If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бил си прав веднъж, и то защото тогава страха бе оправдан. Не ме разбирай погрешно, за мен е ОК да има и такива мнения. Всъщност ми харесва че вкарваш паника в оптимизма Но това не означава че приемам подобна гледна точка като винаги обоснована.
За риск не ми се говори, защото не мисля, че разбираш нещо от това, иначе нямаше да говориш как златото е нискорисково.
Копирам ти едно мое мнение, мързел голям е при мен
Мастара, че е дразнител, две мнения няма в случая е прав, златото дългосрочно, физическото - подчертавам ще е безценно, причината е, че е свръхпроводник - жизнено важен за навлизането на новите технологии - свързани със свободната енергия, които има основни знания по темата ще разбере друг е въпроса дали ще има сили да го стиска 20тина години но на него други бръмбари са му в главата
пирамиди и т.н.
П.с. няма риск при златото.
като говорим за злато и сребро...това движение надолу не беше, защото дребните продават, а защото умните пари им сипаха и кешираха.
за мен няма да е изненада ако в даден момент цената слезе под 1000$
Умните пари продаваха хартиени унции чрез продажба на златни фючърси на Комекс и купуваха истински златни унции срез покупка на физическо злато. Част от тези умни пари също така продаваха хартиени унции чрез продажба на златни фючърси и купуваха нефтени фючърси поради простата причина че нефта е скъп за складиране и съхранение за разлика от физическото злато.
Цената на хартиените унции ще слезе не само под 1000 долара, тя ще слезе и под 100 долара. Фючърсният контракт е само едно обещание. Ако то не може да бъде спазено или има големи подозрения, че не може да бъде спазено, то цената на това обещание ще клони към нула.
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
иначе нямаше да говориш как златото е нискорисково.
Риск има при всичко. така например като си вървиш по улицата има риск да те блъсне автомобил или пък да ти падне някоя керемида върху главата. Когато казвам, че златото е нискорисково аз го сравнявам с риска при акциите, облигациите и държавните съкровищни бонове.
Както вече казах, предстои обедняване на огромни маси от населението в развитите държави. По-точно, те вече са бедни но още не са им съобщили радостната новина. Дори само като си запазиш стойността на парите ти ще станеш много по-богат. Не е време за рискове чрез спекулации на фондовия пазар. Ще му дойде времето за това едва след 5-6 години. До тогава финансовият ландшафт на нашата родна планета ще се е променил до неузнаваемост!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
И отново си се объркал... В професионалните финанси, равновесенов, няма място за страх или безстрашие. Там се говори с други категории. В частност, става въпрос за основната категория "риск". Става въпрос за допустим риск или недопустим риск.
Когато преди няколко години ви казах, че най-печелившата инвестиция ще са банковите депозити, много камилчета в този форум говореха същите приказки - за страха и безстрашието, че по-лошо няма накъде да става, че само пенсиите си държали парите в депозити, че депозите не са инвестиции и други подобни изблици на олигофрения... Е, моята правота се доказа!
Когато от началото на тази година ви казах, че съм закрил всички депозити и вече съм на физическо злато и сребро, както и на биткойни - пак същите простотии чета. Придружени с опити за психоанализ а ла Кашпировски... Изглежда има доста безработни психолози пробващи се във финансови спекулации или пък просто спекуланти с усложнен умствен статус... Много се забавлявам... Много е забавно да се гледа как един по-нисш разум се опитва да осмисли по-висшия разум и да си преведе всичко на разбираем за него език... От там се и получават разни бисери от сорта на "страха е лошо нещо, защото по-малко страх означава по-малко риск..."
Бил си прав веднъж, и то защото тогава страха бе оправдан. Не ме разбирай погрешно, за мен е ОК да има и такива мнения. Всъщност ми харесва че вкарваш паника в оптимизма Но това не означава че приемам подобна гледна точка като винаги обоснована.
За риск не ми се говори, защото не мисля, че разбираш нещо от това, иначе нямаше да говориш как златото е нискорисково.
Всичките ти теми са пропити от страх и от желание за избягване на страха.
И отново си се объркал... В професионалните финанси, равновесенов, няма място за страх или безстрашие. Там се говори с други категории. В частност, става въпрос за основната категория "риск". Става въпрос за допустим риск или недопустим риск.
Когато преди няколко години ви казах, че най-печелившата инвестиция ще са банковите депозити, много камилчета в този форум говореха същите приказки - за страха и безстрашието, че по-лошо няма накъде да става, че само пенсиите си държали парите в депозити, че депозите не са инвестиции и други подобни изблици на олигофрения... Е, моята правота се доказа!
Когато от началото на тази година ви казах, че съм закрил всички депозити и вече съм на физическо злато и сребро, както и на биткойни - пак същите простотии чета. Придружени с опити за психоанализ а ла Кашпировски... Изглежда има доста безработни психолози пробващи се във финансови спекулации или пък просто спекуланти с усложнен умствен статус... Много се забавлявам... Много е забавно да се гледа как един по-нисш разум се опитва да осмисли по-висшия разум и да си преведе всичко на разбираем за него език... От там се и получават разни бисери от сорта на "страха е лошо нещо, защото по-малко страх означава по-малко риск..."
Страхът е за онези които са инвестирали парите си в боклуците на бфб-то. За това и сте толкова нервни и скачате срещу всеки който ви каже истината... Моите пари са извън всякакви спекулативни инструменти. За какво да ме е страх? Те са във физическо инвестиционно злато и сребро, както и в биткойн.
Не знам, просто гледам какво говориш. Всичките ти теми са пропити от страх и от желание за избягване на страха. Включително и любовта ти към златото и среброто.
Всички дружества на бфб-то са набалончени. Всички са се ушили яко в кредити и висят изцяло на благоволението банките, които са им заели пари. Всички знаем, че преди да фалира една банка първо ще фалират длъжниците и. Сегашните договори за заеми са направени по такъв начин, че това е неизбежно!
Взимаме компаниите от Софикс. Та коя точно от тях зависи от благоволението на банките. БТХ - солиден кеш.
Софарма - реално тя действа като банка.
Монбат - тук може би има малко повече кредити, но нищо особено
ПИБ и ЦКБ - банки
Каолин - на коефициентите на които мина сделката не изглежда като да има проблеми
Албена - доста ниско ниво на банкови дългове, за дружество основни активи недвижими имоти.
Химимпорт - имат си банка
Атера - кредити?
Еврохолд - е тук може и да си прав
МиС - реално никакви кредити
Зърнени храни - отново имат банка в групата.
ИХЛБЛ - имат подкрепа на пенсионен фонд
Стара планина - доста ниска задлъжнялост
БРЕФ - имат кеш почти колкото пазарната капитализация.
Страхът е за онези които са инвестирали парите си в боклуците на бфб-то. За това и сте толкова нервни и скачате срещу всеки който ви каже истината... Моите пари са извън всякакви спекулативни инструменти. За какво да ме е страх? Те са във физическо инвестиционно злато и сребро, както и в биткойн.
Това се отнася, ако си вкарал всичките си кинти в една компанийка и тя е набалончена.
Всички дружества на бфб-то са набалончени. Всички са се ушили яко в кредити и висят изцяло на благоволението банките, които са им заели пари. Всички знаем, че преди да фалира една банка първо ще фалират длъжниците и. Сегашните договори за заеми са направени по такъв начин, че това е неизбежно!
При пукане на балон няма волатилност, равновесенов. Има права отвесна линия на графиката! Учудвам се, че трябва да ви обяснявам елементарни неща, които дори човек без икономическо образование би ги разбрал.
Това го е имало веднъж последните 100 години. Така че предпочитам да не залагам на неща, които има малка вероятност да се случат отново.
Разбирам че те тресе як страх, и заради този ти страх правиш големи глупости че да се чувстваш сигурен. Но това си е твой проблем.
При пукане на балон няма волатилност, равновесенов. Има права отвесна линия на графиката! Учудвам се, че трябва да ви обяснявам елементарни неща, които дори човек без икономическо образование би ги разбрал.
Това се отнася, ако си вкарал всичките си кинти в една компанийка и тя е набалончена.
Още повече че доста хора се кефят на волатилността.
Коментар