Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеСпоред мен има два сценария:
1. В понеделник настава паника и влизаме в мечи пазар. Причини много. Това с КТБ за мен е доста сериозно, но някак си е резултат от дълги години мафиотизирана държава, в която властва безнаказаност и беззаконие. Мечи пазар подобно на Украйна през 2012 г. , в резултат катарзис след около година-две. Може би е пътят, по който не искаме, но се налага да минем.
2. Измиват се очите на простолюдието, което - уви - е огромно мнозинство и се продължава по старому. Евро-надзор, избори, обещания, заеми, кражби, ала-бала и т.н. Времето лекува всичко, а на БФБ лятно-есенна летаргия без посока в рейнж 515-565. Зимата по необясними причини отново нагоре.
Да ви кажа честно незнам кое е по-добре. Аз съм дълбоко разочарован и лично няма да инвестирам и лев повече в тази държава. Не говоря за БФБ, където с най-голямо удоволствие бих усукал някой лев, а за реален бизнес.
Аз да ти кажа май ще се заема по сериозно с германската борса и ще махна всичко от БФБ.То тук всичко може да се очаква.
Коментар
-
Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнениее то за клатене и в двете посоки винаги ще се намират новини.иначе плавно надолу.острота на движение не очаквам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнениеТоз катарзис го чакаме от 1945-таскоро няма да го дочакаме мисля.
Корупцията и кражбата се е впила в ДНК-то на българина.
Какво да говорим за държавен капиталов пазар?Могат и него да срутят, както го направиха вече.. 2008г.от тогава са минали 6 години.
И как ще върви нагоре, като то няма просто за какво, то добре активи, ами то да не само това? Нищо няма да върне доверието скоро..Освен донякъде ЕВМ2.
Само дето досега и два пъти трябваше да сме вътре..
Ето статия от 2007 г. още.... по време на Станишко..
България влиза в Европейския валутен механизъм до края на годината
Как е.. от тогава има 7 години...Last edited by FlashTrade; 15.07.2014, 22:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
в резултат катарзис след около година-две.скоро няма да го дочакаме мисля.
Корупцията и кражбата се е впила в ДНК-то на българина.Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Според мен има два сценария:
1. В понеделник настава паника и влизаме в мечи пазар. Причини много. Това с КТБ за мен е доста сериозно, но някак си е резултат от дълги години мафиотизирана държава, в която властва безнаказаност и беззаконие. Мечи пазар подобно на Украйна през 2012 г. , в резултат катарзис след около година-две. Може би е пътят, по който не искаме, но се налага да минем.
2. Измиват се очите на простолюдието, което - уви - е огромно мнозинство и се продължава по старому. Евро-надзор, избори, обещания, заеми, кражби, ала-бала и т.н. Времето лекува всичко, а на БФБ лятно-есенна летаргия без посока в рейнж 515-565. Зимата по необясними причини отново нагоре.
Да ви кажа честно незнам кое е по-добре. Аз съм дълбоко разочарован и лично няма да инвестирам и лев повече в тази държава. Не говоря за БФБ, където с най-голямо удоволствие бих усукал някой лев, а за реален бизнес.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеСлед днешните новини как мислите каква ще е посоката утре на Софиксчо?Някой има ли виждане по въпроса?.острота на движение не очаквам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Кеша е цар.....в момента и в следващите няколко месеца....
До 23 септември много дупки могат да излезат.....а и след това....
не ми се мисли за банки ,икономика ,топлофикации , резерв , регулатор ,заеми , ПФ и ДФ .... а да не забравяме и за БорисоФ....с него ще цъфнете като черешовата борса....
това за европейския регулатор е едно голяма нищо ...нероден Петко...
Ако се роди какво ли ще излезе.....през следващата година...
Да не забравите да оставите и 6 милярда заем да вземете за Боце ,че той без него няма да управлява....
Не е препоръка....
П.П. Нито съм политически ангажиран от 1999 г ,нито мисля да бъда.....но не съм сляп....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеТук само превилигировани и адциси.Като казваш навън за коя борса става въпрос?
Ето например аз понастоящем съм с портфейл с 4% чист дивидент.
Като махна 20% основната си гилд де не дава дивидент (засега) , както и още 20% в разни късаци или царевици/жита без дивидент и съм 60% в 2 дузини хартии даващи ми среден дивидент от 6,7 %, чисто.
Като имаш предвид че съм включил и такива със символичен дивидент като TAN,VLO,EIRL и др.
За разлика от бфб обаче стандартно си кихат дивидентите на тримесечия,а немалко от тях и ежемесечно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЕ ти пък малко по ведро гледай на живота - знам че си политангажиран и ти тежи, ала това че любимата ти крадлива плъхова сган си отива не е повод за чак такава депресия
Дори би било много оптимистично ако не знаехме кой/кои ще ги заместят...
Кеша е цар.....в момента и в следващите няколко месеца....
До 23 септември много дупки могат да излезат.....а и след това....
не ми се мисли за банки ,икономика ,топлофикации , резерв , регулатор ,заеми , ПФ и ДФ .... а да не забравяме и за БорисоФ....с него ще цъфнете като черешовата борса....
това за европейския регулатор е едно голяма нищо ...нероден Петко...
Ако се роди какво ли ще излезе.....през следващата година...
Да не забравите да оставите и 6 милярда заем да вземете за Боце ,че той без него няма да управлява....
Не е препоръка....
П.П. Нито съм политически ангажиран от 1999 г ,нито мисля да бъда.....но не съм сляп....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеДивидента е прекрасно нещо, само дето БГ мажоритарите не дават. Затова пазаруваме хартии навън. Там поне си има политика на фирмите по темата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеДивидента е хубаво нещо.Мисля че всеки портфейл трябва да има по 1-2 артии които дават дивидент.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеЕ, все пак не бива да се забравя, че тия акции имат някаква връзка с реалността. Дивидентната доходност е най-елементарна им връзка, а вече 8% по депозити няма. Той май временно за някой и депозити няма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеКеш няма поне от българска страна.Каквото имаше се вкара на борсата покрай безкрайния оптимизъм и до там.Сега едни гледат само и тръпнат други спекулират а трети отчаяно се надяват да дойдат извънземни с много кеш и да си оправят головата разлика.Да да ама не.Не става така.Все пак надеждата умира последна.
Коментар
Коментар