IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    УПФ ДОВЕРИЕ
    УПФ ДСК РОДИНА
    УПФ Ай Ен ДЖИ
    УПФ Пенс. Институт
    УПФ СЪГЛАСИЕ

ето батка тия намерих
    милиончетата се покачват всяка годинка (и така до 2023 ако не се лъжа), а акциите все още са на доста консервативни нива - ти как мислиш?
    Ами скептичен са за ПФ....
    Преди 4 години имаха по голяма експозиция в български акции.....
    Хубаво е че малките имат желание за покупки на БФБ ,докато Доверие има две големи покупки в ЧЕЗ и Софарма и е минала на чужди акции....за съжаление....
    Интересно е Алианц... там и на мен ми вземат парите..
    П.П. Доверие ако изгърми с ЧЕЗ няма да се сети да купува на маркета у нас...
    Last edited by Монти; 30.03.2013, 19:49.

Коментар

Опа опа тигре, много си се разгорещил!
      га го купи тоя Фазер 3% кат там нема никакъв оборот бе?
      ма ти всичко по дъното си купувал - БРАВО ми то много евтино било тия 14месеца, не ми се рови ама ще те хвана!
      Ти пъ ко се правиш на ударен бе. не можеш ли да смяташ
      Като купиш 3 акции долу горе по ниското, а после продадеш двете с левче печалба нали на тази дето ти остава в портфейла цената на придобиване и пада с 2 лева.
      Важното е алъш вериша да върви, нъл тъй

Аз печалби не обирам. 100% реинвестирам !
      Last edited by pipbel; 30.03.2013, 19:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        А първо си изясни за какво пиша и после си изясни ти какво пишеш.... .
        Да де мъча се но ти всеки път различни тези и глупости ...

Чак накрая човек забравя за кво всъщност иде реч.....както и да е , няма да ти отговарям повече че достатъчно оспамихме темата.

Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

а да всъщност за 10К са си само 300лева - може!
          колкото толкоз не съм му душманин(и моя не е кой знай колко за съжаление) ама много ниски нива все е "уцелил"
          Теоретично е възможно...
          Колегата си писа, че е от 1г на борсата....."Късмета на новака" е проработил.....
          Пожелавам му късмет и профит !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Що ???
            При портфийл от 10К , 300 лв много ли ти се виждат .....
            а да всъщност за 10К са си само 300лева - може!
            колкото толкоз не съм му душманин(и моя не е кой знай колко за съжаление) ама много ниски нива все е "уцелил"

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              При положение че приемаме средно да кажем 5% средногодишна инфлация - мисля че се изхвърляш че е прекалено трудна задача да я биеш редовно 2-3 пъти.
              То само от дивиденти без проблем я биеш двойно, а и все ще направиш 5-6% отгоре ако не си толкова захлюпен.

Аз не съм беразсъден че да си повярвам прекалено много. Дори бих казал че съм консервативен като модел на инвестиране, неслучайно съм фен на дивидентните песове. И на реалните активи. И мажоритари.
              Ето го долу портфейла ми в момента. С % на акция и цената на придобиване.
              В пълна бойна готовност да получи 15.2% дивиденти след 2 месеца.
              Ми не е диферсифициран по начина по който препоръчваш.
              Но пък 101% профит на БФБ за само 14.5 месеца служба
              Можеш ли да ми кажеш какво намираш в него за рисково ?
              А аз съм сигурен че дори и да спра сега да търгувам и забравя за него - след 4-5 години ако го отворя пазарната му капитализация ще е минимум 2 пъти по голяма.
              За доста от акциите даже над 3-4 пъти.
              Напълно наясно съм че не всяка година може да постигам такава доходност като тая благодарение най вече на Атерата, но споменатите 15%/годишно за по-дълги времеви периоди са нещо напълно осъществимо дори и за изкилиферчена борса като нашата.
              Хайде на оптимизма

Атера ( 1.14 ) 82.1 %
              Бреф ( 0.39) 3.8 %
              ФПП ( 0.16) 3.1 %
              Фазерлес ( 27.3) 3.1 %
              Неохим ( 23.00) 2.8 %
              Чез ( 1180 ) 2.6 %
              Актив ( 0.16) 2.4 %
              Ако се сгъбяса атера и си до там. А за 15% годишно е просто смешно да казваш че се правят лесно. Една камара хедж фондове по света плащат стотици милиони на мениджърите си за да докарат 10% редовно ти с две години опит на БФБ и вече си мислиш че 15% са дреболия.

При 80% в една акция да говориш че инвестираш консервативно е просто смешно. на мен в момента четирите ми най-големи позиции ми правят към 50% от портфейла и разглеждам стратегията си като крайно рискова към момента.
              Last edited by ravnovesie; 30.03.2013, 19:36.

Коментар

ма ти всичко по дъното си купувал - БРАВО ми то много евтино било тия 14месеца, не ми се рови ама ще те хвана!
                Що ???
                При портфийл от 10К , 300 лв много ли ти се виждат .....

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                  И продължаваш да пишеш групости бе пич!

От целия им фонд общо в акции са им около 24%

А ти твърдиш" само че 90% от парите са в ТИМ акции ", отново очевидно невярно твърдение
                  Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                  Теб като те хванат на тясно в твърденията си обичаш много да сменяш темата

Въпреки това обяснявам какво съм имал впредвит :

- под " прекалено диверсифициран " имам предвид че преброих на първо четене над 130 вида книжа, среден размер на инвестиция в един вид актив под 1 %

- " консервативен " защото около 75 % от активите са вложени в лихвоносни книжа и инвестиции който не носят повече от 6-7 % но за сметка на това според икономическата теория и са относително по - безрискови от акциите.

Даи сега таблицата за твоето твърдение за 60%
                  А първо си изясни за какво пиша и после си изясни ти какво пишеш....

Прочети в какви проценти и къде си влагат ПФ ...и после пиши...
                  После виж къде са вложени парите и в какви акции и облигации....
                  Дървото си е дърво и става все по голямо....
                  Щом си инвестирал в ТИМ ,всички други акции и и облигации ти се виждат като Клондайк в портфеила на Съгласие........

Коментар

При положение че приемаме средно да кажем 5% средногодишна инфлация - мисля че се изхвърляш че е прекалено трудна задача да я биеш редовно 2-3 пъти.
                    То само от дивиденти без проблем я биеш двойно, а и все ще направиш 5-6% отгоре ако не си толкова захлюпен.

Аз не съм беразсъден че да си повярвам прекалено много. Дори бих казал че съм консервативен като модел на инвестиране, неслучайно съм фен на дивидентните песове. И на реалните активи. И мажоритари.
                    А аз съм сигурен че дори и да спра сега да търгувам и забравя за него - след 4-5 години ако го отворя пазарната му капитализация ще е минимум 2 пъти по голяма.

Напълно наясно съм че не всяка година може да постигам такава доходност като тая благодарение най вече на Атерата, но споменатите 15%/годишно за по-дълги времеви периоди са нещо напълно осъществимо дори и за изкилиферчена борса като нашата.
                    Хайде на оптимизма

Атера ( 1.14 ) 82.1 %
                    Бреф ( 0.39) 3.8 %
                    ФПП ( 0.16) 3.1 %
                    Фазерлес ( 27.3) 3.1 %
                    Неохим ( 23.00) 2.8 %
                    Чез ( 1180 ) 2.6 %
                    Актив ( 0.16) 2.4 %

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Майсторството е с диверсифициран портфейл, който намалява риска да постигаш по-високо от пазара. Да постигаш по-високо от пазара с недиверсифициран портфейл е късмет - каквото ще иначе да си мисли човек. Това си е игра на рулетка.

Не съм съгласен за рулетката.
                      Ако хванеш правилните активи в правилните времеви периоди - успеха ти е гарантиран. Естествено и търпение трябва , а и усет кога да ги разкараш, а не да се жениш за тях.

А това става с диверсификация. не е въпроса дали да се диверсифицира, а как да се диверсифицира.

И колко.
                      Прекалената диверсификация само доста пропуснати ползи би ти донесла

Целия този ферман го изписах защото ми се струва че си си повярвал прекалено много. И ще глътнеш вода ако не си промениш гледната точка. Да биеш инфлацията постоянно е всъщност една много амбициозна цел. Да биеш инфлацията двойно или тройно - и това да става година след година е на границата на невъзможното. Единици са хората в света които са успявали да го постигат - и всички те са милиардери и по над 70 години.

Хайде на оптимизма

Атера ( 1.14 ) 82.1 %
                      Бреф ( 0.39) 3.8 %
                      ФПП ( 0.16) 3.1 %
                      Фазерлес ( 27.3) 3.1 %
                      Неохим ( 23.00) 2.8 %
                      Чез ( 1180 ) 2.6 %
                      Актив ( 0.16) 2.4 %

Коментар

Ако е така - мисля че постъпват много правилно.
                        Аз не мисля така. Ако искат да действат с дефанзивни акции и за дивидент е нормално експозицията им към акции да е доста по-висока като процент като в същото време да диверсифицират повече. Към момента тези им акции не им добавят почти никаква доходност.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Доверие яко са се панирали в чужбина - силно дефанзивен портфейл, като ми се струва че май се целят предимно в дивиденти, а не толкова в капиталова печалба.
                          Ако е така - мисля че постъпват много правилно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            Пука ти .... иначе нямаше да пуснеш такава глупост консервативен и прекалено диверсифициран ...
                            А и обяснението бе готино за 130 акции .... само че 90% от парите са в ТИМ акции ....
                            Марков не ти ли писна да пишеш дитирамби в чест на ТИМ ...интересно как можа да видиш че е консервативен портфеил с тези вложения в всички страни под натиск около Гърция и ТИМ акции и облигации...
                            Само виж Капитал колко статии са написали в тази насока .....
                            И продължаваш да пишеш групости бе пич!

От целия им фонд общо в акции са им около 24%

А ти твърдиш" само че 90% от парите са в ТИМ акции ", отново очевидно невярно твърдение
                            Last edited by markov; 30.03.2013, 17:44.

Коментар

• Абе Монтесо ти писател , не читател

Виж точно кво съм написъл , стига ми слага думи в устата

Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                              Първоначално изпратено от markov

Аз видях един прекалено диверсифициран и консервативен портфеил ,
                              слуховете бяха за много по големи инвестиции в свързани компании.
                              Казал съм че слуховете за свързани компании са много по-големи от реалността !

Коментар

УПФ ДОВЕРИЕ
                                УПФ ДСК РОДИНА
                                УПФ Ай Ен ДЖИ
                                УПФ Пенс. Институт
                                УПФ СЪГЛАСИЕ

ето батка тия намерих
                                милиончетата се покачват всяка годинка (и така до 2023 ако не се лъжа), а акциите все още са на доста консервативни нива - ти как мислиш?
                                Доверие яко са се панирали в чужбина - силно дефанзивен портфейл, като ми се струва че май се целят предимно в дивиденти, а не толкова в капиталова печалба.

Коментар

Working...
                                X