If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
първостъпков, ти български можеш ли да четеш? Прочети още веднъж това което съм написал и ще разбереш, че не аз а той трябва да ми се извини, защото аз вече не говоря в бъдеще време за разлика от него. Прогнозата ми ВЕЧЕ е факт! Тя ВЕЧЕ е действителност и става пред очите на всички... Е, поне пред очите на тези които са си свалили розовите очила!
Едно въпросче... Какъв процент на поскъпване на храните, тока и горивата за теб би бил хиперинфлация?
Мастъре напълно съм съгласен с тебе освен храните нека вземем и цените на петрола и всички останали реални активи и реалната инфлация става плашеща и всичко това се случва за един много кратък период от време, но малко хора го виждат това нещо забързани в ежедневието си
Мастъре, не отговори на въпроса на Пип: Ще се извиниш ли на 31.12.2013 ако за пореден път не ти се осъществят прогнозите за хиперинфлация в световен мащаб?
първостъпков, ти български можеш ли да четеш? Прочети още веднъж това което съм написал и ще разбереш, че не аз а той трябва да ми се извини, защото аз вече не говоря в бъдеще време за разлика от него. Прогнозата ми ВЕЧЕ е факт! Тя ВЕЧЕ е действителност и става пред очите на всички... Е, поне пред очите на тези които са си свалили розовите очила!
Едно въпросче... Какъв процент на поскъпване на храните, тока и горивата за теб би бил хиперинфлация?
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Не мога да се начудя на овчедушието на хоптимистите в тази тема... Овчият хоптимизъм от повишаването на цените на акциите или падането на лихвите по ипотеките изглежда не си дава сметка, че това е следствие от безконтролното печатане на пари и разгарящата се валутна война. Така че "печалбата" от всеки 1 долар, евро или лев за Пена и Петър поради по-ниските лихви по ипотеки води до повишването с 3 долара, евро или лева на цените на храните и режийните. Така че печатането на пари води само и единствено до масово обедняване на масите ако активите им са деноминирани в долари, евро или левове. Просто е като фасул!
Бягайте от всички активи в декретни валути и такива които са деривати на тези валути, като акциите и облигациите! Хиперинфлацията вече е в ход в целия свят и ще видим най-уродливото и лице още до края още на тази година.
Да взема да го обясня това с инфлацията. Инфлацията не е правят централните банки - правят я търговските банки. На всеки долар който централната банка налива в търговските банки се получава да кажем 5 долара при крайния потребител. Но това е в нормални условия - когато търговските банки работят и кредитират.
През 2008 търговските банки загубиха трилиони активи, същото се случи и през 2010 и през 2011, но вече предимно в европа. Когато централните банки наливат ликвидност в търговските банки тази ликвидност не води до инфлация - просто защото едни изпарили се активи се заместват с други активи - прясно прясно напечатани. Но това не води до ръст на кредитирането - както всеки с очите си може да види - а от това не се и получава инфлация.
2009 се получи лека инфлация в Азия и при цените на ресурсите защото ФЕД задължи ВСИЧКИ банки да вземат пари от ФЕД, за да не си личи които са лошите. И тези излишни за доста банки пари просто бяха пренасочени към Азия. Ефекта на тези пари отдавна изчезна - послужи за кратко надуване на ресурси, включително и златото и ефекта умря.
В Еврозоната пари взимаха само нуждаещи се банки. Така инфлация няма. Сега в Япония говорят за вдигане на лимита на инфлацията на 2% - това ли е страшната инфлация. Че това са 2%.
Така че Мастъре тези глупосит с инфлацията са пълни глупости. Само златни маниаци им се връзват, защото иначе златото пак ще падне на 300 долара. Но инфлация в някакви потресаващи размери няма да има и златото пак ще падне на 300 долара. В момента Турция вече мисля че приема депозити в злато, не знам точно как са ги конструирали, а Индия обмислят да сложат входно мито на златото, защото търговския баланс им се прецаква от многото мангали дето живеят в средновековието и единственото което знаят е да купуват злато.
Споко.Гледам внимателно утре търговията.Просто как ще сравняват малка и губеща банка с голяма и печеливша банка и ще преценяват цената на голямата по цената на малката,не ми е много ясно, но .... ще видиме. Тексимките ще задържа дори да са вечно мой, защото са ми сантиментални.Още си пазя временните удостоверения и стоят на стената до акциите на "Българска търговска банка" и "Банка Д.А.Буров и сие"
Хе, хе........ и аз.
Днес пак ги поогледах преди утрешният старт....
Засега и аз съм решил - ще си ги държа и старите и новите от увеличението.
Толкова време чакахме.... ще почакаме още
Ти новини не гледаш ли, пипбелов? Когато някой получи пъти по-голяма сметка за тока при непроменено потребление, това как му се казва? И не само в БГ е така. Започна поскъпване на бензина в САЩ. Започва поскъпване на тока в Германия. Хората в Германия получиха с 15% по-високи сметки от предходния месец без да са потребили повече от обичайното. Това се превърна в политически въпрос и там през последните 2 дена! Започна се... То се вижда вече и от самолет. Само някои щрауси на бфб-то все още си крият главите в пясъка в опит за кръгова отбрана...
Мастъре, не отговори на въпроса на Пип: Ще се извиниш ли на 31.12.2013 ако за пореден път не ти се осъществят прогнозите за хиперинфлация в световен мащаб?
хиперинфлационен апокалипсис до края на 2013 не се осъществи ?
Ти новини не гледаш ли, пипбелов? Когато някой получи пъти по-голяма сметка за тока при непроменено потребление, това как му се казва? И не само в БГ е така. Започна поскъпване на бензина в САЩ. Започва поскъпване на тока в Германия. Хората в Германия получиха с 15% по-високи сметки от предходния месец без да са потребили повече от обичайното. Това се превърна в политически въпрос и там през последните 2 дена! Започна се... То се вижда вече и от самолет. Само някои щрауси на бфб-то все още си крият главите в пясъка в опит за кръгова отбрана...
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Спрете се бе, стига писахте простотии в темата! Кокошки, ракии, мисирки... Съвсем оср**те вече, с извинение.
Направете си тема за пернатия дивеч и там си ги нищете.
Абсолютно си прав!!! Явно и двамата са на едно ниво и никой няма разума да отстъпи!!!
Мнооого досадно!!!
Спрете се бе, стига писахте простотии в темата! Кокошки, ракии, мисирки... Съвсем оср**те вече, с извинение.
Предлагам темата да е "И ловец съм и рибар съм"
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
,
Бягайте от всички активи в декретни валути и такива които са деривати на тези валути, като акциите и облигациите! Хиперинфлацията вече е в ход в целия свят и ще видим най-уродливото и лице още до края още на тази година.
Фори, ще ни се извиниш ли след годинка най официално тук ако и поредния ти хиперинфлационен апокалипсис до края на 2013 не се осъществи ?
Щото писва вече да слушаме едни и същи мантри.....честно.
Коментар