IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Аз съм силно оптимистично настроен. Но това не ми пречи да видя че когато нещо скача с 20% - а няма нищо като причина за това и няма и нищо което да може да се очаква като причина в близко време значи този скок е или плод на безумни емоции или на е чиста реклама - дано да се вържи някой да подеме хорото.
    Язък ти за ника. Като падаха без причина същите акции с по 20% нищо не каза. Сега като скачат, а твоите надценени на този фон акции не мърдат, ти е криво...

Философ мастърче, запаси ли се с успокоителни и антидепресанти, както те посъветвах преди две седмици!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Вярвам в честните пари: злато, сребро и биткойн.ХА-ХААААААААААА
      абе къде е фори

ПП сега видях, че е писал малко по-надолу... свикнал съм всяко 3-то мнение да е за лихвите и как сме 150% назад... та реших че го няма.. пардон
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• За да ви успокоя всички и да не си мислите глупости. Счетоводната стойност на Хим.а е 850 млн. лева. А 100% се гледа счет. стойност, не пазарна капитализация. Те явно за това не са подали документи за 1вия търг. Сега могат да подадат и го правят...И още нещо - никой не е казал, че те ще го спечелят. Защото тука освен тях има много сериозни кандидати!
        Last edited by LuckyYou; 10.01.2013, 16:08.
        The best things in life are free. The second best things are very expensive!
        не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
          Монти, аз не бих се съгласил на подобна сделка/договорка, а предполагам и ти ..! Все пак става дума за милиони ...
          Извинявай ако ти изглеждам толкова порядачен.....
          Пред перспективата да си продавам акциите по 65 ст ,колега писа за лимит по 100 к на ден....и то ако има търсене....и едно обещание за цена над леФче...
          Не само ще приема но и ще ги черпя...
          Мисля че не стоят така нещата...

Коментар

Разбира се, че е така!

Но за мен разковничето е тук: "...... или да притежават дялови участия в други дружества на обща стойност не по-малко от 400 млн. евро за всяка от последните три финансови години.

А стойността /рязкото увеличение на цените на основните публични, дъщерни дружества/ няма как да не се отрази и на капитализацията на Хима ..!

Така е, но изискването е да има тези активи както към датата на подаване на оферта, така и към края на последните три финансови години по одитирани отчети. А там в съответните графи липсват такива суми. Но, сигурно има и вратички.
            Нямам акции, но ми е интересна идеята на Наивник.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
              Молете се ,Наивника да не е прав...
              Керезов писа че Артио не е продал акциите си ..може пък да са се договорили временно за почивка..
              После след търга ...
              не е препоръка....
              Монти, аз не бих се съгласил на подобна сделка/договорка, а предполагам и ти ..! Все пак става дума за милиони ...

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                Първо е добре да се знае разликата между пазарна капитализация и "управлявани финансови активи", че току-виж някой се вързал на подобни приказки и започне с розовите сънища

Отделно, дружеството на Химимпорт, което е купило документи, едва ли притежава толкова дялови участия, след като дори майката няма изискваните 400 млн. евро по финансови отчети.

Но, финансовите гимнастики са коронна дисциплина на някои дружества, така че всичко е възможно.
                Разбира се, че е така!

Но за мен разковничето е тук: "...... или да притежават дялови участия в други дружества на обща стойност не по-малко от 400 млн. евро за всяка от последните три финансови години.

А стойността /рязкото увеличение на цените на основните публични, дъщерни дружества/ няма как да не се отрази и на капитализацията на Хима ..!

Коментар

Капитализацията на Хима при Софикс 1900 беше 1 - 1,2 млрд. лева. ....

Вчера затвори на 187 мил. лв.
                  Страх ме е дори да си помисля да стане 800 мил. лв. в този момент.

Но .... знае ли човек?!

Първо е добре да се знае разликата между пазарна капитализация и "управлявани финансови активи", че току-виж някой се вързал на подобни приказки и започне с розовите сънища

Отделно, дружеството на Химимпорт, което е купило документи, едва ли притежава толкова дялови участия, след като дори майката няма изискваните 400 млн. евро по финансови отчети.

Но, финансовите гимнастики са коронна дисциплина на някои дружества, така че всичко е възможно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                    Има логика, била тя и наивна на Наивника. Въпроса е как ще ги оценяваме тия активи. За последните три години, т.е. тая година ако идат сумарно групата - ОК, ама миналите как са били? Само тая ли хипотетично не ги събира. Но като цяло е общо мелене, конкретика не виждате.
                    Молете се ,Наивника да не е прав...
                    Керезов писа че Артио не е продал акциите си ..може пък да са се договорили временно за почивка..
                    После след търга ...
                    не е препоръка....

Коментар

Кандидатите трябва да отговарят и на изискванията за финансов инвеститор. Необходимо е да управляват финансови активи или да притежават дялови участия в други дружества на обща стойност не по-малко от 400 млн. евро за всяка от последните три финансови години. Припомняме, че при първия опит на АПСК да продаде дружеството, изискванията за финансов инвеститор посочваха, че той трябва да управлява финансови активи на стойност не по-малко от 1 млрд. евро.

Има логика, била тя и наивна на Наивника. Въпроса е как ще ги оценяваме тия активи. За последните три години, т.е. тая година ако идат сумарно групата - ОК, ама миналите как са били? Само тая ли хипотетично не ги събира. Но като цяло е общо мелене, конкретика не виждате.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение

Някой може да почне да прави сметки.

Дан пропусна. Нямам акции и съвсем честно да си кажа оня ден казах на колегата да ми купи малко ЦКБ на 58 стинки, но нещо се бяхме забляли с ежедневна работа и като ги погледнах вече бяха в небесата
                        Капитализацията на Хима при Софикс 1900 беше 1 - 1,2 млрд. лева. ....

Вчера затвори на 187 мил. лв.
                        Страх ме е дори да си помисля да стане 800 мил. лв. в този момент.

Но .... знае ли човек?!

Last edited by Konsultant; 10.01.2013, 15:08.

Коментар

Кандидатите трябва да отговарят и на изискванията за финансов инвеститор. Необходимо е да управляват финансови активи или да притежават дялови участия в други дружества на обща стойност не по-малко от 400 млн. евро за всяка от последните три финансови години. Припомняме, че при първия опит на АПСК да продаде дружеството, изискванията за финансов инвеститор посочваха, че той трябва да управлява финансови активи на стойност не по-малко от 1 млрд. евро.

Някой може да почне да прави сметки.

Дан пропусна. Нямам акции и съвсем честно да си кажа оня ден казах на колегата да ми купи малко ЦКБ на 58 стинки, но нещо се бяхме забляли с ежедневна работа и като ги погледнах вече бяха в небесата

Коментар

Седя си и си мисля. Намирам някаква връзка между надигналите се последните дни акции. Някой да вижда като мен БДЖ като връзка в цялата работа? Знаете ли какви изисквания има към кандидат купувачите на БДЖ Товарни превози???

Просто си седя и си мисля. Не е препоръка и крайно време е да спрем с писането, на тази глупост и КФН да се заеме с по-важни неща, вместо слухтене по форуми.

Коментар

• Вярвам в честните пари: злато, сребро и биткойн.ХА-ХААААААААААА

Коментар

Седя си и си мисля. Намирам някаква връзка между надигналите се последните дни акции. Някой да вижда като мен БДЖ като връзка в цялата работа? Знаете ли какви изисквания има към кандидат купувачите на БДЖ Товарни превози???

Просто си седя и си мисля. Не е препоръка и крайно време е да спрем с писането, на тази глупост и КФН да се заеме с по-важни неща, вместо слухтене по форуми.
                                Много точно стреляш , и аз за това си мислех?
                                Не е препоръка. Който взима инвестиционно решение на базата на писания във форум , е идиот!

Коментар

Working...
                                X