If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Към момента според мен почти няма подценени компании. След тези тримесечни отчети които идват може и да се прояват някой подценени, но към момента не може да се говори за със сигурност подценени компании. Има реално оценени и надценени като съотношението е може би 2/1 в полза на реално оценените. А поне за мен подобно съотношение предвещава спад. Аз например в момента не искам да си купувам нищо. Нищо не ме привлича, така да крещи подценено. Възможно е в последствие нещо да изненада с отчетите разбира се.
Равновесие, изкуши ме да пиша За мен лично има не малко компании дето си струва да си купя и на тия нива и много които не бих искал и да си помислям (както казва и знаещ). Но но мога да не спомена една супер топ позиция според мен, която продължава да стои встрани и хората не знам как но не обръщат внимание. Чез Разпределение е изключително неадекватно оценена. Бизнесът зависи от държавата, което не е радващо, но потенциала като цена е сериозен според мен. Ти как я виждаш компанията?
Нещо не си догледал. За мен пък е изненада, че масово компаниите се считат засправедливо оценени, някои доста евтини според мен се считат за надценени, а някои, които не бих си купил за нищо на света, се считат от хората за подценени.
От анкетата аз разбирам, че масите не им се купува на сегашните високи, според отговорите, цени
Към момента според мен почти няма подценени компании. След тези тримесечни отчети които идват може и да се прояват някой подценени, но към момента не може да се говори за със сигурност подценени компании. Има реално оценени и надценени като съотношението е може би 2/1 в полза на реално оценените. А поне за мен подобно съотношение предвещава спад. Аз например в момента не искам да си купувам нищо. Нищо не ме привлича, така да крещи подценено. Възможно е в последствие нещо да изненада с отчетите разбира се.
Кой иска да пада? Че аз си имам акции, защо да искам да се вътря. Въпросът е, че е възможно да пада. Посоката не е една и не бива да се говори така, сякаш няма риск при покупки.
Батя няма как да покаже и нотка колебание. Той е форумен ъпър в най-съвършена форма. И няма как да е иначе. Представи си как се е набълбучил, че ако не дай си Боже нещо стане не може се измъкна. Хем ще иска да продава, хем ако го направи сам ще руинира оставащите си бройки по позицията. При него е всичко или нищо на принципа ва банк.
Ала борсата е за смелите и най-вече за хората, които боравят с вътрешна информация. Има си схема момчето и пожелавам успех!
Като сложиш и това че възхода (дет го няма още осезаемо) е вече калкулиран в акциите на доста места из Европа ( вкл.и БГ) - може да съм лееек оптимист, но не виждам никакви основания да съм прекален. Откъсването от фундамента си има своите лимити и като стойност и като време.
Според мен в близките поне 10-15 години можем да забравим за повторение на периода 2003-07.....макар да са не малко хората които таят такива надежди съдейки по анкетите на Биг Мечо.
Виж на възникващите пазари напоследък е друга бира. Там ако нацелиш правилните жребчета и си търпелив - бая реколта може се ожъне.
пич, аз ти цитирам статистика, факти, а ти мнения на корифеи...
Усещаш ли се за разликата!?
Щото ако слушаш гуру-та, като бат Рубини примерно, или пък форумния ни мастър, трябваше още преди 2 г. да сме си изкопали гробовете и да сме стегнали куфари за края на света
Нещо не си догледал. За мен пък е изненада, че масово компаниите се считат засправедливо оценени, някои доста евтини според мен се считат за надценени, а някои, които не бих си купил за нищо на света, се считат от хората за подценени.
От анкетата аз разбирам, че масите не им се купува на сегашните високи, според отговорите, цени
за мен не е толкова изненада...
Повечето колеги смятат ,че тези който са се качили с 50-70 % са си изчерпали ръста а тези който се крепят от мжоритарите и обратните изкупувания са надценени...Адсиц пък са непредвиздими като резултати за дивиденската доходност...
Така ,че е напълно резонно да се услушват след този ръст на Софикс..да не загубят натрупаните леФчета..
Имаме опита на 2008/2009 г....
котират се само бързите печалби от акции в лева.....
ОББ се продава, съобщи гръцки вестник
03 Октомври 2013 16:46
Националната банка на Гърция (National Bank of Greece) обяви, че ще се оттегли от пазарите в Югоизточна Европа, включително от Румъния и България, в рамките на споразумение, сключено между гръцката кредитна институция и Европейската комисия, съобщава онлайн изданието на гръцкия вестник "Катимерини".
В България NBG притежава Обединена българска банка (ОББ).
Националната банка на Гърция е постигнала споразумение с органа по конкуренцията в Европейската комисия, според което групата ще запази мажоритарното си участие от 60% в турския си клон Finansbank, а останалите 40% ще бъдат продадени на два етапа до края на 2017 година.
Според гръцкия вестник, NBG се оттегля и от Сърбия, Македония и Албания.
Потърсени за коментар от пресцентъра на ОББ заявяват пред Money.bg, че не могат да коментират тази информация, защото тя касе дейностите на банката майка в Гърция, а и всичко било на много ранен етап.
Участниците в анкетата очевидно са доста по оптимистично настроени от мен. Интересно ми е по какви точно критерии определят толкова много компании като подценени и в същото време толкова малко като надценени.
ОББ се продава, съобщи гръцки вестник
03 Октомври 2013 16:46
Националната банка на Гърция (National Bank of Greece) обяви, че ще се оттегли от пазарите в Югоизточна Европа, включително от Румъния и България, в рамките на споразумение, сключено между гръцката кредитна институция и Европейската комисия, съобщава онлайн изданието на гръцкия вестник "Катимерини".
В България NBG притежава Обединена българска банка (ОББ).
Националната банка на Гърция е постигнала споразумение с органа по конкуренцията в Европейската комисия, според което групата ще запази мажоритарното си участие от 60% в турския си клон Finansbank, а останалите 40% ще бъдат продадени на два етапа до края на 2017 година.
Според гръцкия вестник, NBG се оттегля и от Сърбия, Македония и Албания.
Потърсени за коментар от пресцентъра на ОББ заявяват пред Money.bg, че не могат да коментират тази информация, защото тя касе дейностите на банката майка в Гърция, а и всичко било на много ранен етап.
Спарт нещо не съм се изразил правилно - не става въпрос някой да ми плаща за анкетите, а аз трябва да плащам на сайта който поддържа анкетите когато искам да има повече от 100 попълвания на анкета.
В момента пробвам Гугъл док, но не виждам опция за спиране на попълвания от едни и същи адрес. Ако някой знае как да подскаже иначе тук не виждам ограничения в броя отговори.
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Някак си не е коректно тия дето дават прогнози да си плащат,па макар и на умрелото БФБ. И какво означава "кратък диапазон време - примерно седмица...." след като никой който е купил от софикс 300 нагоре не може да продаде ,освен ако не спами тука с надеждата че някой ще му купи на 100% боклуците ....
------------------------------------------------
И по-долу чета, че дребните душици се мъчат технически да анал-лизират бг-бит пазара ...Давам и жокер - да засекат обемите при спада от софикс 500 надолу и да ги сравнят с тези на сегашното "покачване" .Разбира се - няма да могат щото "предвидливо" на всеки 3 месеца индексите се префасонизират с цел да се включват все нови и нови идиоти. които напоследък са доста кът
Обмислям от следващата година да ползвам друг сайт за анкети - този позволява само 100 попълвания безплатно..... Анкетите все пак трябва да се правят в някакъв сравнително кратък диапазон от време - примерно седмица най-много, за да отчитат моментното настроение.
Някак си не е коректно тия дето дават прогнози да си плащат,па макар и на умрелото БФБ. И какво означава "кратък диапазон време - примерно седмица...." след като никой който е купил от софикс 300 нагоре не може да продаде ,освен ако не спами тука с надеждата че някой ще му купи на 100% боклуците ....
------------------------------------------------
И по-долу чета, че дребните душици се мъчат технически да анал-лизират бг-бит пазара ...Давам и жокер - да засекат обемите при спада от софикс 500 надолу и да ги сравнят с тези на сегашното "покачване" .Разбира се - няма да могат щото "предвидливо" на всеки 3 месеца индексите се префасонизират с цел да се включват все нови и нови идиоти. които напоследък са доста кът
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар