IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Протокол,
    при рали се вдигат най ликвидните и най силно спадналите .. , при спад падат най ликвидните и най силно качилите се...

масовката в момента е разколебана...
    При купувач купува с него ,на другия ден при продавач продава с него...
    Голяма част от нас ,са вече на пуканки...
    В петък беше зададен въпроса ,колко са се прекарали като са продали...
    Отговориха поне 10 души, само че много повече не смятат така.. че са се прекарали като са продали акциите който са се качили най много..
    Защо ли смятам така ли..
    При продължаване на ралита ще имам пропуснати ползи ,но при спад ,той ще бъде отвесен... ще имам действителни загуби а аз не мога да ги чакам до следващата година ,поне тези акции....
    Имам акции убежища и спекулативни който не се качиха при ралито...
    Така ,че пуканките са голяма работа....
    От цялото обяснение схванах само :
    1. Ако не си много голям недей да гониш корекциите - пуканките ще ти донесат повече блаженство
    2.Ако търсиш акции убежища - гледай тези които не се качват напоследък ... или падат
    Лично аз съм амотьорчик в сравнение с повече търгуващи - правя малко сделки и гледам да ги държа по-дълго. Смятам, че само така мога да се надпреварвам с инсайдерите. От 2009 съм на БФБ и нямам сделка на загуба. Ако не вярваш можем да се обзаложим....
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
      Мдаа все едно аз съм я писал тази статия.
      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Бе не знам какви проблеми има Турция, ама преди 3-4 години един лев беше 1,1 лира.
        Сега 1 лев е 1,6 лири.
        Обезценяване с 50% за 4 години. И това без да се отчита инфлацията в еврозоната, която обезценява еврото, за което сме вързани.
        В това няма нищо лошо. фиксираните курсове са опасни и могат да доведат до проблеми, плаващите курсове обират дисбалансите. Маниащината по силна валута си е българско предубеждение. Валутните войни които се водят в момента са за отслабване на валутите, не за оскъпяване.

Швейцария провежда валута за отслабване на франка, япония провежда брутална политика за отслабване на йената. САЩ въпреуки че приказват засилен долар реално правят политика за отслабване на долара. Само европейците са заспали п...ки и държат силно евро - та вече 5 години не могат да излезат от кризата. И ние покрай тях.

Коментар

• http://www.bloomberg.com/news/2014-0...ises-grow.html
          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
            На Турция и е нужно не просто чужденците да държат дълга, а постоянно да купуват нов. А те не само, че не правят така, ами и бягат на пожар в момента.
            6% от бвп дълг държан от чужденци - какво убеждаване какви пет лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
              Ей, ама като котка си значи, по гръб няма да паднеш. Нали и аз туй казвам. Резултата е обезценяване на валутата. Нали ти каза, че щели да си напечатат пари? Как ще печаташ пари в момент, в който ти се обезценява валутата?! И кой ще ти ги иска тез нищо струващи хартийки? Как ще убедиш арабите да ти дадат петрол срещу тях? Онез си искат долари и им дреме на шмайзера за платежните баланси на този или онзи.
              В обезценката на валута няма нищо лошо. Особено за експортно ориентирани икономики.

Ще си напечатат пари да си решат вътрешни проблеми. Например банкова криза в развиваща се икономика която може да печата пари ще премине много по-леко от тази в гърция

Нали се сещаш че тези държави изнасят ресурси Съмнява ме Бразилия или мексико да се пробват да убеждават арабите да им изнасят нефт

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                Напоследък само против банковите акции пишеш. Защо ли?
                Мога да ти предложа част от моите - вече ми става жал да те гледам как се мъчиш. ....В случай, че нямаш, а най-вероятно от по-ниските нива няма да дочакаш
                Протокол,
                при рали се вдигат най ликвидните и най силно спадналите .. , при спад падат най ликвидните и най силно качилите се...

масовката в момента е разколебана...
                При купувач купува с него ,на другия ден при продавач продава с него...
                Голяма част от нас ,са вече на пуканки...
                В петък беше зададен въпроса ,колко са се прекарали като са продали...
                Отговориха поне 10 души, само че много повече не смятат така.. че са се прекарали като са продали акциите който са се качили най много..
                Защо ли смятам така ли..
                При продължаване на ралита ще имам пропуснати ползи ,но при спад ,той ще бъде отвесен... ще имам действителни загуби а аз не мога да ги чакам до следващата година ,поне тези акции....
                Имам акции убежища и спекулативни който не се качиха при ралито...
                Така ,че пуканките са голяма работа....

Коментар

• Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнение
                  Чак паника надали. Но някои прекалено " ръстови" състезатели от банковия сектор със сигурност
                  Разбира се , за печелившите производствено - търговски компании може да не се отрази - дори напротив ...
                  Успех
                  Напоследък само против банковите акции пишеш. Защо ли?
                  Мога да ти предложа част от моите - вече ми става жал да те гледам как се мъчиш. ....В случай, че нямаш, а най-вероятно от по-ниските нива няма да дочакаш

Коментар

Единствената причина в България да не се случва това, което в Украйна или Турция например е Валутният Борд.
                    +1
                    Бордът е ризницата на алчността, която доста с набучени кредити се опитват да разкъсат .
                    не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Единствената причина в България да не се случва това, което в Украйна или Турция например е Валутният Борд.
                      Custodite sortem vestram

Коментар

• ред лайт

Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                        Доу като гледам леко се е посрутил в петък, да няма и паника при нас в понеделник?
                        Чак паника надали. Но някои прекалено " ръстови" състезатели от банковия сектор със сигурност
                        Разбира се , за печелившите производствено - търговски компании може да не се отрази - дори напротив ...
                        Успех
                        не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• За мене категорично ЕМ са златната мина в момента.
                          Се едно софка на 280-300, само дето са много по надеждни и перспективни от нея

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Турция има 800 милиарда икономика и 50 милиарда дълг държан от чужденци - които сега го ликвидират набързо. Но това е само 6% от БВП. Та какви точно проблеми има Турция че изобщо да и се налага на печата пари. Реално нейната икономика е в много по-добра форма от тази на коя да е европейска държава. Банките са и стабилни, икономиката и расте. Ако нещо в банките и се прецака винаги могат да напечатат пари и да ги спасят.

Лирата и пада но в края на краищата в това няма нищо страшно - ще почне да изнася повече в последствие.

Това че сега навсякъде са тръгнали да плямат колко са зле ЕМ не значи че те действително са зле. А още по-малко пък че имат нужда да бъдат спасявани. Текуща сметка и бюджетен дефицит са показатели за лаици - като се чудят какво да приказват по телевизията разни анализатори и почват да приказват за отрицателни салда. Това което може да се очаква при дупка в търговския баланс от над 5% е обезценка на местната валута - е ЕМ валутите се обезценяват - това ще се отрази след шест месеца - до година на платежния баланс и дупката ще стане много по-ниска. Тези неща са ключови само при фиксирани валутни курсове - тогава подобна дупка може да срине икономиката - при плаващ валутен курс просто се получава обезценка на местната валута - без кой знае какви реални последици.

Между другото банковия сектор в Корея е много по-зле от този в Турция или Бразилия например.
                            Ей, ама като котка си значи, по гръб няма да паднеш. Нали и аз туй казвам. Резултата е обезценяване на валутата. Нали ти каза, че щели да си напечатат пари? Как ще печаташ пари в момент, в който ти се обезценява валутата?! И кой ще ти ги иска тез нищо струващи хартийки? Как ще убедиш арабите да ти дадат петрол срещу тях? Онез си искат долари и им дреме на шмайзера за платежните баланси на този или онзи.

Коментар

На Турция и е нужно не просто чужденците да държат дълга, а постоянно да купуват нов. А те не само, че не правят така, ами и бягат на пожар в момента.
                              Някой беше написал, че покрай големите инфрастуктурни проекти (заедно с амбициите им) ще го закъсат...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Турция има 800 милиарда икономика и 50 милиарда дълг държан от чужденци - които сега го ликвидират набързо. Но това е само 6% от БВП.
                                Custodite sortem vestram

Коментар

Working...
                                X