IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Турция има 800 милиарда икономика и 50 милиарда дълг държан от чужденци - които сега го ликвидират набързо. Но това е само 6% от БВП. Та какви точно проблеми има Турция че изобщо да и се налага на печата пари.
    Бе не знам какви проблеми има Турция, ама преди 3-4 години един лев беше 1,1 лира.
    Сега 1 лев е 1,6 лири.
    Обезценяване с 50% за 4 години. И това без да се отчита инфлацията в еврозоната, която обезценява еврото, за което сме вързани.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gta Разгледай мнение
      Много от чуждите инвеститори от тези пазари ще се пренасочат към капиталови пазари на държави където обществото и политиката са по-стабилни като европейските, също и в България.
      Това е логиката НО преди евроизборите и Европа е доста нестабилна! Прогнози последно са, че до 30% от мандатите в ЕП ще бъдат взети от радикални и аутсайдерски партии.
      Нещата за H1 изглеждат подредени за повсеместен спад, ЕМ има проблеми, Китай има проблеми, Европа има проблеми, в Америка намалят QE...
      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
        Има да става още по-зле според мен, пътят е дълъг, минава през политически катарзис и рестарт в някои от развиващите се страни - за сега Турция - силна нестабилност, Украйна-революция, Аржентина-нестабилност, Южна Африка-стачки и нестабилност. Тепърва не изключвам да видим Бразилия, може би Русия.
        Много от чуждите инвеститори от тези пазари ще се пренасочат към капиталови пазари на държави където обществото и политиката са по-стабилни като европейските, също и в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
          Не ми се прави на глупав! Между Корея и Китай, и другите няма нищо общо!
          Корея както казваш си е направо развита икономика. Китайците съвсем не са в този кюп, щото юана е неконвертируем. А и да беше, пак можеха да печатат. Защо? Знаеш що е то платежен баланс и текуща сметка. Ето за това!!!

Що не осткочиш до Турция да им обясниш как ще си решат проблемите като развартят печатарката? Дали няма да ти ударят някоя друга сопа?
          Турция има 800 милиарда икономика и 50 милиарда дълг държан от чужденци - които сега го ликвидират набързо. Но това е само 6% от БВП. Та какви точно проблеми има Турция че изобщо да и се налага на печата пари. Реално нейната икономика е в много по-добра форма от тази на коя да е европейска държава. Банките са и стабилни, икономиката и расте. Ако нещо в банките и се прецака винаги могат да напечатат пари и да ги спасят.

Лирата и пада но в края на краищата в това няма нищо страшно - ще почне да изнася повече в последствие.

Това че сега навсякъде са тръгнали да плямат колко са зле ЕМ не значи че те действително са зле. А още по-малко пък че имат нужда да бъдат спасявани. Текуща сметка и бюджетен дефицит са показатели за лаици - като се чудят какво да приказват по телевизията разни анализатори и почват да приказват за отрицателни салда. Това което може да се очаква при дупка в търговския баланс от над 5% е обезценка на местната валута - е ЕМ валутите се обезценяват - това ще се отрази след шест месеца - до година на платежния баланс и дупката ще стане много по-ниска. Тези неща са ключови само при фиксирани валутни курсове - тогава подобна дупка може да срине икономиката - при плаващ валутен курс просто се получава обезценка на местната валута - без кой знае какви реални последици.

Между другото банковия сектор в Корея е много по-зле от този в Турция или Бразилия например.

Коментар

• Доу като гледам леко се е посрутил в петък, да няма и паника при нас в понеделник?
            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Защо да не могат - те десетилетия наред правят висока инфлация - това вторачване в ниската инфлация е присъщо за Германия и САЩ и до известна степен ЮК, реално на никой друг не му пука дали инфлацията ще е 2% или 7%. Стига само да е едноцифрена.

Например хайде да ми обясниш защо китай да не могат да печатат Те Индия си печатат, Бразилия очевидно не се кефи много на високата си инфлация, но пък и никак не се кефеше на оскъпяването на реала, същото и с Турция. Корея се чуди как да обезценява вона, за да не губи конкурентност спрямо Япония.

Гледането на развиващите пазари от гледна точка присъща за германия или САЩ е просто грешно. Ако в САЩ и в Германия се чудят как да не ограбват спестяванията на хората си или в случая със САЩ как долара да не загуби статута си на резервна валута, то в развиващите се пазари не им пукат за тези неща. богатите там си държат парите в чужбина, бедните и без това нямат спестявания - пък и да имат на никой не му пак за тях. Пенсионните им системи са в зародиш - така че отново ниската инфлация не е императив, банковото проникване е изключително ниско - с изключение на Корея - която всъщност си е развита икономика.
              Не ми се прави на глупав! Между Корея и Китай, и другите няма нищо общо!
              Корея както казваш си е направо развита икономика. Китайците съвсем не са в този кюп, щото юана е неконвертируем. А и да беше, пак можеха да печатат. Защо? Знаеш що е то платежен баланс и текуща сметка. Ето за това!!!

Що не осткочиш до Турция да им обясниш как ще си решат проблемите като развартят печатарката? Дали няма да ти ударят някоя друга сопа?

Коментар

• Има да става още по-зле според мен, пътят е дълъг, минава през политически катарзис и рестарт в някои от развиващите се страни - за сега Турция - силна нестабилност, Украйна-революция, Аржентина-нестабилност, Южна Африка-стачки и нестабилност. Тепърва не изключвам да видим Бразилия, може би Русия.
                Custodite sortem vestram

Коментар

• Кризата е съвсем проста. Проблем на големи дефицити по текущата сметка. Турция примерно 7% БВП дефицит по текущата сметка. До сега как беше? Хедж фонда взима на 0,5% и веднага блъска в EDD, турско ДЦК и сякви такива от където взима 5, 6, 7 и повече %. Портфейлната инвестиция финансира дефицита по текущата сметка и крепи местната валута стабилна. Сега обаче почна тейпър и още от май месец като се спомена за пръв път тази дума доларовите илдове скачат и потока към emerging намалява. Зейва пропастта в търговския дефицит и единственият начин за adjustment е спад на местната валута. Разбира се тези процеси си вървят ръка за ръка с политическите истории.
                  Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                    Равнвовесов, на много грешен път си. Пари могат да си печатат колко си искат само на едно място, сещаш се къде. В по-ограничени количества могат също и всички други развити пазари: Еврозоната (ако решат, че искат), Кралството, камикадзетата и още няколко други места. Развиващите се пазари НЕ МОГАТ! Ако можеше в БГ 95-97 година всичко щеше да е като по мед и масло. Ама не може!
                    Защо да не могат - те десетилетия наред правят висока инфлация - това вторачване в ниската инфлация е присъщо за Германия и САЩ и до известна степен ЮК, реално на никой друг не му пука дали инфлацията ще е 2% или 7%. Стига само да е едноцифрена.

Например хайде да ми обясниш защо китай да не могат да печатат Те Индия си печатат, Бразилия очевидно не се кефи много на високата си инфлация, но пък и никак не се кефеше на оскъпяването на реала, същото и с Турция. Корея се чуди как да обезценява вона, за да не губи конкурентност спрямо Япония.

Гледането на развиващите пазари от гледна точка присъща за германия или САЩ е просто грешно. Ако в САЩ и в Германия се чудят как да не ограбват спестяванията на хората си или в случая със САЩ как долара да не загуби статута си на резервна валута, то в развиващите се пазари не им пукат за тези неща. богатите там си държат парите в чужбина, бедните и без това нямат спестявания - пък и да имат на никой не му пак за тях. Пенсионните им системи са в зародиш - така че отново ниската инфлация не е императив, банковото проникване е изключително ниско - с изключение на Корея - която всъщност си е развита икономика.

Коментар

Имаме едни развиващи се пазари с много ниско ниво на дълг, с плаващи валути и които сами могат да печатат пари колкото си искат. Това не е Еврозоната където ЕЦБ е скопена или Гърция която няма никакъв контрол нито върху валутата си, нито върху дълга си. От друга страна не е и 1996-97 когато развиващите се пазари бяха с фиксирани валутни курсове.
                      Равнвовесов, на много грешен път си. Пари могат да си печатат колко си искат само на едно място, сещаш се къде. В по-ограничени количества могат също и всички други развити пазари: Еврозоната (ако решат, че искат), Кралството, камикадзетата и още няколко други места. Развиващите се пазари НЕ МОГАТ! Ако можеше в БГ 95-97 година всичко щеше да е като по мед и масло. Ама не може!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        аз съм 100% в акции, макар и с малък портфейл
                        Вярвам че икономиката се съвзема, колкото и да не харесвам комунягите и дпс, мисля че се справят доста по-добре от бореца с картофена глава, а и тайминга е на тяхна страна - все пак кризата отшумява.
                        Дори и да има корекция на запад, дори и тук да се сурнем - само ще имам добра възможност да си реинвестирам дивидентите през 2014!
                        Поздрави и успех на всички!
                        Напълно съгласен

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Това ,предполагам ,ще ми го покажеш с линк....
                          Защото 8 милярда ,бяха изядени при ГЕРБ за да се направят от 6% ... на 13 % безработицата...
                          Монти, като за начало нека момчето да сметне колко процента от БВП са 8 млрд, къмто база 2009г... Да го раздели на 4г герпаджииско безхаберие, за да получи колко се пада на година растеж от париците скътани от мръсните комуняги и да съпотави с официалната статистика за БВП за 2009-2012

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            аз съм 100% в акции, макар и с малък портфейл
                            Вярвам че икономиката се съвзема, колкото и да не харесвам комунягите и дпс, мисля че се справят доста по-добре от бореца ...!
                            Лошото е, че скоро пак ще дойде такъв, ще ни обясни колко сме зле и ще опука всичко! Живей бързо!
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                              Защото 8 милярда ,бяха изядени при ГЕРБ за да се направят от 6% ... на 13 % безработицата...
                              Къде да ти търся сега линкове. Карам по спомени, но цифрите са верни с малка разлика.
                              България от Тато насам не е имала по-добро правителство
                              Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• Първоначално изпратено от GeorgiBorisov Разгледай мнение
                                Подобряването на икономиката е в следствие само и единствено на политиката на ГЕРБ, и въпреки новата тройна коалиция. Усвояването на европарите което нарастна няколко пъти при ГЕРБ дава ефект. Една елементарна справка сочи: растежа на БВП при тройната колиция около 2-2,5 % при средно за ЕС тогава на година 3-4%. БВП при ГЕРБ 1-1,2 % при средно за ЕС 0,5-1 %.

Само ГЕРБ, Химимпорт и Жозе Мауриньо

Поздрави и успех на всички !!!

Коментар

Working...
                                X