Забравих да кажа - здравейте играчори. Оптимисти ли сте още ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЗа съжаление Равновесов е правПазара предусеща влошаването на икономиката..Я ме подсетете кои от ГЕРБ разбираха от финанси и Борси
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнениеКаква е връзката между пазара и управлението на ГЕРБ? Всеки 2-ри тука говори за пазара и управлението на ГЕРБ и едва ли не като дойдат ГЕРБ пазара ще падне.
Аз лично не съм видял нито едно изследване, което да доказва прякото влияние на ГЕРБ върху борсата. Може да ви прозвучи глупаво, но за мен е така.
И едните и другите крадат. Какво точно ще направи ГЕРБ за да прецака пазара и как това ще повлияе върху компаниите, някой би ли ми обяснил (или както някои тука пишат "обеснил") как точно ще стане това? Ще прокарат закони, с които ще прецакат печалбите на бизнеса ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз не съм черголед, просто нямам розови очила и не приемам желаното за действително. Компаниите на БФБ вече далеч не са евтини - всъщност са между най-скъпите на развиващите се пазари - за сравнение Самсунг се търгува на ПЕ 7.5
И така имаме едни относително скъпи компании. Политическа нестабилност - дори само заради предстоящи избори. сериозни шансове ГЕРБ и неговите експерти да се захванат с икономиката. И дори и без ГЕРБ имаме един прогнозен БВП от процент и нещо, и то в състояние на дефлация - нещо което в ЕС го има само в Кипър.
Ако някой може да ми каже на какво се основава оптимистичен сценарии в момента ок - да го каже и ще преценя поне за себе си дали е реалистичен. Но мантрата където е текло пак ще тече - по която инвестират 95% от спекулантите на БФБ съм напълно убеден че е доста грешна. Както акционерите в ХДПАТ, МОСТ, ОЦК, Химко, Крем и други знайни и незнайни мастодонти са научили по трудния начин.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнениеТова е несериозен отговор. Може ли да ми дадеш пример?
Закон еди кой си повлия по този и този начин на тази и тази фирма и й намали печалбата и приходите с толкова и толкова пари.
Ето как им взимат бизнеса и ограбват физическите лица без избор
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеТо кат се замислиш това не би било толкова лошо.
МВФ вече не е оня същия дето само на остерити залага, дори обратното.
При всички случаи по добре мвф отколкото комбинацията бб/черешов
тази политическа игра между МВФ и съответното правителство си се играе винаги и МВФ отлично я знаят. Те просто са лошото ченге за пред публиката, но всъщност решенията си ги взимат местните правитлества. МВФ се интересува единствено дадено правителство да може да си плаща дълга - а ние ще можем - освен ако ББ наистина не надмине себе си по некадърност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение1. Защо мислиш, че има корелация между управлението на Дянков и Софикс? Не мислиш ли, че това което виждаш е т.нар. spurious correlation. (не знам термина на български).
2. Дори и да приемем, че има връзка, откъде знаеш, че пак Дянков ще е министър на финансите?
Дянков - че те другите в ГЕРБ са също толкова зле - дори и по-зле.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеББ вече е разработил следващата му икономическа програма. Взима колкото се може повече заеми от МВФ след това прави каквото МВФ му каже. Лошия е МВФ, добрия Бойко, който се грижи за народа но трябва да слуша МВФ защото иначе няма как да се оправи лошото наследство от БСП.
МВФ вече не е оня същия дето само на остерити залага, дори обратното.
При всички случаи по добре мвф отколкото комбинацията бб/черешов
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеНе ще прокарат закони след които няма да има бизнес те и затова си заминаха и пак това ще ги свали ако дойдат
Закон еди кой си повлия по този и този начин на тази и тази фирма и й намали печалбата и приходите с толкова и толкова пари.Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнениеКакви пари правиш бе!!!Ти спиш тук!!!Я ни светни за кого Тролиш,че и ние да направим пачки!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТо изследването е ясно - виж как се движеше Софикс след като Дянков зпредстави икономическата си политика есента на 2009 та чак до като стана ясно че ГЕРБ няма да управляват. След това като паднаха от власт как се представяше и сега ако отново влезат на власт пак ще видиш как ще го приеме пазара
Направи много неща - и всичките кофти
2. Дори и да приемем, че има връзка, откъде знаеш, че пак Дянков ще е министър на финансите?Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа, но е странно тези от които идва най-голямата част от този политически риск да се обявяват за десни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеББ вече е разработил следващата му икономическа програма. Взима колкото се може повече заеми от МВФ след това прави каквото МВФ му каже. Лошия е МВФ, добрия Бойко, който се грижи за народа но трябва да слуша МВФ защото иначе няма как да се оправи лошото наследство от БСП.
Коментар
Коментар