IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Е то нищо по-хубаво не е станало от банковата криза насам. Продължават да идват избори, продължава най-вероятно ГЕРБ да спечели. Само където сега имаме и банкова нестабилност - макар и отшумяваща. Несигурност какво ще се случи с акциите на засегнати компании от тази война и извън банковите. И вероятно прокарване на по-тежки регулации от БНБ следващите месеци.

Т.е. към момента нещата са по-зле от преди банковата паника - а ние тогава бяхме в корекция. Доста странно е ако някой очаква че тази паника е всъщност позитивно. Просто се оказа не чак толкова крайно негативно.

Т.е. аз поне не очаквам нищо добро за пазара ни следващите месеци. А може би и години - особено ако експертите на ГЕРБ почнат пак да "спасяват" икономиката. Видяхме ги вече как се справят.
    Адмирации за написаното.Човек малко трябва да се вгледа в ситуацията за да види че за разтеж близките месеци не може да се говори.Дали на някой ми харесва или не така мисля и аз.Никой никого насила не е карал да пазари скъпи акции от лакомия и после да търси вина в другите.На борсата затова освен мечки и бикове има още шарани и рибари.Някой шарани даже с бастун ги хващат.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
      Как кой ББ все заеми са му в главата
      ББ вече е разработил следващата му икономическа програма. Взима колкото се може повече заеми от МВФ след това прави каквото МВФ му каже. Лошия е МВФ, добрия Бойко, който се грижи за народа но трябва да слуша МВФ защото иначе няма как да се оправи лошото наследство от БСП.

Коментар

• Велчев и Никиту наистина дадоха голям тласък на БФБ..Те имаха визия и за икономиката и финансите

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          За съжаление Равновесов е прав Пазара предусеща влошаването на икономиката..Я ме подсетете кои от ГЕРБ разбираха от финанси и Борси
          Как кой ББ все заеми са му в главата

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
            Е аз от руска космонавтика не се интересувам...нито съм карал някого да се интересува...ако си на БФБ носиш си и политическия риск
            Да, но е странно тези от които идва най-голямата част от този политически риск да се обявяват за десни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              За съжаление Равновесов е прав Пазара предусеща влошаването на икономиката..Я ме подсетете кои от ГЕРБ разбираха от финанси и Борси
              Черешовия със сигурност

Коментар

• За съжаление Равновесов е прав Пазара предусеща влошаването на икономиката..Я ме подсетете кои от ГЕРБ разбираха от финанси и Борси

Коментар

Ами недей стоя зад тези думи точно в този форум - защото тук доста хора са имали акции от тази компания когао Бойко така брутално атакува.
                  Е аз от руска космонавтика не се интересувам...нито съм карал някого да се интересува...ако си на БФБ носиш си и политическия риск

Коментар

Аз не съм черголед, просто нямам розови очила и не приемам желаното за действително. Компаниите на БФБ вече далеч не са евтини - всъщност са между най-скъпите на развиващите се пазари - за сравнение Самсунг се търгува на ПЕ 7.5

И така имаме едни относително скъпи компании. Политическа нестабилност - дори само заради предстоящи избори. сериозни шансове ГЕРБ и неговите експерти да се захванат с икономиката. И дори и без ГЕРБ имаме един прогнозен БВП от процент и нещо, и то в състояние на дефлация - нещо което в ЕС го има само в Кипър.

Ако някой може да ми каже на какво се основава оптимистичен сценарии в момента ок - да го каже и ще преценя поне за себе си дали е реалистичен. Но мантрата където е текло пак ще тече - по която инвестират 95% от спекулантите на БФБ съм напълно убеден че е доста грешна. Както акционерите в ХДПАТ, МОСТ, ОЦК, Химко, Крем и други знайни и незнайни мастодонти са научили по трудния начин.
                    +++
                    Tака си е. Абсолютно.
                    Още 15-20% да ги понадуят и поне на 1/2 дузина хелий папирос влизам къс.
                    Инак аз на бфб -то което държа си е определено с РЕ под 10, а средното ми РВ е около 0.7

Коментар

Емперично погледнато, ти твърдиш, че българският капиталов пазар диша само Царо или как?
                      НДСВ са най-добре определено или поне бяха.

Коментар

Т. е. да го тълкуваме като пореден удар срещу бившия им "най-добър" приятел...ами дори това да е целта на днешната инициатива, аз продължавам да стоя зад предните си думи...
                        Ами недей стоя зад тези думи точно в този форум - защото тук доста хора са имали акции от тази компания когао Бойко така брутално атакува.

Коментар

Изобщо как може ГЕРБ да се представя за дясна партия след като олицетворението на дясното - капиталовия пазар - просто не може да диша ГЕРБ.
                          Емперично погледнато, ти твърдиш, че българският капиталов пазар диша само Царо или как?

Коментар

Хайде стига глупости ГЕРБ го приеха този закон за да може техния най-добър приятел по онова време да вземе без пари една фабрика. Точно този пример е един от най-бруталните за това как ГЕРБ управлява.
                            Т. е. да го тълкуваме като пореден удар срещу бившия им "най-добър" приятел...ами дори това да е целта на днешната инициатива, аз продължавам да стоя зад предните си думи...

Коментар

• Изобщо как може ГЕРБ да се представя за дясна партия след като олицетворението на дясното - капиталовия пазар - просто не може да диша ГЕРБ.

Коментар

Мда, баш така е, а нека да сравним с положителния пример в законодателната инициатива на днешното правителство...

ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРЕДЛАГА ОТПАДАНЕ НА ЗАБРАНАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО И ПРОДАЖБА НА ЗАГОТОВКИ ЗА ЦИГАРИ С ФИЛТЪР
                                02 Юли 2014
                                Правителството одобри законопроект за изменение и допълнение на Закона за тютюна и тютюневите изделия.

Промените привеждат националното законодателство в съответствие с разпоредбите на европейското. С тях се отменя разпоредбата на чл. 30, ал. 4, от Закона, съдържаща забрана за производството и продажбата на заготовки за цигари с филтър (т. нар. цигарени туби), както и разпоредбата, въвеждаща санкции в случаи на нарушение на забраната.

Като се има в предвид принципът на свободно движение на стоки, който е ключов компонент за развитието на общоевропейския пазар, съществуващата разпоредба е в несъответствие с чл. 34 от Договора за функциониране на Европейския съюз, забраняващ количествени ограничения и всички мерки с равностоен ефект между държавите-членки.

Обърни внимание как елегантно са ни го плъзнали, позовавайки се на европейското законодателство...

И ако не разбираш, нека разясня, сега, всяка нелегална фабрика, която бъде навестена от съответните органи, ще се оправдае с този текст...(за сравнение при омразния ГЕРБ бяха разбити десетина големи и множество малки контрабандни фабрики)...ама какво разбирам аз от добро управление и законодателни практики...след като има бесепари, реформатори и други капацитети...
                                Никой от сегашните не стават относно цигарите поне няма се налага да боядисват тирове както при герб

Коментар

Working...
                                X