IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    A за мене ютилити с 0 дивидент си е кръгла 0.
    Евтинко беше на 1200, на 30% отгоре за какво да го купувам след като пак ще имам възможност да го купя на дъното когато вдигнат тока отново с 15-20% и му смачкат съвсем маржините на чеза покрай идващите други протести.
    Те го знаят и затова едва ли планират дивидент....щото за тях нищо няма да остане.

Не е ли по добре това за влизане, особено когато злото цунка 1000-та ?
    Търпеливите след време ще вземат едно 500-600% профит.
    А дотогава 7% дивидент. И без риск от БГ политидиоти.

http://finviz.com/quote.ashx?t=GDXJ&ty=c&ta=0&p=m
    Съгласен съм, но само докато си купя....
    Енерго Про мрежи ,че ги разкарах на преоценката преди два дни...
    Иначе си прав че като едно време БТН зависят от политиката...
    За пролетта ще е чудесна...и ако влизането е около 130-140 лв... ще е идеална..

Не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      .
      На мен не ми изглежда зле а за дивидентите - и аз бих се радвал
      A за мене ютилити с 0 дивидент си е кръгла 0.
      Евтинко беше на 1200, на 30% отгоре за какво да го купувам след като пак ще имам възможност да го купя на дъното когато вдигнат тока отново с 15-20% и му смачкат съвсем маржините на чеза покрай идващите други протести.
      Те го знаят и затова едва ли планират дивидент....щото за тях нищо няма да остане.

Не е ли по добре това за влизане, особено когато злото цунка 1000-та ?
      Търпеливите след време ще вземат едно 500-600% профит.
      А дотогава 7% дивидент. И без риск от БГ политидиоти.

http://finviz.com/quote.ashx?t=GDXJ&ty=c&ta=0&p=m

Коментар

• Хубаво е, че още има такива компании като ЧЕЗ на борсата - със стойност в тях, но подтиснати от конюнктурата. Все някога ще се печели от тях само да не се отърве момента за стабилен вход. Един вид студен резерв.
        Иначе акцията си плаче за сплит. Ще се подобри ликвидността, бройката акционери бързо ще се увеличи и... SOFIX.
        Обаче още няма решение ще отнемат ли лиценза или не, а нещо енергийните олигарси взеха да се разместват и настъпват напоследък - обиски, прокурори, милионни гаранции и т.н.
        Та никой не знае накъде ще задуха вятър и кой на кого каква шапка крои.
        Хубаво при ЕРП-тата е, че поне засега големите миноритари дават отпор на мажовците.

Коментар

• Прав си, разбира се за държавната политика и намесата им, всичко е доста несигурно
          Дори са отчели някаква тримесечна загуба последния път.
          Убедиха ме да избягам от сигурните BASF и се насадих на енергийните
          Но моите позиции там са символични, основно съм тук-Ломско пиво и пр.

Коментар

• Сова, нямам намерение да задълбавам, няма време в момента, отделих 5 мин да изкарам инфо от яху-то, обикновено са коректни. Разбира се далеко съм от мислълта да съпоставям например е.Он и чез разпределение, щото едното е само мрежа а другото са производство плюс търговия, плюс мрежи, плюс други. Отказването от ядрената енергия в Германия яко удари тамошните енергийни компании и затова виждаме толкова ниски рейшос според мен. Не заради оценка на бизнеса по разпределение. Времето ще покаже. Успех с инвестициите ти навън!

Коментар

• При ЧЕЗ Разпределение България, една по-добра новина и 2К за акция ще са факт.

Лично мнение.
              Veni, Vidi, Vici

Коментар

• https://www.rwe.com/web/cms/mediablo...ugust-2013.pdf
                Виж фактите, а не измислени анализи и оценки и изчисли колко е според теб

Коментар

• Първоначално изпратено от Сова Разгледай мнение
                  E.ON, RWE и ENEL имат сходни показатели като нашите а и дават редовно дивиденти, затова си взех от последните
                  Според яху финанс:

E.ON P/E - 10.58 P/B 0.72 EV/EBITDA 6.21
                  ENEL P/E - 40.24 P/B 0.78 EV/EBITDA 5.31
                  RWE P/E - 22.41 P/B 1.11 EV/EBITDA 3.16

средни P/E - 24.41 P/B 0.87 EV/EBITDA 4.89

3CZ P/E - 6.90 P/B 0.47 EV/EBITDA 2.02

На мен не ми изглежда зле а за дивидентите - и аз бих се радвал

Коментар

ОК, мерси за мнението
                    За повечето неща си прав, политическият риск е особено голям фактор в нашата държавица, където популизма на политиците минава всички граници и ЕРП са най-удобния виновник и регулярно ги ползват за да ги сочат с пръст. Но въпреки това виждам по-позитивно нещата от теб, за това си е интересна борсовата търговия. Е имам немалко, но при признаци че нещата се подобряват имам готовност да добавям още доста.

Поздрави и успех ти желая с инвестициите!
                    Аз деля инвестициите си на четири, като им променям теглата според конюнкурата.
                    1, Силно подценени, основно поради външни рискове. Идеята е че като намалят рисковете цените ще могат да скочат много, често в пъти. Тук са европейските банки. ЧЕЗ е подценено, но далеч не толкова подценено.
                    2.Силно циклични компании - такива при които с възстановяване на икономиките могат много бързо да реализират огромен ръст на печалбите, корабни, автомобилни. ЧЕЗ не се вписва в това както и всички енергийни компании бизнеса и е дефанзивен, а не агресивно цикличен.
                    3. Силно растящи пазари - тук основно биотехнологии.
                    4. дефанзивни, които ги държа заради дивидента.С потенциал печалбите им и съответно дивидентите им да растят по-силно от инфлацията. Взех си ЧЕЗ с идеята да бъде в тази графа. Догодина преди общото събрание пак ще си взема от ЧЕЗ, де да знам могат пък да решат да дадат дивидент. Но до тогава не виждам смисъл да го държа.

Коментар

• ЕРП

E.ON, RWE и ENEL имат сходни показатели като нашите а и дават редовно дивиденти, затова си взех от последните

Коментар

• ОК, мерси за мнението
                        За повечето неща си прав, политическият риск е особено голям фактор в нашата държавица, където популизма на политиците минава всички граници и ЕРП са най-удобния виновник и регулярно ги ползват за да ги сочат с пръст. Но въпреки това виждам по-позитивно нещата от теб, за това си е интересна борсовата търговия. Е имам немалко, но при признаци че нещата се подобряват имам готовност да добавям още доста.

Поздрави и успех ти желая с инвестициите!

Коментар

Ако имаш извадени рейшота за ЕРП в региона ще ми е интересно да споделиш. Иначе П/Е далеч не ми е любимо рейшо, ама като видя че Чез разпределение има ЕВ/ЕБИТДА от 2 ... не знам

Основния проблем е липсата на дивидент. Ако даваха дивидент щеше да има причина да порастват. Аз поне моите като видях че не мислят да дават дивидент и ги разкарах. Знам че са на добра цена, знам че ако вземат да дават дивидент ще порастнат. Но те не искат да дават дивидент, а политиците постоянно им гледат в канчето и ги използват като изкупителни жертви. Политическия риск щеше да си заслужава ако даваха поне половината печалба като дивиденти. И си запазят нормата на печалба. Но нито едното нито другото е сигурно.

А това лишава дружеството от катализатор за ръст в пазарната капитализация. И аз много лесно мога де преценя, че това дружество би трябвало да е поне 50% отгоре като цена. Но, отново - няма дивидент. Няма връщане на кеш към акционерите. И има значителен политически риск. Ако спадне политическия риск и/или започнат да дават дивидент веднага бих влязъл отново.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Виж ЕРП тата в развиващите се пазари на какви коефициенти и дивидентна доходност се търгуват. за голямо съжаление силната политическа намеса в този бизнес натиска цените в цял свят и кофециентите масово са ниски. като се има в предвид че нашите ЕРП та НЕ дават дивиденти, за разлика от другите които са под натиск, а коефициентите на нашите не са кой знае колко по-добри, то реално дали ще поемаш политически риск в България с 0% дивидент или политически риск в Бразилия с 8-9% дивидентна доходност и форуърд ПЕ 7
                            Ако имаш извадени рейшота за ЕРП в региона ще ми е интересно да споделиш. Иначе П/Е далеч не ми е любимо рейшо, ама като видя че Чез разпределение има ЕВ/ЕБИТДА от 2 ... не знам

Коментар

Равновесие, изкуши ме да пиша За мен лично има не малко компании дето си струва да си купя и на тия нива и много които не бих искал и да си помислям (както казва и знаещ). Но но мога да не спомена една супер топ позиция според мен, която продължава да стои встрани и хората не знам как но не обръщат внимание. Чез Разпределение е изключително неадекватно оценена. Бизнесът зависи от държавата, което не е радващо, но потенциала като цена е сериозен според мен. Ти как я виждаш компанията?
                              Виж ЕРП тата в развиващите се пазари на какви коефициенти и дивидентна доходност се търгуват. за голямо съжаление силната политическа намеса в този бизнес натиска цените в цял свят и кофециентите масово са ниски. като се има в предвид че нашите ЕРП та НЕ дават дивиденти, за разлика от другите които са под натиск, а коефициентите на нашите не са кой знае колко по-добри, то реално дали ще поемаш политически риск в България с 0% дивидент или политически риск в Бразилия с 8-9% дивидентна доходност и форуърд ПЕ 7, везните никак не накланят към България
                              Last edited by ravnovesie; 04.10.2013, 15:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                                Кой иска да пада? Че аз си имам акции, защо да искам да се вътря. Въпросът е, че е възможно да пада. Посоката не е една и не бива да се говори така, сякаш няма риск при покупки.
                                Естествено че може да пада.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X