IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
    Просто защото имат да се наваксват няколко години (благодарение на Бате ви Бойко )
    Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Вярвам че икономиката се съвзема, колкото и да не харесвам комунягите и дпс, мисля че се справят доста по-добре от бореца с картофена глава,
    Подобряването на икономиката е в следствие само и единствено на политиката на ГЕРБ, и въпреки новата тройна коалиция. Усвояването на европарите което нарастна няколко пъти при ГЕРБ дава ефект. Една елементарна справка сочи: растежа на БВП при тройната колиция около 2-2,5 % при средно за ЕС тогава на година 3-4%. БВП при ГЕРБ 1-1,2 % при средно за ЕС 0,5-1 %.

Само ГЕРБ, Химимпорт и Жозе Мауриньо

Поздрави и успех на всички !!!
    Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• Каква криза ти се привижда Монти - аз криза не виждам.

Имаме едни развиващи се пазари с много ниско ниво на дълг, с плаващи валути и които сами могат да печатат пари колкото си искат. Това не е Еврозоната където ЕЦБ е скопена или Гърция която няма никакъв контрол нито върху валутата си, нито върху дълга си. От друга страна не е и 1996-97 когато развиващите се пазари бяха с фиксирани валутни курсове.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Вчера спада се получи заради струпване на няколко лоши новини. Аржентинската валута се срути - това удари испанските банки - те имат доста солидна дейност в Аржентина. От тук бяха засегнати банковите акции в ЕС. В същото време и останалите валути на развиващи се пазари паднаха - имаме известно бягство от ЕМ това съответно намалява покупателната способност на жителите на развиващите се пазари - така бяха засегнати и всички фирми, които продават на развиващи се пазари. Търговци на дребно, минни компании, производители на автомобили, производители на потребителски стоки - които обичайно са доста стабилни.

Така от спада на валутите на развиващите се пазари се натрупаха преоценки надолу на очаквания за бъдещи продажби - но всичко това не променя кардинално нищо - просто моментна промяна надолу на очаквания но на доста като брой компании - което всъщност създаде усещане за широк спад, това пък през елементарни корелации задейства разпродаване и на компании, които реално не са засегнати или са минимално засегнати от това и разпродажбите почнаха да приличат от типа sell all.

Другата седмица като нищо доста компании, които реално не са засегнати от спада на валутите в EМ ще върнат загубеното.
        Немските банки не бяха ударени..това един ,два процевнта е нищо..
        При опастност падат с по 5-7 най малко...
        Тепърва ще има удари там ... ако си прав...

Коментар

Проблемът е, че тука ПЕ не важи. Какво мисли стадото, това важи И трябва да се нагаждаме и да сме готови за всичко!
          Иначе, разбира се и аз съм оптимист. И то от повече от година.... И продължавам да бъда, защото има защо да съм
          Стадото е два типа - многобройно, но без пари, и малобройно, но с пари. Многобройното стадо има значение, само когато малобройното е дало "свободно остави". на мен обаче ми изглежда че това състояние е леко на привършване.

Коментар

В момента пазарите в западна европа и в САЩ са по на 3-4% от върховете си - за какви спадове изобщо говорите. 5-10% корекция е нещо съвсем нормално и е нормално да се случва на всеки три четири месеца - все пак сега излизат отчети. Това че за няколко години в САЩ няма корекция от 10% просто говори колко повече от необходимото са спаднали при кризата и това е прост наваксване на оценки. В момента в САЩ оценките са нормални, т.е. някой неща са евтини други са скъпи. Съвсем нормално е да се получи и известна консолидация - но това не е промяна на дългосрочния тренд.

А в България и в ЕС това наваксване на стойност така и още не се е случило.Особено в България - че тук още се смята за нормално ПЕ 10 за какви сривове изобщо си мислите
            Равновесие,
            Последната голяма криза ..беше еврокризата до ноември 2012...
            товаа ,че през 2013 сме я пропуснали ,говори ,че следващата ще бъде два пъти по голяма...
            Китай .... там е ключа от палатката....
            не ми се мисли, ако там стане нещо...
            LuckyYou,
            Ако си по отдавна на борсата ...
            През лятото на 2007 г. почна световната криза ...
            Тук до декември правехме рекорд ,след рекорд..нагоре...
            После пак рекорди ,но със знак минус...
            Сега ПФ ,ДФ са инвестирали много акции и облигации на Запад..
            При голяма криза ... не ми и идва на ум ,че ще правят балони тук при загуби на ДАУ ...
            Чуждите инвеститори ,ще бягат на прибежки ,камо ли да влизат..на БФБ....
            Дребните ще спестят всяко спечелено леФче...и ще гледат..
            Спекулативните акции ще станат акции ...морги...
            Не е препоръка...
            Може към да ни се размине тази година ,но едно на ум..
            По добре 10 % в джобата тази година , отколкото 1000% през 2020 г...

Коментар

• Вчера спада се получи заради струпване на няколко лоши новини. Аржентинската валута се срути - това удари испанските банки - те имат доста солидна дейност в Аржентина. От тук бяха засегнати банковите акции в ЕС. В същото време и останалите валути на развиващи се пазари паднаха - имаме известно бягство от ЕМ това съответно намалява покупателната способност на жителите на развиващите се пазари - така бяха засегнати и всички фирми, които продават на развиващи се пазари. Търговци на дребно, минни компании, производители на автомобили, производители на потребителски стоки - които обичайно са доста стабилни.

Така от спада на валутите на развиващите се пазари се натрупаха преоценки надолу на очаквания за бъдещи продажби - но всичко това не променя кардинално нищо - просто моментна промяна надолу на очаквания но на доста като брой компании - което всъщност създаде усещане за широк спад, това пък през елементарни корелации задейства разпродаване и на компании, които реално не са засегнати или са минимално засегнати от това и разпродажбите почнаха да приличат от типа sell all.

Другата седмица като нищо доста компании, които реално не са засегнати от спада на валутите в EМ ще върнат загубеното.

Коментар

В момента пазарите в западна европа и в САЩ са по на 3-4% от върховете си - за какви спадове изобщо говорите. 5-10% корекция е нещо съвсем нормално и е нормално да се случва на всеки три четири месеца - все пак сега излизат отчети. Това че за няколко години в САЩ няма корекция от 10% просто говори колко повече от необходимото са спаднали при кризата и това е прост наваксване на оценки. В момента в САЩ оценките са нормални, т.е. някой неща са евтини други са скъпи. Съвсем нормално е да се получи и известна консолидация - но това не е промяна на дългосрочния тренд.

А в България и в ЕС това наваксване на стойност така и още не се е случило.Особено в България - че тук още се смята за нормално ПЕ 10 за какви сривове изобщо си мислите
                Проблемът е, че тука ПЕ не важи. Какво мисли стадото, това важи И трябва да се нагаждаме и да сме готови за всичко!
                Иначе, разбира се и аз съм оптимист. И то от повече от година.... И продължавам да бъда, защото има защо да съм
                The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                не е препоръка

Коментар

• В момента пазарите в западна европа и в САЩ са по на 3-4% от върховете си - за какви спадове изобщо говорите. 5-10% корекция е нещо съвсем нормално и е нормално да се случва на всеки три четири месеца - все пак сега излизат отчети. Това че за няколко години в САЩ няма корекция от 10% просто говори колко повече от необходимото са спаднали при кризата и това е прост наваксване на оценки. В момента в САЩ оценките са нормални, т.е. някой неща са евтини други са скъпи. Съвсем нормално е да се получи и известна консолидация - но това не е промяна на дългосрочния тренд.

Коментар

• Тест на Дау 13500-14000 е на мерника според мен. За БФБ не знам, но не очаквам нищо добро да се случва в Европа преди май месец, а може би и след това.
                    Италия затвори седмицата под 20000, Испания под 10000, Гърция под 400....
                    Не е препоръка.
                    Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      Ще бъда Очуден ако се разминем със спада ако индексите на Запад ,продължават да се срутват.. Миналата седмица издържахте... къде заради Алианц и фондовете на групата , къде и заради ПФ Бъдеще ,къде заради дребните заразени с оптимизъм..
                      Но ако продължат спадовете и другата седмица на ДАУ ,ще е сценария на ден по 3% на БФБ..
                      Дано греша....
                      Психиката на нашия специяалист е да купува ,когато другите купуват и да продава когато другите продават...
                      Така нареченото оФче поведение...подай един кочан и до кланицата ще я заведеш.

така ,че при масирани продажби се появяват пукнатини до 20 %....
                      Затова и покупките в петък ,въпреки масираността си не успяха да вдигнат позициите..
                      Доста хора останаха извън маркета ....

Тренда е за на нагоре..
                      Само ,че има един лаФ ..грегряване...тогава се изпуска парата ...
                      Това става когато се качва прекалено бързо...
                      Имам акции ....над 70 %...
                      Поне с над 30-40 % над необходимото за момента и ситуацията...
                      Ако корелацията е толкова пряка , защо ние не стигнахме предкризисните нива когато те ги стигнаха ???

Мисля че спада на борсите им е заради прекратените монетарни стимули на Фед. резерв. В тоя ред на мисли ако има адекватна информация доколко дигането на цените на БФБ се дължи на горещи пари от хлабавата монетарна политика на ФЕД , ще може да се правят очаквания и как ще се отрази затягането и на БФБ.

Според мен почти никакви хлабави пари от там не се наляха тук....това дето се случва на БФБ е че най сетне местните инвеститори се сетиха че има БФБ и може да носи доход.
                      Единствения ефект може да е психологически , въпросът е с какъв ефект може да предизвика паниката в някои участници тук.
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        ...........

Затова и покупките в петък ,въпреки масираността си не успяха да вдигнат позициите..

...
                        2-3-5% може, но 20 % спад вече е невъзможен и нелогичен.....

Коментар

• Ако Дау остане в консолидация, както предполагам, това няма да пречи на БФБ да расте...Просто защото имат да се наваксват няколко години (благодарение на Бате ви Бойко )
                          не е препоръка

Коментар

• аз съм 100% в акции, макар и с малък портфейл
                            Вярвам че икономиката се съвзема, колкото и да не харесвам комунягите и дпс, мисля че се справят доста по-добре от бореца с картофена глава, а и тайминга е на тяхна страна - все пак кризата отшумява.
                            Дори и да има корекция на запад, дори и тук да се сурнем - само ще имам добра възможност да си реинвестирам дивидентите през 2014!
                            Поздрави и успех на всички!

Коментар

Естествено, сценарият може и да е съвсем различен. Да видим ...
                              Ще бъда Очуден ако се разминем със спада ако индексите на Запад ,продължават да се срутват.. Миналата седмица издържахте... къде заради Алианц и фондовете на групата , къде и заради ПФ Бъдеще ,къде заради дребните заразени с оптимизъм..
                              Но ако продължат спадовете и другата седмица на ДАУ ,ще е сценария на ден по 3% на БФБ..
                              Дано греша....
                              Психиката на нашия специяалист е да купува ,когато другите купуват и да продава когато другите продават...
                              Така нареченото оФче поведение...подай един кочан и до кланицата ще я заведеш.

Тренда е за на нагоре..
                              Само ,че има един лаФ ..грегряване...тогава се изпуска парата ...
                              Това става когато се качва прекалено бързо...
                              Имам акции ....над 70 %...
                              Поне с над 30-40 % над необходимото за момента и ситуацията...

Коментар

• Естествено, сценарият може и да е съвсем различен. Да видим ...
                                не е препоръка

Коментар

Working...
                                X