IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
    Абе какво стана с прецаканото? Да не се прецака с някоя избушена акция?
    Скрило съм се под юргана и чета майтапите. Оцелявам, къде геройски, къде с божията помощ, както би казал падре.
    Таман мислех, дали не е време. да не сменям ника, че батката ме е набучил в игнора. а толкова ми беше хубаво точно с него да си чатя !!!
    А понеже така и така ме привика дали не е повод да придръпнем малко смукача
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/finansi...kciia/?ref=rss

ПЕНСИИ

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
        Това ми изречение на няколко уискита всъщност има предистория, която донякъде го обяснява. Намирам се в такъв етап на живота, че само вкарвам някакви парички на борсата с една цел - някога, след време да имам постоянни и пасивни доходи, които да помагат на мен и близките ми във времена, в които евентуално ще ми бъде по-трудно да изкарвам чрез моя си дейност. В тази връзка обичам дивидентните компании, а при тях ако приемем, че дивидента /печалбата им/ са константна величина /каквато тя НЕ Е, но просто за улеснение/ тогава аз мога да влияя единствено на цената, т.е. трябва да се стремя да ги купувам по-евтино. Ако преди време бях вложил 1000 лв. в Атера на 1.30, това ми осигуряваше по примерно 10 лв. на месец много дългосрочно. Сега обаче, при цена 2,70 трябва да вкарвам 2000 лв. за същата доходност. Това имах предвид, а иначе и ти си прав!
        Проблемът ти се решава много лесно събирай три години пари до като лихвите по дългосрочните облигации в САЩ минат 4-4,5% и просто си купи фонд в дългосрочни американски облигации. Някой от тях плащат лихва всеки месец идва направо като заплата други веднъж на тримесечие. Ще ти играе инвестираната сума - но парите на месец ще ти идват постоянно.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
          Оптимизъм означава, да купуваш активи и да се надяваш, че цената на активите, които си купил, ще се покачи Дали цената на актива е ниска или висока е мнооого относително
          Това ми изречение на няколко уискита всъщност има предистория, която донякъде го обяснява. Намирам се в такъв етап на живота, че само вкарвам някакви парички на борсата с една цел - някога, след време да имам постоянни и пасивни доходи, които да помагат на мен и близките ми във времена, в които евентуално ще ми бъде по-трудно да изкарвам чрез моя си дейност. В тази връзка обичам дивидентните компании, а при тях ако приемем, че дивидента /печалбата им/ са константна величина /каквато тя НЕ Е, но просто за улеснение/ тогава аз мога да влияя единствено на цената, т.е. трябва да се стремя да ги купувам по-евтино. Ако преди време бях вложил 1000 лв. в Атера на 1.30, това ми осигуряваше по примерно 10 лв. на месец много дългосрочно. Сега обаче, при цена 2,70 трябва да вкарвам 2000 лв. за същата доходност. Това имах предвид, а иначе и ти си прав!
          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Оптимизъм за мен означава да си купуваш дялове от компании на НИСКИ ЦЕНИ, т.е колкото са по-евтини, толкова по-добре!
            Нямам представа какво ще се случи, но бих се радвал на спад, тъй като към момента съм донор на БФБ
            Оптимизъм означава, да купуваш активи и да се надяваш, че цената на активите, които си купил, ще се покачи Дали цената на актива е ниска или висока е мнооого относително
            Life won't wait for you.

Коментар

• Абе какво стана с прецаканото? Да не се прецака с някоя избушена акция?

Коментар

Оптимизъм за мен означава да си купуваш дялове от компании на НИСКИ ЦЕНИ, т.е колкото са по-евтини, толкова по-добре!
                +++++++++++++++++++++++++++

Коментар

• Ха стига вицове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                    По скоро исках да чуя мнението ти за последствията ОТ? Говорим за петродолар и евентуална поява на петроевро и петроюан, последствията за съответно, американски, европейски и брикс индекси. Синклер говори за физическо и комекс злато, говори за замяната на златния стандарт със суровинен петростандарт от щатите, който се подлага на ревизия от променената икономическа тежест в световния БВП, политическа, военна от БРИКС, по-конкретно Кримската криза и санкциите. Ясно е че предстои достигането на кредитен таван, определено публичния кредитен таван ще бъде по рано достигнат, каквито и танци да се правят от рода на завъртане на дългосрочен за краткосрочен за вдигане на матуритета на дълга, което също не може да се прави безкрайно... за ликвиден таван, защото самата финансова система няма да може да абсорбира ликвидността, която се предлага от ФЕД. Ще се появи нов долар, на който ще вярваме повече или настоящия долар ще бъде разделен на две части за американска употреба и за международна употреба. Появата на нови петровалути ускорява катастрофични сценарии и увеличава вероятноста им. Колкото и абстрактно да изглежда, това е сценарий, който е възможен, които ще случи в близките месеци и години
                    Аз не чета такива неща. Среброто като злато на стероиди е доста често използван израз през последните 2 години, дълго преди той да го използва.

Нищо особено няма да се случи на долара. Парите обичат сигурност, а най-сигурните пари са доларите. Еврото дори няма как да достигне подобен статут защото ЕЦБ няма правомощията на ФЕД. Елементарното доказателство колко сигурен е всъщност долара е че дори и когато проблемите идват от САЩ долара расте. В момента има 3 валути убежище - долар, йена и швейцарски франк. Йената е прекалено волатилна за да върши работа на друг освен на японците, а швейцарската икономика и политическа значимост е прекалено малка за да може да измести долара.

Развиващите се валути са точно това - валути на развиващи се държави. Никой не е луд да ги използва за нещо друго освен ежедневни трансакции или спекула.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Еврото може и да се използва, но нищо друго няма начин да се появи в близките десетилетия. Силата на една валута се определя от три неща - сила на икономиката, вяра в паричната политика зад тази валута и вяра в политиката на държавата която подържа валутата.

Китай може и да е стане първа икономическа сила, но не се управлява демократично, а без демокрация няма вяра в политиката и. И още по-малко в паричната и политика - все пак единствения начин да има устойчива парична политика е независимост на централната банка - а няма как да има независима централна банка извън демокрация.

А Русия просто няма никакъв шанс - и икономически е слаба - произвежда реално само ресурси - т.е. тя е икономика от 19 век и политически е слаба - там никога не е имало демокрация, т.е. няма как човек да и вярва на централната банка и на фиска и паричната и политика е скапана - инфлацията и традиционно е по-висока от тази на развития свят и в същото време не им пука особено да правят девалвации и дори и фалити.
                      По скоро исках да чуя мнението ти за последствията ОТ? Говорим за петродолар и евентуална поява на петроевро и петроюан, последствията за съответно, американски, европейски и брикс индекси. Синклер говори за физическо и комекс злато, говори за замяната на златния стандарт със суровинен петростандарт от щатите, който се подлага на ревизия от променената икономическа тежест в световния БВП, политическа, военна от БРИКС, по-конкретно Кримската криза и санкциите. Ясно е че предстои достигането на кредитен таван, определено публичния кредитен таван ще бъде по рано достигнат, каквито и танци да се правят от рода на завъртане на дългосрочен за краткосрочен за вдигане на матуритета на дълга, което също не може да се прави безкрайно... за ликвиден таван, защото самата финансова система няма да може да абсорбира ликвидността, която се предлага от ФЕД. Ще се появи нов долар, на който ще вярваме повече или настоящия долар ще бъде разделен на две части за американска употреба и за международна употреба. Появата на нови петровалути ускорява катастрофични сценарии и увеличава вероятноста им. Колкото и абстрактно да изглежда, това е сценарий, който е възможен, които ще случи в близките месеци и години

Коментар

Нямам представа какво ще се случи, но бих се радвал на спад, тъй като към момента съм донор на БФБ
                        желая ти успех!!!
                        дано да имаш възможност да изпревариш индексите на БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                          +
                          Видях, че ползваш метафората на ЖимСинклер за среброто в друг твой пост. Коментирай бъдещето появяване, освен на петродолара, и петроевро, петроюан, а защо не и петрорубли... Аз залагам на това
                          Jim Sinclair: Russia Can Collapse US Economy, Gold Update, Silver is Gold on Steroids & More
                          http://www.youtube.com/watch?v=KXGPzDq45gM
                          Еврото може и да се използва, но нищо друго няма начин да се появи в близките десетилетия. Силата на една валута се определя от три неща - сила на икономиката, вяра в паричната политика зад тази валута и вяра в политиката на държавата която подържа валутата.

Китай може и да е стане първа икономическа сила, но не се управлява демократично, а без демокрация няма вяра в политиката и. И още по-малко в паричната и политика - все пак единствения начин да има устойчива парична политика е независимост на централната банка - а няма как да има независима централна банка извън демокрация.

А Русия просто няма никакъв шанс - и икономически е слаба - произвежда реално само ресурси - т.е. тя е икономика от 19 век и политически е слаба - там никога не е имало демокрация, т.е. няма как човек да и вярва на централната банка и на фиска и паричната и политика е скапана - инфлацията и традиционно е по-висока от тази на развития свят и в същото време не им пука особено да правят девалвации и дори и фалити.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                            като мнение и насоченост ориентирано към оптимизма съм за ръст,но цар пазар ще покаже най-добрев този ред на мисли ми е интересно какво е твоето виждане по въпроса...

Коментар

Ти си готов за политик

Има затворен въпрос, просто те питах какво предпочиташ - спад или ръст???
                              като мнение и насоченост ориентирано към оптимизма съм за ръст,но цар пазар ще покаже най-добрев този ред на мисли ми е интересно какво е твоето виждане по въпроса...

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                                каквото дойде-все ще се радваме(въпреки че съм непоправим оптимист)а сега ме радва приятния златист цвят който излъчва чашката пред мен-наздраве
                                Ти си готов за политик

Има затворен въпрос, просто те питах какво предпочиташ - спад или ръст???

Коментар

Working...
                                X