IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
    петрола като гледам от 2 години цикли в рейндж, при храните има инфлация, но там играят доста различни фактори...
    За кои реални активи говориш?
    Зависи какъв период гледаш това че има известна корекция през 2012, която може да продължи през 13 та не означва че 14 та няма да има ново изригване на цените върни се 5 години и везими една кошница от злато мед алуминии цинк брент царевица соя пшеница дървесина ток строителни материали идр. реални активи повечето от които всеки ползва под една или друга форма и ми кажи колко е реалната инфлация средноаретметично а ако сметнеме отпреди десет години днешните цени и тогавашните и ги разхвърлим средно като годишна инфлация ще ти се покрият ли с официалната статистика таратанци

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      първостъпков, аз съм прочел един вагон книги за инфлацията и ИМЕННО поради това те питам теб, защото виждам че ти не знаеш!

Отговори ми колко % поскъпване за теб е хиперинфлация? Виждам че се изплаши и избяга, защото разбра колко тъп въпрос задаваш?! И не само задаваш но и се опитваш да искаш някой да ти се извинява за ТВОЕТО невежество!
      не си спомням точно, но или беше 50% месечно, или 200% годишно! Но така или иначе ти винаги си прав и явно има такива % в световен мащаб и ти давам медала - ти си Мастъра.
      Лека вечер на теб!

Коментар

Въпросче... На коя стока или услуга ДВОЙНОТО повишаването на цената на тока няма да се отрази?
        Е аз нали ти казвам че на мойта бира цената и не мърда. 2008 бе 2,50 и сега е 2,50 все за 300 грама бутилка

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
          петрола като гледам от 2 години цикли в рейндж
          Продължавай да го гледаш и след 2-3 месеца ми се обади какво виждаш?
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
            Не просто правя от време на време изчисления с примерно хиляда евро какво можеше да се купи през 2002-2006-2011-2012 година примерно и ако си измисля една потребителска кошница в която влизат повечето реални активи изчислявам че инфлацията е в пъти по голяма от статистическата и това го знаят вече и децата зависи и за коя точно географска ширина го смятаме де, но годишната инфлация е достигала някой години над 10% както вика един познат 100000 марки вече не са 10000 марки и си е така
            Съвсем нормално е да има инфлация - иначе ще има дефлация. въпроса е инфлацията да е малка. Но и при 3% инфлация за 20 години реалната стойност на парите ще ти е намаляла с 50%.

но това е добро. Така всякакви търтей които разчитат на лихви че да живеят им се налалага да работят или поне да рискуват. А това вдига общото благосъстояние на всички - въпреки че инфлацията изяжда малко по-малко парите.

Коментар

Въпросче... На коя стока или услуга ДВОЙНОТО повишаването на цената на тока няма да се отрази?
              Двойно? Мастъре, нещо се обърка.. лятото видгнаха цената с 13% май беше, ти сега се присети...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Вдигането на дадена стока или стоки не е инфлация. Инфлация е общо повишаване на цените на всички стоки и услуги.
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

първостъпков, аз съм прочел един вагон книги за инфлацията и ИМЕННО поради това те питам теб, защото виждам че ти не знаеш!
                  Грешни книги четеш тогава или изобщо не разбираш какво четеш

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                    П.С. Прочети повече за инфлацията - какво обхваща тя, какъв % се нарича хиперинфлация и т.н. преди да философстваш за пореден път! Смешен ставаш!

Отговори ми колко % поскъпване за теб е хиперинфлация? Виждам че се изплаши и избяга, защото разбра колко тъп въпрос задаваш?! И не само задаваш но и се опитваш да искаш някой да ти се извинява за ТВОЕТО невежество!

Коментар

хахаха... равновесенов... Иди се прегледай на лекар. Да твърдиш, че протестиращите против ЕРП-тата са прирзраци... това само някакъв ултрагербаджийски фен с болен мозък може да го каже!
                      Вдигането на дадена стока или стоки не е инфлация. Инфлация е общо повишаване на цените на всички стоки и услуги.

Иначе на мен бирата в любимия ми бар си стои на една цена от 2008 г. Аз за бира там давам повече кинти отколкото ми е сметката за ток. така че по твоята логика за мен инфлация няма.

Значи какъв е извода - пите бира навън, така инфлация не ви лови

Коментар

Мастъре напълно съм съгласен с тебе освен храните нека вземем и цените на петрола и всички останали реални активи и реалната инфлация става плашеща и всичко това се случва за един много кратък период от време, но малко хора го виждат това нещо забързани в ежедневието си
                        петрола като гледам от 2 години цикли в рейндж, при храните има инфлация, но там играят доста различни фактори...
                        За кои реални активи говориш?

Коментар

Е то призраците малко хора ги виждат, предполагам че трябва някаква специална нагласа, някакво трето око и или не знам си там коя чакра да им е нещо сбъркана, пардон силно развита
                          Не просто правя от време на време изчисления с примерно хиляда евро какво можеше да се купи през 2002-2006-2011-2012 година примерно и ако си измисля една потребителска кошница в която влизат повечето реални активи изчислявам че инфлацията е в пъти по голяма от статистическата и това го знаят вече и децата зависи и за коя точно географска ширина го смятаме де, но годишната инфлация е достигала някой години над 10% както вика един познат 100000 марки вече не са 10000 марки и си е така

Коментар

Е то призраците малко хора ги виждат
                            хахаха... равновесенов... Иди се прегледай на лекар. Да твърдиш, че протестиращите против ЕРП-тата са прирзраци... това само някакъв ултрагербаджийски фен с болен мозък може да го каже!

Коментар

първостъпков, ти български можеш ли да четеш? Прочети още веднъж това което съм написал и ще разбереш, че не аз а той трябва да ми се извини, защото аз вече не говоря в бъдеще време за разлика от него. Прогнозата ми ВЕЧЕ е факт! Тя ВЕЧЕ е действителност и става пред очите на всички... Е, поне пред очите на тези които са си свалили розовите очила!

Едно въпросче... Какъв процент на поскъпване на храните, тока и горивата за теб би бил хиперинфлация?
                              Мастъре, отново не отговори на въпроса на Пип!
                              Наистина си много досаден и спирам да се занимавам с теб.

П.С. Прочети повече за инфлацията - какво обхваща тя, какъв % се нарича хиперинфлация и т.н. преди да философстваш за пореден път! Смешен ставаш!

Коментар

но малко хора го виждат това нещо забързани в ежедневието си
                                Е то призраците малко хора ги виждат, предполагам че трябва някаква специална нагласа, някакво трето око и или не знам си там коя чакра да им е нещо сбъркана, пардон силно развита

Коментар

Working...
                                X