IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Не си съвсем наясно как стоят нещата. Депозита е в пасива на баланса. Там бяха и кредитите които местните банки получаваха от майките си. След 2008 година местните структури си върнаха кредитите към чубина. Парите трябваше да дойдат от някъде. Те се появиха от депозити на населението и веднага изтичаха в чужбина. Това доведе наистина до изтегляне на пари от оборот. По същество актива остана същият а се преструктурира пасива. От известно време насам няма какво да връщат към чужбина, но банките не намират в какво да вкарат парите си. Затова започват да свалят лихвите по депозити. Никой не иска да плаща лихва за нещо което не му трябва. Както виждаш от няколко години лихвите бавно падат. Повярвай ми ще паднат доста под текущите нива.
    Що се отнася до лошите кредити те се отразяват в собствения капитал под формата на обезценки. Малко си омесил нещата, но на фона на глупостите които пишеше Асен1975 си направо гений.
    Сигурно работиш в някой от клоновете на гръцки банки тук... Иначе нямаше да ми разрправяш, как парите изплащани към банките майки били изтегляни от оборот... Тези пари са дошли от чужбина и са заминали за чужбина. Нетният им ефект е нулев за икономическия оборот в БГ.

И още една глупост си изръсил... че лихвите падали... Лихвите по кредитите не падат! Ако лихвите по депозитите падат това е защото се разтваря ножицата на доходността за да се компенсират загубите от лошите кредити.

Мога да се обзаложа с теб че лихвите по кредитите няма да падат под сегашните нива!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Ти се шегуваш нали?!... Истината е, че натрупванията и спестяванията трябва да ги сложиш в кавички!

Истината е, че след 5 години "натрупвания" и "спестявания" в България, държавата се видя принудена да излезе на външните пазари и да вземе кредит от 1 милиард евро за да може да плаща пенсии и др. бюджетни разходи.

Истината е, че след 5 години "натрупвания" и "спестявания" в България, на 5-тата година за пръв път повечето големи банки в България отчетаха рекордни загуби. Принудиха се да продадат за жълти стинки огромно число несъбираемите кредити на външни фирми!

Това е простата истина. Няма нито натрупвания нито спестявания. Средният българин е по-умрял от глад от когато и да е било през последните 20 години!
      Ами не, пак си написал един тон глупости.
      Какво значение имат частните спестявания, с това държавата да си тегли кредити от където си пожелае или както закона предвижда, а?
      Тази твоята икономика, трябва де някъде между плановата и социалистическата.
      А това говори, че нищо не разбираш? Не разбираш ли.

Средния Българин, как прецени че умрял от глас.Къде ти е изследването или пак само празните ти социалистически утопии..... Айде вземи се ръце, давай поне факти.
      А не твоите глупости отиди до едно село и виж.Вземи 100 села изследвай доходите на хората в тях и ела кажи стигат им само за това и за онова и тия еди колко си процента.

Къде са ти фактите, тъп ли си?
      Last edited by X_Y; 05.02.2013, 17:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
        Трейса обърна посоката на пазара
        Не предполагах, че така ще откачи, но поне по другите намазах виртуално.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          Аз не зная в този форум не влизат ли банкови служители та се налага само аз да ви обяснявам елементарни истини? Битува някакво диво икономическо невежество относно банковата дейност!

Ако аз имам 1000 лева на депозит в банка това не означава че тези пари са извадени от икономическият оборот! Никоя банка не държи взетите на депозит пари в пачки подредени в мазето си. Тези пари или се раздават на кредити, или се купуват държавни облигации, или запушват дупки в баланса от лоши кредити!

Така че ако банките отчитат нарастнала депозитна база, това е защото са ИСКАЛИ да я повишат. Нормално е да искат такова нещо, защото нарастващите дупки от лошите кредити трябва да се покриват! Нещо повече ще ви кажа, колкото повече расте делът на лошите кредити толкова повече банките ще отчитат нарастване на депозитите. Причината е че в даваните справки към БНБ взетият депозит не може да се скрие, но лошият кредит може да се замаже и да се отложи осчетоводяването му в графа лоши кредити!
          Не си съвсем наясно как стоят нещата. Депозита е в пасива на баланса. Там бяха и кредитите които местните банки получаваха от майките си. След 2008 година местните структури си върнаха кредитите към чубина. Парите трябваше да дойдат от някъде. Те се появиха от депозити на населението и веднага изтичаха в чужбина. Това доведе наистина до изтегляне на пари от оборот. По същество актива остана същият а се преструктурира пасива. От известно време насам няма какво да връщат към чужбина, но банките не намират в какво да вкарат парите си. Затова започват да свалят лихвите по депозити. Никой не иска да плаща лихва за нещо което не му трябва. Както виждаш от няколко години лихвите бавно падат. Повярвай ми ще паднат доста под текущите нива.
          Що се отнася до лошите кредити те се отразяват в собствения капитал под формата на обезценки. Малко си омесил нещата, но на фона на глупостите които пишеше Асен1975 си направо гений.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
            Днес, 11:14
            Момчета една баба ми гледа на боб днес , и каза че довечера приключва корекцията.
            Тъи че умната с покупките и продажбите.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Лека, полека и нещата отиват към бой.
              В смисъл?

Коментар

• Лека, полека и нещата отиват към бой.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                  Не си чел внимателно,но нищо!

Печатницата ще спре от момента в който Бернанке бъде изритан от ФЕД или му свърши мандата....Неслучайно повечето "ангажименти и прогнози" на FOMC не излизат извън мандата на Председателя!
                  Аз като гледам Бен - хеликоптера ще го държат доживот там да ги цели с пачки... колкото и абсурдно да звучи, това е политиката за обозримото бъдеще..

Коментар

Същите ги разправят от няколко години насам вече
                    Не си чел внимателно,но нищо!

Печатницата ще спре от момента в който Бернанке бъде изритан от ФЕД или му свърши мандата....Неслучайно повечето "ангажименти и прогнози" на FOMC не излизат извън мандата на Председателя!
                    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Мечетааа, устискайте още малко че да ми излезе прогнозата от сутринта

днес да свършим на леко минусче, пък утре ще слагате пак рогата и напред

И вижте направете си някъв график кой кога да купува, че да не стане пак навалица на входа и повечето да останат зад борда

Коментар

Да се смята,че ФЕД ще ръси хартии при уж нулеви лихви, наляво-надясно до безкрайност в следващите 5 години е,меко казано - наивно!
                        Същите ги разправят от няколко години насам вече

Коментар

Това предполагам знаеш, че няма да стане
                          И защо да не стане?!

Историята на 20-и век познава вече два случая,в които печатници са спирали от раз :

Първият е в Съветска Русия,а Вторият - Ваймарската република (за която се споменали и по-долу...) ....Лично за мен този на Съветите е по-успешен нищо,че минава през НЕП и голодомор чак до 1930 г.. Германският е провал, защото изправя страната пред фалит още в началото на войната (1941г.) ....

Да се смята,че ФЕД ще ръси хартии при уж нулеви лихви, наляво-надясно до безкрайност в следващите 5 години е,меко казано - наивно!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                            Почти милиард извадени от оборота в банки и то само за месец декември !!!
                            Аз не зная в този форум не влизат ли банкови служители та се налага само аз да ви обяснявам елементарни истини? Битува някакво диво икономическо невежество относно банковата дейност!

Ако аз имам 1000 лева на депозит в банка това не означава че тези пари са извадени от икономическият оборот! Никоя банка не държи взетите на депозит пари в пачки подредени в мазето си. Тези пари или се раздават на кредити, или се купуват държавни облигации, или запушват дупки в баланса от лоши кредити!

Така че ако банките отчитат нарастнала депозитна база, това е защото са ИСКАЛИ да я повишат. Нормално е да искат такова нещо, защото нарастващите дупки от лошите кредити трябва да се покриват! Нещо повече ще ви кажа, колкото повече расте делът на лошите кредити толкова повече банките ще отчитат нарастване на депозитите. Причината е че в даваните справки към БНБ взетият депозит не може да се скрие, но лошият кредит може да се замаже и да се отложи осчетоводяването му в графа лоши кредити!
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

особено ако ФЕД спре печатницата или я намали :
                              [/IMG]
                              Това предполагам знаеш, че няма да стане

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                ....А ти казваш нямало спестявания.....
                                В голяма грешка си Преци ....Забравяш показателя velocity of money (не знам как се превежда на български .....) Разгледай долните две картинки и дано разбереш,че сривът на сток-маркета тепърва предстои ,особено ако ФЕД спре печатницата или я намали :

---------------------------

Коментар

Working...
                                X