IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• начало на какво. На промени, на прозрачност, на .....

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
      Дребно? Само да не е началото!
      Няма страшно, ще се уталожат страстите. От България до Турция и Египет има голяма разлика. Нито нашите полицаи бият като турските, нито военните ще излязат както в Египет, нито сред протестиращите имат толкова силно гражданско общество като в Турция например. И всичко ще продължи по старому...
      Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
        Едва ли заради нещо толкова дребно ще пада борсата - не е станало кой знае какво.
        Дребно? Само да не е началото!

Коментар

• Някои се молят за такива моменти като снощи за да напазаруват евтино

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
            След боя вчера е нормално днес да имаме корекция и без това някой слабаци ги надуха със смешни обеми!
            Едва ли заради нещо толкова дребно ще пада борсата - не е станало кой знае какво.
            Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• След боя вчера е нормално днес да имаме корекция и без това някой слабаци ги надуха със смешни обеми!

Коментар

• Технически гаф, а не високата лихва провалил аукциона на ДЦК за 50 млн. лв.
                DarikFinance.bg, 23.07.2013 11:33 (последна актуализация 23.07.2013 11:35)

Чобанов разширява дупката в бюджета с близо половин милиард лева
                Банките не кредитират заради лошите ДЦК в баланса си
                Инвеститорите искат по-висока лихва, за да кредитират държавата

Технически фал на аукциона за Държавни ценни книжа, регистриран вчера, е причина за отмяна на процедурата, съобщават от Министерство на финансите. Такъв инцидент се случва за пръв път през тази година на провежданите в Българската народна банка търгове.

На организираната продажба на 10.6-годишни облигации за 50 млн. лв. са получени предложения за едва 58.4 млн. лв. или 1.17 повече от предложеното количество, като средната доходност е достигнала 4.01%.

За сравнение, при предишната продажба на книжа от тази емисия на 27 май, е постигната доходност от 3.43% и презаписване от два пъти.

Според финансовото министерство резултатите от аукциона са по-лоши заради техническа грешка, която не е позволила на някои участници да попадат своите заявки. Ето защо министър Петър Чобавнов отхвърля всички поръчки и анулира резултата от аукциона.

Поради големия интерес към покупка на държавен дълг, обаче, ще има повторение на процедурата. В прессъобщението се казва, че "Министерство на финансите отчита интереса на инвеститорите в български държавни ценни книжа и същото количество ще бъде предложено на по-късен етап".

Книжа от емисията съкровищни облигации с падеж 9 септември 2023 година са били предлагани четири пъти през тази година. Те са с купонно плащане от 4%, а доходността по тях се колебае в границите на 3.26% - 3.63%.

Като цяло от началото на годината до сега държавата е взела 1.4 млрд. лв. от вътрешния пазар чрез продажбата на ДЦК. Традиционно, големите купувачи на тези инструменти са банките, пенсионните фондове и застрахователните компании.

Коментар

• Нека да има и продавачи, защото тези които искат да купят как ще го направят? Всичко е в рамките на нормалното. Не е препоръка за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    Борсата ще ми коригира, май точно като почват да ми идват дивидентите - готино!
                    Лафа за кръвта по улиците и покупките, на Ротшилд няма да Ви го напомням - всеки си решава!
                    Като се има предвид кой до е казал, и да е вярно, не искам да го слушам. Самото име Ротшиилд ми звучи като печалба на всяка цена, което не е за похвала.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      Борсата ще ми коригира, май точно като почват да ми идват дивидентите - готино!
                      Лафа за кръвта по улиците и покупките, на Ротшилд няма да Ви го напомням - всеки си решава!
                      Стискам ти палци да стане тези събития са калкулирани в индексите

Коментар

• Борсата ще ми коригира, май точно като почват да ми идват дивидентите - готино!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                          Да видим този бой пред парламента как ще се отрази утре на БФБ.
                          Ще има ли паникьорчета да си дадат акциите или народа поумня и разбира, че това което се случва вече 40 дни е само за по-доброто бъдеще на България и съответно БГ икономиката и акциите!
                          Аз съм здраво холд, ако има паники ще се възползвам максимално!
                          Батя стара хиена си ти ! Мислех че няма да се издадеш и да размътиш водата, тъкмо днес клъвнах малките рибки от стръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Да видим този бой пред парламента как ще се отрази утре на БФБ.
                            Ще има ли паникьорчета да си дадат акциите или народа поумня и разбира, че това което се случва вече 40 дни е само за по-доброто бъдеще на България и съответно БГ икономиката и акциите!
                            и ас съм любопитен. От една страна добри отчети от друга политическа криза. Най/добре за борсата, демек за нас, е да седнат и да се разберат за една дата на избори примерно след година да намалим волатилността.

Коментар

• Да видим този бой пред парламента как ще се отрази утре на БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                                Ракийка, салатка и песни на Василис Карас
                                мале майко юнашка.
                                Я па мен сега ще ме вземе едно брато, и си не е за разправяне, какво ми е подготвил, макар, че вероятно ще се минава и през смукача

(За да сме с чиста съвест, да сложим червената точка и специално за Тинейджърите се отнася - да знаят че алкохола изтребва и убива мозъчни клетки!!! Не го правете, мили ми тинейджъри, особено ако така или иначе сега изграждате и нямате достатъчно изградени мозъчни клетки )
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X