IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
    То тук всичко може да се очаква.
    В това виждам шанс, а не заплаха. Парите на БФБ са ми хоби и ще си ги оставя. За всички други активи ще се замисля, ако не видя адекватни реакции идните седмици.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
      Според мен има два сценария:

1. В понеделник настава паника и влизаме в мечи пазар. Причини много. Това с КТБ за мен е доста сериозно, но някак си е резултат от дълги години мафиотизирана държава, в която властва безнаказаност и беззаконие. Мечи пазар подобно на Украйна през 2012 г. , в резултат катарзис след около година-две. Може би е пътят, по който не искаме, но се налага да минем.

2. Измиват се очите на простолюдието, което - уви - е огромно мнозинство и се продължава по старому. Евро-надзор, избори, обещания, заеми, кражби, ала-бала и т.н. Времето лекува всичко, а на БФБ лятно-есенна летаргия без посока в рейнж 515-565. Зимата по необясними причини отново нагоре.

Да ви кажа честно незнам кое е по-добре. Аз съм дълбоко разочарован и лично няма да инвестирам и лев повече в тази държава. Не говоря за БФБ, където с най-голямо удоволствие бих усукал някой лев, а за реален бизнес.

Аз да ти кажа май ще се заема по сериозно с германската борса и ще махна всичко от БФБ.То тук всичко може да се очаква.

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
        е то за клатене и в двете посоки винаги ще се намират новини.иначе плавно надолу.острота на движение не очаквам
        Аз да ти кажа пък очаквам по ускорен спад.Доверие всякакво оставете.Не че някога съм вярвал сляпо на тая държава ама сега вече въобще пък не и вярвам нито ще и вярвам за в бъдеще.То общо взето рано ми светна лампата що за държава сме и кво ни очаква и реших да отида в страната на неограничените възможности и не съжалявам.Напротив направих най-правилния ход.Та сега и аз като американец казвам "Бог да пази Америка".Я кво хубаво я подредих че сега по 4 месеца да си лежа на плажа и разцъквам борсата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
          Тоз катарзис го чакаме от 1945-та скоро няма да го дочакаме мисля.

Корупцията и кражбата се е впила в ДНК-то на българина.
          Е ти какъв друг резулатат очакваше след 69 години експерименти ... с няколко десетки държави.
          Какво да говорим за държавен капиталов пазар?Могат и него да срутят, както го направиха вече.. 2008г.от тогава са минали 6 години.
          И как ще върви нагоре, като то няма просто за какво, то добре активи, ами то да не само това? Нищо няма да върне доверието скоро..Освен донякъде ЕВМ2.
          Само дето досега и два пъти трябваше да сме вътре..

Ето статия от 2007 г. още.... по време на Станишко..

България влиза в Европейския валутен механизъм до края на годината

Как е.. от тогава има 7 години...
          Last edited by FlashTrade; 15.07.2014, 22:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение

в резултат катарзис след около година-две.
            Тоз катарзис го чакаме от 1945-та скоро няма да го дочакаме мисля.

Корупцията и кражбата се е впила в ДНК-то на българина.
            Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Според мен има два сценария:

1. В понеделник настава паника и влизаме в мечи пазар. Причини много. Това с КТБ за мен е доста сериозно, но някак си е резултат от дълги години мафиотизирана държава, в която властва безнаказаност и беззаконие. Мечи пазар подобно на Украйна през 2012 г. , в резултат катарзис след около година-две. Може би е пътят, по който не искаме, но се налага да минем.

2. Измиват се очите на простолюдието, което - уви - е огромно мнозинство и се продължава по старому. Евро-надзор, избори, обещания, заеми, кражби, ала-бала и т.н. Времето лекува всичко, а на БФБ лятно-есенна летаргия без посока в рейнж 515-565. Зимата по необясними причини отново нагоре.

Да ви кажа честно незнам кое е по-добре. Аз съм дълбоко разочарован и лично няма да инвестирам и лев повече в тази държава. Не говоря за БФБ, където с най-голямо удоволствие бих усукал някой лев, а за реален бизнес.

Коментар

След днешните новини как мислите каква ще е посоката утре на Софиксчо?Някой има ли виждане по въпроса?
                е то за клатене и в двете посоки винаги ще се намират новини.иначе плавно надолу.острота на движение не очаквам

Коментар

• След днешните новини как мислите каква ще е посоката утре на Софиксчо?Някой има ли виждане по въпроса?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Кеша е цар..... в момента и в следващите няколко месеца....

До 23 септември много дупки могат да излезат..... а и след това....
                    не ми се мисли за банки ,икономика ,топлофикации , резерв , регулатор ,заеми , ПФ и ДФ .... а да не забравяме и за БорисоФ.... с него ще цъфнете като черешовата борса....
                    това за европейския регулатор е едно голяма нищо ...нероден Петко...
                    Ако се роди какво ли ще излезе.....през следващата година...
                    Да не забравите да оставите и 6 милярда заем да вземете за Боце ,че той без него няма да управлява....
                    Не е препоръка....
                    П.П. Нито съм политически ангажиран от 1999 г ,нито мисля да бъда..... но не съм сляп....
                    може да не си сляп но си пристрастен

Коментар

Тук само превилигировани и адциси.Като казваш навън за коя борса става въпрос?
                      Mи има ги навсякъде, по цял свят.
                      Ето например аз понастоящем съм с портфейл с 4% чист дивидент.
                      Като махна 20% основната си гилд де не дава дивидент (засега) , както и още 20% в разни късаци или царевици/жита без дивидент и съм 60% в 2 дузини хартии даващи ми среден дивидент от 6,7 %, чисто.
                      Като имаш предвид че съм включил и такива със символичен дивидент като TAN,VLO,EIRL и др.
                      За разлика от бфб обаче стандартно си кихат дивидентите на тримесечия,а немалко от тях и ежемесечно.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Е ти пък малко по ведро гледай на живота - знам че си политангажиран и ти тежи, ала това че любимата ти крадлива плъхова сган си отива не е повод за чак такава депресия
                        Дори би било много оптимистично ако не знаехме кой/кои ще ги заместят...

Кеша е цар..... в момента и в следващите няколко месеца....

До 23 септември много дупки могат да излезат..... а и след това....
                        не ми се мисли за банки ,икономика ,топлофикации , резерв , регулатор ,заеми , ПФ и ДФ .... а да не забравяме и за БорисоФ.... с него ще цъфнете като черешовата борса....
                        това за европейския регулатор е едно голяма нищо ...нероден Петко...
                        Ако се роди какво ли ще излезе.....през следващата година...
                        Да не забравите да оставите и 6 милярда заем да вземете за Боце ,че той без него няма да управлява....
                        Не е препоръка....
                        П.П. Нито съм политически ангажиран от 1999 г ,нито мисля да бъда..... но не съм сляп....

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                          Дивидента е прекрасно нещо, само дето БГ мажоритарите не дават. Затова пазаруваме хартии навън. Там поне си има политика на фирмите по темата.
                          Тук само превилигировани и адциси.Като казваш навън за коя борса става въпрос?

Коментар

Дивидента е хубаво нещо.Мисля че всеки портфейл трябва да има по 1-2 артии които дават дивидент.
                            Дивидента е прекрасно нещо, само дето БГ мажоритарите не дават. Затова пазаруваме хартии навън. Там поне си има политика на фирмите по темата.
                            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                              Е, все пак не бива да се забравя, че тия акции имат някаква връзка с реалността. Дивидентната доходност е най-елементарна им връзка, а вече 8% по депозити няма. Той май временно за някой и депозити няма.
                              Дивидента е хубаво нещо.Мисля че всеки портфейл трябва да има по 1-2 артии които дават дивидент.

Коментар

Кеш няма поне от българска страна.Каквото имаше се вкара на борсата покрай безкрайния оптимизъм и до там.Сега едни гледат само и тръпнат други спекулират а трети отчаяно се надяват да дойдат извънземни с много кеш и да си оправят головата разлика.Да да ама не.Не става така.Все пак надеждата умира последна.
                                Е, все пак не бива да се забравя, че тия акции имат някаква връзка с реалността. Дивидентната доходност е най-елементарна им връзка, а вече 8% по депозити няма. Той май временно за някой и депозити няма.

Коментар

Working...
                                X