If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
..Имам малко акции от БФБ и се чудя какво да правя с тях, ако положението се влоши рязко? Каква би била тяхната стойност при негативен сценарий в БГ? Не търся цялостно решение против инфлацията.
Те, тези ситуации най-много обичат хората, които нищо не искат да губят Такава опция не се предлага, ако се стигне до там!!! Най-малко губитози,който нищо няма (дори и заеми към банка)
Вемба, благодаря ти за отговорите, но въпросът ми е доста по-простичък. Имам малко акции от БФБ и се чудя какво да правя с тях, ако положението се влоши рязко? Каква би била тяхната стойност при негативен сценарий в БГ? Не търся цялостно решение против инфлацията.
Никой във форума няма да ти даде препоръка какво да правиш с парите или акциите си! Трябва сам да решиш, но все пак следи темата защото има и други, които могат да те ориентират какво би следвало при подобен сценарии
Акциите са с променлив доход и няма застраховка от инфлация! Единствените финансови инструменти които могат да те опазят от инфлационен риск са облигациите ТИПС, но те се емитират в САЩ и по-скоро се ползват за да се докарат високи печалби ако инвеститора очаква да има инфлация!
Вемба, благодаря ти за отговорите, но въпросът ми е доста по-простичък. Имам малко акции от БФБ и се чудя какво да правя с тях, ако положението се влоши рязко? Каква би била тяхната стойност при негативен сценарий в БГ? Не търся цялостно решение против инфлацията.
Интересува ме дали акциите са в синхрон с инфлацията или изостават от нея!
Акциите са с променлив доход и няма застраховка от инфлация! Единствените финансови инструменти които могат да те опазят от инфлационен риск са облигациите ТИПС, но те се емитират в САЩ и по-скоро се ползват за да се докарат високи печалби ако инвеститора очаква да има инфлация!
Хиперинфлация, когато е имало не е имало БФБ и регулиран пазар на акции, а пък за борда мастъра ли те уплаши Нема страшно щом има брашно Ако те интересува дали може да си продадеш акциите в друга валута може някое про да ти каже...
Знам, че не е имало, но мисля, че и тогава е имало акции, било то и без днешната организация и ИПта. Не знам за мастъра, но политическата обстановка е много зле, явно предстоят още сблъсъци, а резерва не е на най-добрите нива. Не съм сигурен, че искам да си продам акциите, а ако го сторя не би ме интересувало в каква валута, 30 мин след това вече ще съм ги обърнал в каквото съм решил. Интересува ме дали акциите са в синхрон с инфлацията или изостават от нея!
Здравейте,
Предвид обстановката в момента се притесних за малкото акции, които имам на БФБ и реших да се регистрирам с цел да обменя някое мнение. Всъщност имам повече въпроси, отколкото мнения, но все пак:
Ако се развият най-песимистичните очаквания за падане на борда, хиперинфлация и т.н. доколко е удачно да има човек активи като акции? Има ли някой преки наблюдения от такива случаи - било в БГ, било другаде? Болката ми е че хем ми се иска да заложа на нещо сигурно - физическо злато и чужди валути, хем обаче не ми се продава на такива нива
Хиперинфлация, когато е имало не е имало БФБ и регулиран пазар на акции, а пък за борда мастъра ли те уплаши Нема страшно щом има брашно Ако те интересува дали може да си продадеш акциите в друга валута може някое про да ти каже...
Коментар