IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Арома козметикс АД (ACZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
    20 работни дни е, но не знам кога е внесено в КФН...
    Становището е от 27 декември, а то се дава в 7 дневен срок, така че самото търгово е внесено след 20-и. Ако броим 20 работни дни имо още доста време...

Това е много порочна практика да не се публикува предварително, а реално ще се види чак след одобрение от КФН... отделно, че и БФБ се предполага че го имат...

В деня на регистрацията по ал. 1 търговият предложител е длъжен да представи предложението на управителния орган на дружеството - обект на търгово предложение, на представителите на своите служители или на служителите, когато няма такива представители, както и на регулирания пазар, на който са допуснати до търговия акциите на дружеството. В уведомленията до тях изрично се посочва, че комисията още не е взела отношение по предложението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Roko2 Разгледай мнение
      Мисля две седмици от обявяване на търговото или ще мине с мълчаливо съгласие.
      20 работни дни е, но не знам кога е внесено в КФН...

Коментар

Колко е срока?
        Мисля две седмици от обявяване на търговото или ще мине с мълчаливо съгласие.

Коментар

• Колко е срока?

И аз очаквах днес да излезе нещо, но няма:

http://www.fsc.bg/Resheniya-ot-zased...g-news-3458-bg

Коментар

• Голяма дискусия сте заформили тука последната седмица. Днес не беше ли последния ден, в който КФН трябваше да вземе отношение по търговото?

Коментар

• [QUOTE=dex;1059364672]Не знам защо днес ме убеждавата колко не струва компанията, като аз изобщо нямах за цел да убеждавам някого колко струва, или че си струва да се купува.[QUOTE]

dex всичко, което искаме да кажем е че цената, до която си стигнал е изчислена по абсурден метод, който няма абсолютно нищо общо с финансите и крайната оценка е много далече от всичко.
              The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                През цялото време казвам ЗА МЕН колко струва. Единствения път когато говорих за стойност за самата компания казах, че нямам идея колко може да струва. Точно заради този риск, който за мен е неприемливо висок, но очевидно за други не е.
                Ама има ли значение според кой колко струва? не говорим дали някой избщо би си купил и на каква цена. Какъв риск ибщо намесваш и защо е твоя работа да преценяваш това? Мажоритара има задължение да оправи търгово, съответно трябва да е на справедлива цена. Тази цена нито на база собствен капитал, нито на база сравнения с P/E, P/S, P/B, нито по препочитания от този мажоритар метод на DCF е справедлива.
                http://forexnews.bg

Коментар

Както знаеш риска е пряко свързан и с потенциала за печалба.
                  Ако погледнеш ЧЕЗ изменението за последните 3 месеца е почти нулево
                  В същото време Арома Козметикс поскъпва със 150%
                  Това че една акция е неликвидна и незабелязана от повечето инвеститори си има плюсове. Казваш била е под левче, още по-добре за някои, които сме купували тогава, нали
                  Така е всеки си има гледна точка. Аз съм се парил от неликвидни ракети. Не е приятно когато гледаш как нещо от което като си спечелил 20 пъти за една година на хартия не можеш да осребриш след това, и въпреки цялото продаване се освободих от тях чак когато се бяха върнали на първоначалното равнище.

Коментар

Точно заради този риск, който за мен е неприемливо висок, но очевидно за други не е.
                    Както знаеш риска е пряко свързан и с потенциала за печалба.
                    Ако погледнеш ЧЕЗ изменението за последните 3 месеца е почти нулево
                    В същото време Арома Козметикс поскъпва със 150%
                    Това че една акция е неликвидна и незабелязана от повечето инвеститори си има плюсове. Казваш била е под левче, още по-добре за някои, които сме купували тогава, нали

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                      ОК. като имаш твой подход за избор на позиции - добре. Но да казваш, че определена акция не струва пукната стотинка, въпреки печеливш бизнес и налични активи е смешно и безотговорно.
                      През цялото време казвам ЗА МЕН колко струва. Единствения път когато говорих за стойност за самата компания казах, че нямам идея колко може да струва. Точно заради този риск, който за мен е неприемливо висок, но очевидно за други не е.

Коментар

В България единствената компания с приличен процент в портфейла ми е ЧЕЗ разпределение. Всичко друго което имам към момента и 0 да стане няма да ми пука особено.
                        ОК. като имаш твой подход за избор на позиции - добре. Но да казваш, че определена акция не струва пукната стотинка, въпреки печеливш бизнес и налични активи е смешно и безотговорно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Това което се говори за ТИМ и ЧЕЗ ,може и да ти запука ако е вярно...
                          Не е препоръка...
                          Ми аз не се женя за акции

Коментар

Голям си мрънкалник. Очевидно и те ни си я смятал за евтина щом една година цената е била някакви стотинки. Очевидно че не убеждавам никой за нещо. Всеки един от мрънкащите и тук и при табаците, и при една камара други търгови си е убеден сам. Защото аз поне не се сещам някоя търгово да е минало на много под средните за пазара цени. Напротив повечето са все отгоре. Но иначе едно голямо мрън, мрън, мрън, КФН не иска да ни помпа боклуците. Мрън, мрън мрън, мажоритаря не иска да ни прави подаръци.
                            Нека да съм мрънкалник. И да съм я смятал за евтина, тази акция е толкова неликвидна, че не съм си и помислял да пробвам покупки. Имам по една случайност акции в дружеството, като дребен акционер в Арома от преди доста години. Интересът ми е за жълти стотинки, затова по-скоро бих си подарил, отколкото да ги продам за 5 лева. Въпросът е принципен - може ли в България да се внасят и одобряват такива търгови предложения

Коментар

В България единствената компания с приличен процент в портфейла ми е ЧЕЗ разпределение. Всичко друго което имам към момента и 0 да стане няма да ми пука особено.
                              Това което се говори за ТИМ и ЧЕЗ ,може и да ти запука ако е вярно...
                              Не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                                Пич, или си в адска заблуда или говориш за 2-3 изключителни случая на БФБ.
                                Е, ако ми е толкова свит кръга от алтернативи аз въобще не бих търгувал на тая борса.
                                Или в краен случай бих го правил с малка сума - 5-10К, което си е почти като демо, не може да те храни и не си заслужава загубата на фокус!

Коментар

Working...
                                X