начало на какво. На промени, на прозрачност, на .....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеДребно? Само да не е началото!Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнениеЕдва ли заради нещо толкова дребно ще пада борсата - не е станало кой знае какво.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеСлед боя вчера е нормално днес да имаме корекция и без това някой слабаци ги надуха със смешни обеми!Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Технически гаф, а не високата лихва провалил аукциона на ДЦК за 50 млн. лв.
DarikFinance.bg, 23.07.2013 11:33 (последна актуализация 23.07.2013 11:35)
Чобанов разширява дупката в бюджета с близо половин милиард лева
Банките не кредитират заради лошите ДЦК в баланса си
Инвеститорите искат по-висока лихва, за да кредитират държавата
Технически фал на аукциона за Държавни ценни книжа, регистриран вчера, е причина за отмяна на процедурата, съобщават от Министерство на финансите. Такъв инцидент се случва за пръв път през тази година на провежданите в Българската народна банка търгове.
На организираната продажба на 10.6-годишни облигации за 50 млн. лв. са получени предложения за едва 58.4 млн. лв. или 1.17 повече от предложеното количество, като средната доходност е достигнала 4.01%.
За сравнение, при предишната продажба на книжа от тази емисия на 27 май, е постигната доходност от 3.43% и презаписване от два пъти.
Според финансовото министерство резултатите от аукциона са по-лоши заради техническа грешка, която не е позволила на някои участници да попадат своите заявки. Ето защо министър Петър Чобавнов отхвърля всички поръчки и анулира резултата от аукциона.
Поради големия интерес към покупка на държавен дълг, обаче, ще има повторение на процедурата. В прессъобщението се казва, че "Министерство на финансите отчита интереса на инвеститорите в български държавни ценни книжа и същото количество ще бъде предложено на по-късен етап".
Книжа от емисията съкровищни облигации с падеж 9 септември 2023 година са били предлагани четири пъти през тази година. Те са с купонно плащане от 4%, а доходността по тях се колебае в границите на 3.26% - 3.63%.
Като цяло от началото на годината до сега държавата е взела 1.4 млрд. лв. от вътрешния пазар чрез продажбата на ДЦК. Традиционно, големите купувачи на тези инструменти са банките, пенсионните фондове и застрахователните компании.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеБорсата ще ми коригира, май точно като почват да ми идват дивидентите - готино!
Лафа за кръвта по улиците и покупките, на Ротшилд няма да Ви го напомням - всеки си решава!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеБорсата ще ми коригира, май точно като почват да ми идват дивидентите - готино!
Лафа за кръвта по улиците и покупките, на Ротшилд няма да Ви го напомням - всеки си решава!тези събития са калкулирани в индексите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеДа видим този бой пред парламента как ще се отрази утре на БФБ.
Ще има ли паникьорчета да си дадат акциите или народа поумня и разбира, че това което се случва вече 40 дни е само за по-доброто бъдеще на България и съответно БГ икономиката и акциите!
Аз съм здраво холд, ако има паники ще се възползвам максимално!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеДа видим този бой пред парламента как ще се отрази утре на БФБ.
Ще има ли паникьорчета да си дадат акциите или народа поумня и разбира, че това което се случва вече 40 дни е само за по-доброто бъдеще на България и съответно БГ икономиката и акциите!
Коментар
-
Да видим този бой пред парламента как ще се отрази утре на БФБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеРакийка, салатка и песни на Василис Карас
Я па мен сега ще ме вземе едно брато, и си не е за разправяне, какво ми е подготвил, макар, че вероятно ще се минава и през смукача
(За да сме с чиста съвест, да сложим червената точка и специално за Тинейджърите се отнася - да знаят че алкохола изтребва и убива мозъчни клетки!!! Не го правете, мили ми тинейджъри, особено ако така или иначе сега изграждате и нямате достатъчно изградени мозъчни клетки)
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
Коментар