IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    То май сегашните нива на инфлация са някакъв черен лебед за България.
    Очаквам го скоро да отлети
    не е черен лебед - абсолютно предвидима последица от валутния борд е - просто борда така работи.

В момента в който почнат да идват чужди инвестиции - предимно в банките и инфлацията веднага ще се засили - също част от механизма на валутния борд.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      То като удари инфлацията 5-6% и играчите сами ще се натискат да идват.
      То май сегашните нива на инфлация са някакъв черен лебед за България.
      Очаквам го скоро да отлети
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
        И играчи също трябват
        То като удари инфлацията 5-6% и играчите сами ще се натискат да идват.

Коментар

• И играчи също трябват

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
            Силен фактор е свалянето на лихвите по депозити за мен.

.
            Инфлация ни трябва и борсата ще избие тавана.

Коментар

• Силен фактор е свалянето на лихвите по депозити за мен.

"В края на 2013 г. сме могли да вложим свободните си парични средства на срочен банков депозит в левове при лихвен процент от 3,76%. През декември 2012 г. като възнаграждение за отложеното ни потребление сме могли да получим далеч по-голяма лихва – цели 4,84%."

При акциите в края на 2012 г. десетте най-добри дивиденски акции са имали средна дивиденска доходност 9 %, а в края на 2013 са вече 7.4 %. тоест все още от дивидент се печели два пъти повече от колкото от депозит.
              От друга страна тази година в края апетитът за риск се удвои - два пъти повече е желанието да се инвестира в растящи компании от колкото в дивиденски, докато преди година дивиденските леко водеха.

Като възвращаемост все още има потенциал за растеж при дивиденските акции, но още повече вероятно ще се купуват другите силно разпродадени но функциониращи компании.
              От гледна точка на търсене предлагане - фондовете и инвестиционните схеми са на локален минимум по държане на български акции, а имат кеш и кешозаместители - ДЦК, облигации и депозити. Тези "активи" сега имат реална почти нулева доходност за инвеститорите в подобен род фондове, защото таксите по управление на фондовете са съизмерими с общата средна доходност на кешозаместителите. Така че фондмениджерите ако искат да имат ръст на размерите на управляваните активи ще трябва да намалят кеша като процент оот активите, за да може да се забележи някаква възвращаемост от инвестиционната им схема...
              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• „Нашият пазар изостана от развитите, някои от които се върнаха на предкризисните нива. Фундаментално пазарът ни продълава да е много ниско и догонването ще се случи в следващите няколко години, така че може да приемем сегашния момент като добър за дългосрочна инвестиция, но е въпрос на рискова нагласа.

Миналата година ръстът бе концентриран в по-тесен кръг компании, а през тази по-изостаналите дружества наваксват, така че едва ли ще видим резки ръстове занапред, а по-скоро по-умерени и разтегнати във времето. Повратната точка за пазара всъщност бе 2011 г., когато АДСИЦ посяха рисковия апетит, 2012 г. бе смесена, а през 2013 г. оптимизмът се възстанови.

Един от основните индикатори, че пазарът премина рубикон, бе окончателното излизане на фонда Артио, който натискаше цените по време на дългото си изтегляне. При липсата на голямо предлагане лесно се заражда надеждата, а впоследствие и алчността. Очаквам следващите месеци и години като цяло да са добри, стига да няма напомпване на цени, което да привлече горещи пари, които могат да навредят.

Наблюдава се, че се включват доста посредници (сред които и банки), които в миналото обслужваха чужди инвеститори. Нормално е чуждите инвеститори да обърнат поглед към нашия пазар, но това няма да са големите фондове. Положителен сигнал е и приватизацията на БФБ (на някои далеч по-опитен), която издава желание на държавата за развитие на капиталовия пазар“, коментира Гено Тонев.
                http://www.investor.bg/novini-i-anal...pazara,165855/

Коментар

• Дано само парите не влезат прекалено бързо - че след това няма да има какво да помпа

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                    Перпетуум мобиле на пода на БФБ!
                    Така кратко и ясна синтезирана теорията мисля задминава тази на проф. Каро!
                    Тя тая финансова теория е основополагаща и си има откривател: Чарлз Понци

Коментар

• Принципно човека е прав!

Ключовото тук е промяната на сентимента! Алчността да вземе превес над страха!

А чисто финансово, предпоставките за ръст са очевадни: реален ръст на парите в обръщение 9т.е. струват по-малко); спад на лихвите по депозитите; глад за активи (всякакви) от страна на институциите с пари, и не само те...
                      Технически; с постоянното пернасочване на кеш към БФб, цените на акциите са достатъчно ниски като абсолютна стойност, за да може всеки опт за разпродажби да се поема от купувачите (нови и стари)..

мен по ме притеснява надуването на балони - не на пазара като цяло (далеч е този момент), а на отделни компании! И в личен план съм си поставил таргети за продажба на всичко конкретно! Това ми беше един от уроците от 2007! и мисля да не допускам същата грешка, от много лакомия!

Успех на всичкото БГ инвеститори!

Коментар

• Мисля , че на повечето стана ясно какво се има впредвид под "самоподържане":- това, което става когато в колективните инвестиционни схеми се влива всекидневно свеж капитал, който те трябва да инвестират в акции. Това води до покачване стойноста на акциите, което привлича още повече "мераклии" да си дадат парите и т.н....

Коментар

• Перпетуум мобиле на пода на БФБ!
                          Така кратко и ясна синтезирана теорията мисля задминава тази на проф. Каро!

Коментар

• Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение
                            Завъртя се спиралата нагоре. Много е близко момента, когато движението ще започне да се самоподдържа...
                            Баф мааму! Ко е туй бря? Да ни йе нещу кат "самоподдържаща се верижна реакция" дету таквоз са случва у ядрените реактори и у бомбите, нъл знайш?
                            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение
                              Завъртя се спиралата нагоре. Много е близко момента, когато движението ще започне да се самоподдържа...
                              Ко рече...
                              Не ! Коо..?

Коментар

• Завъртя се спиралата нагоре. Много е близко момента, когато движението ще започне да се самоподдържа...

Коментар

Working...
                                X