталите 5М ще вземат заем.

Имам.

Коментар

Working...
                                X