IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Решиха го, защото нямаха друг избор. Предстоеше пълен разпад на финасово-икономическите взаимоотношения между стопанските субекти поради пълна непредвидимост на средата. А когато го направиха, обикновеният човек разбра, че е станал 10 ПЪТИ по-беден. Ето това предстои в момента и в тъй наречените "бели държави". Стандарта им на живот ще се срути неколкократно, защото хората смятат че имат пари в банките, в здравните и пенсионни фондове, но тези пари са наблъскани в бонове и посмъртно не могат да илязат от там. А когато най-после излязат, ще са обезценени многократно!
    Нали разбираш че тези продажби на облигации, са за да не се загубят няколко процента капиталова печалба, и изобщо не става дума някой да бъде кой знае колко по-беден, по-скоро ако не ги продадат ще направят известна малка загуба. Не мислиш ли че доста преиграваш с тези апокалиптични прогнози, ако ги използваш и за собствени решения.

Още повече че доста хора се кефят на волатилността. Аз поне и се кефя, и то до голяма степен защото мнозинството хора я мразят, страхуват се от нея и правят големи глупости, само за да избягат от волатилност. А когато хората правят глупости е доста лесно да се печели.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Колко точно им отне в България да спрат печатането - месец или два. Решиха и го направиха.
      Решиха го, защото нямаха друг избор. Предстоеше пълен разпад на финасово-икономическите взаимоотношения между стопанските субекти поради пълна непредвидимост на средата. А когато го направиха, обикновеният човек разбра, че е станал 10 ПЪТИ по-беден. Ето това предстои в момента и в тъй наречените "бели държави". Стандарта им на живот ще се срути неколкократно, защото хората смятат че имат пари в банките, в здравните и пенсионни фондове, но тези пари са наблъскани в бонове и посмъртно не могат да илязат от там. А когато най-после излязат, ще са обезценени многократно!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Предлагам ти да го обясниш на Димитър Костов, който бе финансов министър по времето на Жан Виденов!
        Колко точно им отне в България да спрат печатането - месец или два. Решиха и го направиха.

Коментар

Мисля че имаш много объркани представи. Разбира се, че могат да спрат печатането - всъщност това е най-лесното нещо. Въпроса е да го направят така че да има минимум сътресения.
          Предлагам ти да го обясниш на Димитър Костов, който бе финансов министър по времето на Жан Виденов!
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            няма как да стане от раз, но където има дим има и огън... подготвят средата, защото не може до безкрай да държат ниски лихви.. избива в балон при акции и суровини , а пукането на балона е по-болезнено от регулирано изпускане.
            Ааааа... Регулирано изпускане... Що за глупост?! Кои са тези наивни държатели на бонове, които ще стоят и ще гледат, как "регулирано" активите им се обезеняват от Фед когато започне "регулирано изпускане"?!

Не, бертрамков. В момента, в паниката си, те се опитват да постигнат непостиганото досега. Да направят регулирано пукане на балона. Няма как да стане! Ето защо са тези напъни да се смачкат всички истински активи като златото и нефта. Само ако всички други активи са по-губещи от боновете, само тогава държателите им ще продължат да ги стискат... Няма как да стане. Сори... То затова и Бернанке се оттегля от поста председател на Фед догодина!

Коментар

пардон ,

не съм те разбрал.

така наречените развиващи се пазари бая го отнесоха, което си е факт.
              Развиващи се пазари, Европа, Япония, дори и доста английски компании се търгуват на сериозен дисконт спрямо историческите си коефициенти, макар и Футси да е на връх.

Реално към момента единствено в Америка имаме до голяма степен реално оценени компании. На мен поне ми е трудно там да намеря нещо евтино.

Коментар

Ако искаш да виждаш нещата такива каквито са ПЪРВО трябва да започнеш да ги назоваваш с истинските им имена. Спирането на печатницата за пари, кой знае защо наричана стимули, е невъзможна!

Казах ви го още миналата година. Потвърждението е само отпреди месец!!! Бернанке заяви, че ще започне да намалява покупките на бонове и ипотечни книжа към края на годината! Целта бе да се ударят иннфлационните очаквания и най-вече златото като техен показател. И какво стана? Точно след 3 седмици даде заден ход и се отрече от думите си! Всички виждаме причината за това. Само вие все още сте в непрогледна тъма...

Няма как да спрат печатането. Разберете го! В момента в който го направят, планината от съкровищни бонове ще бъде разпродадена и ще се срути в океана. Финансовото цунами ще помете всички държатели на бонове и най-вече самият Фед, защото Фед държи в момента 2/3 от всичкия дълг излъчен от Щатското правителство!
                Мисля че имаш много объркани представи. Разбира се, че могат да спрат печатането - всъщност това е най-лесното нещо. Въпроса е да го направят така че да има минимум сътресения. Тези разпродажби на облигации вече се случват, и какво ще се случи с парите които излизат от облигации - нали не мислиш че някой ще ги сложи в злато. Ами не, ще ги сложат в акции. Към момента продават облигации и държат кеш. Скоро този кеш ще влезе на места в които може да печели от ръста в икономиките. Тези места са - недвижими имоти и акции.

Никаква инфлация няма - и никакви завишени инфлационни очаквания в краткосрочен и средносрочен период.

На никой не му пука за златото. Особено пък във ФЕД или ЕЦБ.

Коментар

а помня че твърдеше, че няма да продаваш при никакви условия
                  Както вече казах, помниш само онова което ти се иска да помниш...

Коментар

Казах ви го още миналата година. Потвърждението е само отпреди месец!!! Бернанке заяви, че ще започне да намалява покупките на бонове и ипотечни книжа към края на годината! Целта бе да се ударят иннфлационните очаквания и най-вече златото като техен показател. И какво стана? Точно след 3 седмици даде заден ход и се отрече от думите си! Всички виждаме причината за това. Само вие все още сте в непрогледна тъма...
                    няма как да стане от раз, но където има дим има и огън... подготвят средата, защото не може до безкрай да държат ниски лихви.. избива в балон при акции и суровини , а пукането на балона е по-болезнено от регулирано изпускане.
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Спирането на стимулите в САЩ ще доведе до известна корекция
                      Ако искаш да виждаш нещата такива каквито са ПЪРВО трябва да започнеш да ги назоваваш с истинските им имена. Спирането на печатницата за пари, кой знае защо наричана стимули, е невъзможна!

Няма как да спрат печатането. Разберете го! В момента в който го направят, планината от съкровищни бонове ще бъде разпродадена и ще се срути в океана. Финансовото цунами ще помете всички държатели на бонове и най-вече самият Фед, защото Фед държи в момента 2/3 от всичкия дълг излъчен от Щатското правителство!

Коментар

Рекордни са само в САЩ, аз за това казвам, че там изпреварват. Всичко друго е още много далеч и като цени и като коефициенти.
                        пардон ,

не съм те разбрал.

така наречените развиващи се пазари бая го отнесоха, което си е факт.

Коментар

бе баш на рекордни нива не виждам смисъл да се зарежда.
                          ако пазара върне едно 15-20% е друга бира, но точно в момента има шанс да останеш заклещен за доста време ако нещо се сговни в световната икономика

ама винаги има подценени акции, които може да се вземат
                          Рекордни са само в САЩ, аз за това казвам, че там изпреварват. Всичко друго е още много далеч и като цени и като коефициенти.

Коментар

Смешно е да ми казваш, че знаеш по-добре от мен колко ми е средната цена.

Помниш само онова което искаш да помниш и забравяш това, което не ти изнася. А това което не ти изнася в случая е най-същественото...

Явно си забравил, как надълго и нашироко обясних и на теб включително, че купувам на 60 евро за да възстановя онези, които съм продал по време на балонирането на курса до 200 евро. Не че нарочно съм ги продал тогава! Просто бе някакво лудо търсене и хората буквално ме преследваха с молби и кандърми да им продавам. И разбира се, имало е моменти когато съм съжалявал че съм продавал, защото съм продавал от 90 долара та чак до 230 долара.

Това съм ти го обяснил неколкократно и не разбирам, защо лъготиш по този безобразен начин?
                            това съм го пропуснал...че си продавал на 200 (признавам си чета темата за койн отгоре отгоре), а помня че твърдеше, че няма да продаваш при никакви условия та затова ги говоря за осредняването. още повече , че ако беше продал през мтгох няма нужда да правиш преводи, че да купуваш.

както и да е ти си знаеш

Коментар

помня,че ти казах, че средната ти не може да е толкова ниска при положение, че купуваше по 60 евра (добавки).
                              Смешно е да ми казваш, че знаеш по-добре от мен колко ми е средната цена.

Помниш само онова което искаш да помниш и забравяш това, което не ти изнася. А това което не ти изнася в случая е най-същественото...

Явно си забравил, как надълго и нашироко обясних и на теб включително, че купувам на 60 евро за да възстановя онези, които съм продал по време на балонирането на курса до 200 евро. Не че нарочно съм ги продал тогава! Просто бе някакво лудо търсене и хората буквално ме преследваха с молби и кандърми да им продавам. И разбира се, имало е моменти когато съм съжалявал че съм продавал, защото съм продавал от 90 долара та чак до 230 долара.

Това съм ти го обяснил неколкократно и не разбирам, защо лъготиш по този безобразен начин?

Коментар

Спирането на стимулите в САЩ ще доведе до известна корекция при акциите, но реално ще постави сигурен край на големия цикъл при лихвоносните активи.

Така че това е сигнала за увеличение на акциите, а не за бягство от тях. В момента се намираме едва в началото на големия бичи тренд при акциите, който ще продължи десетилие поне. Американците леко изпреварват останалите пазари, но в края на краищата това няма кой знае какво значение. Ако човек сега не зарежда акции прави огрпомна грешка.
                                бе баш на рекордни нива не виждам смисъл да се зарежда.
                                ако пазара върне едно 15-20% е друга бира, но точно в момента има шанс да останеш заклещен за доста време ако нещо се сговни в световната икономика

ама винаги има подценени акции, които може да се вземат

Коментар

Working...
                                X