IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    В Бразилия правителството скапва пазара им. Тук БСП всъщност не е лошо нещо за пазара, въпреки че иначе не са цвете за мирисане. Но ГЕРБ е зле за пазара.
    Нещата не са такива каквито изглеждат.... Въпрос - кога е имало последователност в политиката в БГ.... последните 26 г ? Това е проблем, но в случая е предимство.... поне според мен.
    Дори сериозните фактори като пускането на печатницата на ЕЦБ поставям на второ място,..... която не е за подценяване, нали ?
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
      Ами ти сам си отговори на въпроса.
      При условие, че отиващото си правителство има рекордно ниска подкрепа се очаква следващото да има по-висока ....т.е. няма как да има отрицателна подкрепа - образно казано..... и съответно да се старае повече. Надявам се да го видим на практика.
      Психологията е движеща сила на нашия битак, а не фундаментите - би трябвало да го знаеш
      Другото са общи приказки.
      В Бразилия правителството скапва пазара им. Тук БСП всъщност не е лошо нещо за пазара, въпреки че иначе не са цвете за мирисане. Но ГЕРБ е зле за пазара.

Коментар

Пазарите са си силно рационални. Въпроса е че те работят с вероятности, а не със сигурност. Всяко сигурно нещо вече е в цената. В Бразилия постепенно се увеличава вероятността я управляващата партия да вземе постепенно да си променя политиката поради падане на популярността, я някоя по пробизнес партия да я измести. макар че второто все още е доста слабо вероятно, то вероятността за това се повишава. Съответно пазара расте. По-скалата песимизъм - оптимизъм очакванията в Бразилия се изместват все повече към оптимизма.

На къде обаче се изместват очакванията в България?
        Ами ти сам си отговори на въпроса.
        При условие, че отиващото си правителство има рекордно ниска подкрепа се очаква следващото да има по-висока ....т.е. няма как да има отрицателна подкрепа - образно казано..... и съответно да се старае повече. Надявам се да го видим на практика.
        Психологията е движеща сила на нашия битак, а не фундаментите - би трябвало да го знаеш
        Другото са общи приказки.
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
          Съветите Жоре са много хубаво нещо - не им дължиш лихви, даже и главница не плащаш, а в същото време ако искаш ги ползваш, ако искаш - не. Трябва да се научим да искаме и да се вслушваме в тях, още повече от специализирани форуми, още повече от хора, "знаещи 10 термина повече от нас"
          +1
          като цяло съм съгласен с теб,но да ги имаме напредвид,а не да се вслушваме в тях....защото всяка истина си има своя действителност и за всеки от нас тя е различна

Коментар

• Първоначално изпратено от Георги Борисов Разгледай мнение
            Мен акъл ми не требе, пари ми дай.
            Ужас, това е една от най-глупавите за мен мисли!
            Акъла Жоре е важното, пари винаги се намират......
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

С коя част - с първата или втората, която засяга личните качества на Равния
              С втората.

Коментар

Съветите Жоре са много хубаво нещо - не им дължиш лихви, даже и главница не плащаш, а в същото време ако искаш ги ползваш, ако искаш - не. Трябва да се научим да искаме и да се вслушваме в тях, още повече от специализирани форуми, още повече от хора, "знаещи 10 термина повече от нас"
                Мен акъл ми не требе, пари ми дай.
                Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                  Не съм много съгласен с това
                  С коя част - с първата или втората, която засяга личните качества на Равния

Коментар

Не съм много съгласен с това

Коментар

• Първоначално изпратено от Георги Борисов
                      Какви 1-2 неща бе "процентов", та той нищо не познал откакто съм във форума. И за какви знания говорим...научил десет термина, прочел тук-тук там нещо, пише грамотно и това е. Някой по-долу беше дал определение за дървен философ.....
                      !

Коментар

• Първоначално изпратено от Георги Борисов Разгледай мнение
                        Що му се връзвате на Равновесие ? И танкове в Украйна щеше да има, и среброто да е 10 долара..... а то какво, всичко на исторически върхове.
                        Защото явно има знания Жоре, това че не е познал 1 или 2 неща не трябва да нарушават общата картина. В дългосрочен план, знаещите винаги се представят по-добре от нас

Коментар

• Що му се връзвате на Равновесие ? И танкове в Украйна щеше да има, и среброто да е 10 долара..... а то какво, всичко на исторически върхове.
                          Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

Ти знаеш ли какво ще расте след изборите - аз не зная. Предпочитам да купувам това което ще расте след промяната на тренда, пред това да купувам нещо си и да се надявам на късмет.
                            Не знам какво ще расте, но знам какво харесвам аз. И към днешна дата си мисля, че това нещо след нова година бих го купувал по-скъпо. Това е достатъчна причина за мен да го купувам сега
                            А това да уцелиш момента, в който пазара тръгва накъдето и да било съм го гледал само по филмите.

П.П. Тренд според мен България не може да създаде, трендовете ги правят по-големи икономики, а ние само преписваме. Затова ти казвам - единственото, което ме притеснява са пазарите Китай, САЩ и ЕС. Тука, че Орешарски падал, оня ставал са неща ден до пладне....
                            Last edited by 15%; 09.06.2014, 21:51.

Коментар

Ми аз това и правя
                              Нещо напрегнат ми изглеждаш,да не би да не си доспиваш.

Коментар

Равния, аз не съм спекулант, а се мъча да градя мнооого дългосрочен портфейл /ако съм жив и здрав/ на БФБ като вкарвам пари ежемесечно. Предполагам има много хора като мен, а и не трябва да забравяме всичките фондове, които на практика правят същото. Прави впечатление обаче, че продавачи няма! Може би ако някой голям дръпне спусъка и започне да разпродава големи пакети по много позиции, ще увлече масата и действително ще видим по-сериозен спад.

Предвид казаното по-горе, мисля, че точно в такива времена е най-подходящо да се вкарват пари на БФБ, а не когато изборите минат, състави се правителство и евентуално започне блъсканицата на входа. Поради тази причина съм договорил пари от приятели, които ще бъдат при мен след месец и които ще връщам към края на годината с дивидентите и с планираните ми месечни вноски. Мисля, че тогава нещата ще бъдат по-розови в БГ. Повече обаче ме притесняват нещата навън как ще са, но това няма как да го знам, ти може да изразиш мнение. За удоволствието да пазарувам по време на песимизъм, ще дам на тези ми приятели или същата сума /ако позициите са на загуба/, или половината печалба плюс главницата разбира се.
                                Ти знаеш ли какво ще расте след изборите - аз не зная. Предпочитам да купувам това което ще расте след промяната на тренда, пред това да купувам нещо си и да се надявам на късмет.

Коментар

Working...
                                X