IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

А какво ще става 2031, че или не съм знаел или съм забравил
    Може и да стане нещо 2031.
    Но може и да не стане.

Коментар

И каква според теб е правилната оценка на компанията.

Според мен 200 лв си супер точно в момента. Преди време като стигна 250 беше ясно, че е изхвърляне.

Но 150 в момента е подценена, 250 надценена.

Така че 200 си е правилна оценка според мен.

Отделно аз не виждам перспектива за растеж. Пазарът на пратки, онлайн пазаруване му минаха времената на бързия растеж. Може да има ръстове и на сектора, в който оперира и на самата Спиди, но няма да са уаааауу - 20-30%, а 2-3-5-6%

Така че Спиди се превърна в компания която ще снася по 3% дивидент, криво ляво и цената на акцията ще расте, но едва ли ще видим големи ръстове като преди.
      Май продавах на 70 преди няколко години, не бих купил на тези нива. В квартала предпочитам да ползвам изибокс или еконт, че поне там са двама служители в офиса и върви бързо опашката. Да вземат да слагат повече от един човек в офис, ама тогава ще паднат маржовете
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

В отчета пише. Чети!
        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

PS: А и 2031 г. не е много далече...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            Компанията е много хубава, цената обаче - не е. На пандата му казах в една друга тема, но ще го кажа и тук - потърсете едни импулси и се сетете какво и що докара цената до тези нива. Тя (цената) най-вероятно и сама щеше да стигне след 5-6 години до тук, но насилването ѝ толкова преждевременно по познатия сценарий - няма достатъчно фрий флоут, щото сме се разбрали с мажо и големите да не разпродават, ние купуваме и вдигаме докъдето ни е кеф, не е особено добра, ако не се намират едновременно с това и нови адепти.

Отново да подчертая, че компанията си е много хубава и аз лоша дума няма да кажа, но цената излетя преждевременно понеже, обаче и защото. Успех на всички държащи тук и дано видите още много удвоявания на годишна база!
            И каква според теб е правилната оценка на компанията.

Според мен 200 лв си супер точно в момента. Преди време като стигна 250 беше ясно, че е изхвърляне.

Но 150 в момента е подценена, 250 надценена.

Така че 200 си е правилна оценка според мен.

Отделно аз не виждам перспектива за растеж. Пазарът на пратки, онлайн пазаруване му минаха времената на бързия растеж. Може да има ръстове и на сектора, в който оперира и на самата Спиди, но няма да са уаааауу - 20-30%, а 2-3-5-6%

Така че Спиди се превърна в компания която ще снася по 3% дивидент, криво ляво и цената на акцията ще расте, но едва ли ще видим големи ръстове като преди.

Коментар

• Компанията е много хубава, цената обаче - не е. На пандата му казах в една друга тема, но ще го кажа и тук - потърсете едни импулси и се сетете какво и що докара цената до тези нива. Тя (цената) най-вероятно и сама щеше да стигне след 5-6 години до тук, но насилването ѝ толкова преждевременно по познатия сценарий - няма достатъчно фрий флоут, щото сме се разбрали с мажо и големите да не разпродават, ние купуваме и вдигаме докъдето ни е кеф, не е особено добра, ако не се намират едновременно с това и нови адепти.

Отново да подчертая, че компанията си е много хубава и аз лоша дума няма да кажа, но цената излетя преждевременно понеже, обаче и защото. Успех на всички държащи тук и дано видите още много удвоявания на годишна база!
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Малко ли е? За втора поредна година разпределят над 82% от печалбата. Прибави и капиталовата за последните 5 години…

Малко е я, Aercap правят обратно на 10-12% от акциите всяка година. И нямат Еконт да им диша във врата. А DHL какъв кеф е да те обслужват, даже се обаждат по телефона да се разберете за час
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Хубава компания, но с насрещен вятър. Конкуренцията се засилва. Това, че разпределят голям процент от печалбата за дивидент не е толкова добре, защото означава, че не могат да я инвестират изгодно. Но за който е доволен от доходността си е добра.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

мех 3.2% само
                    Малко ли е? За втора поредна година разпределят над 82% от печалбата. Прибави и капиталовата за последните 5 години…

Last edited by Чичо Манчо; 23.05.2025, 09:44.
                    Vanitas vanitatum...

Коментар

В ТР има покана за редовно ОСА, която изчаква обработка. Събранието ще се проведе на 30.06.2025 г. Брутният дивидент, който ще се подложи на гласуване е 6,20 лв. на акция.
                      мех 3.2% само

Коментар

• В ТР има покана за редовно ОСА, която изчаква обработка. Събранието ще се проведе на 30.06.2025 г. Брутният дивидент, който ще се подложи на гласуване е 6,20 лв. на акция.
                        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Харесва ми компанията, имам доста акции тук, но в отчета има и доста негативни неща. Спад на чуждестранните пазари и на общ брой превозени пратки… конкуренцията е голяма и ще се засилва…

Коментар

• Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнение
                            Пратката ми в Спиди , въпреки че беше пренасочена, стоя в първия офис точно 9 дни. Днес получих СМС да си я взема от друг офис. Та колко струват все пак услугите им? Оптимално съотношение цена/качество/ обслужване
                            Хабер си нямат хората, голям зор да си обработят пратките
                            Намираме се на борсата. Тия неща са маловажно за цената на акцията. Нали се търсят куриерските услуги, ще расте и цената.

Коментар

• Пратката ми в Спиди , въпреки че беше пренасочена, стоя в първия офис точно 9 дни. Днес получих СМС да си я взема от друг офис. Та колко струват все пак услугите им? Оптимално съотношение цена/качество/ обслужване
                              Хабер си нямат хората, голям зор да си обработят пратките

Коментар

Working...
                              X