IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    В момента на борсата има всички предпоставки за рали без психологията. Но екстремалният страх в даден момент може да се превърне в алчност. Остава само да изчакаме. Дългосрочните сме лесни, ние нямаме бърза работа, но за спекулантите тайминга е малко по-важен.
    Извинявай но няма да се съглася с теб. Хората не случайно обявяват лихвения процент като месечен или годишен или там някакъв но е ясно времето за което това ще се случи. Ако си оставил паретата да дремят 3 год и накрая направиш 10% да кажем, това си е чиста загуба.
    Така че и за късосрочните и за дългосрочните тайминга не само че е важен, а е може да се каже най-важен

Коментар

Монти, пак може да прозвучи заядливо, но наистина е хубаво човек да вижда глупака на пазара. предполага се, че тогава не е той. проблема идва от това, че с теб се сочим с пръст а на пръв поглед само единият от нас може да е прав. Спомням си преди месеци как спорихме с теб, дали акциите ще скачат или падат и тогава един приятел ми каза, че идвамата сме парави. Аз се зачудих как е възможно това. Той ми каза, че моите ще скочат а твоите ще паднат и затова и двамата сме прави аз да съм отимист а ти песимист. Малко по-късно се случи точно това. През септември портфейла ми направи нов връх, над този от пролетта. За съжаление последната корекция ме хвана и сега ми трябват 6 процента ръст за да миан предходният ръст. Аз съм до голяма степен уверен, че в рамките на няколко месеца ще мина предният си рекорд и затова съм оптимист. Направил съм правилен портфейл. Видимо ти очакваш твоят да падне и поради тази причина аз считам песимистите за глупаци а ти всеки оптимист за такъв. По тази схема ще се окаже, че всеки един от нас вижда напълно основателно другият като глупак. От моя гледна точка всеки който загуби пари през следващите месеци е пълен глупак. Според теб всеки, който спечели пари е пълен глупак и нещата са доста логични. Лека и успешна търговия.
      Това е вярно ,само ако аз разсъждавам като теб....дългосрочен инвеститор.....
      ако очаквам някой мой акции да паднат ,ще ги продам в момента на тази мисъл..... даже и със сериозна загуба.....ти мислиш ,че ще се качат и никога няма да ги продадеш......даже и да се качат, защото имаш по големи очаквания...

така постъпих и със петрол и със БТН ...
      аз намалих портфеила си със 65% от 10 месеца и сега ловя падащи ножове с остатъците на кеша а ти вярваш в рали....и държиш акциите си ..
      Остатъците от мойте акции са в портфеила на Алианц и ако той прави преоценка ,ще има рали и за мен но то е еднократно.... а за вашите....
      погледни ХИКА ... някой купува на 4 и някой продава на 3,75 .... 25 ст. всеки ден разлика на акция.... защо да не са в моя джоб....
      същото е в Енемона с малки бройке... а се очаква дивидент...
      Онзи ден чичо ОГИ с 25 стинки във фармата-два дни...
      това са сделки а не чакане на годо....
      Вярно риск е но пък кеша е за минути....

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
        Рейййййййнж
        рейнж нагорни карабах или шус-рейнж !?
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Удри уйно!

Коментар

• Рейййййййнж

Коментар

• Склед тези леки философски уклони, от типа кой е глупака, яйцето, кокошката и котарака в чизми, да видим, дали това ще подпомогне днешното представяне на картончетата
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Монти, пак може да прозвучи заядливо, но наистина е хубаво човек да вижда глупака на пазара. предполага се, че тогава не е той. проблема идва от това, че с теб се сочим с пръст а на пръв поглед само единият от нас може да е прав. Спомням си преди месеци как спорихме с теб, дали акциите ще скачат или падат и тогава един приятел ми каза, че идвамата сме парави. Аз се зачудих как е възможно това. Той ми каза, че моите ще скочат а твоите ще паднат и затова и двамата сме прави аз да съм отимист а ти песимист. Малко по-късно се случи точно това. През септември портфейла ми направи нов връх, над този от пролетта. За съжаление последната корекция ме хвана и сега ми трябват 6 процента ръст за да миан предходният ръст. Аз съм до голяма степен уверен, че в рамките на няколко месеца ще мина предният си рекорд и затова съм оптимист. Направил съм правилен портфейл. Видимо ти очакваш твоят да падне и поради тази причина аз считам песимистите за глупаци а ти всеки оптимист за такъв. По тази схема ще се окаже, че всеки един от нас вижда напълно основателно другият като глупак. От моя гледна точка всеки който загуби пари през следващите месеци е пълен глупак. Според теб всеки, който спечели пари е пълен глупак и нещата са доста логични. Лека и успешна търговия.

Коментар

В момента на борсата има всички предпоставки за рали без психологията. Но екстремалният страх в даден момент може да се превърне в алчност. Остава само да изчакаме. Дългосрочните сме лесни, ние нямаме бърза работа, но за спекулантите тайминга е малко по-важен.
                  Каро :теорията за чисти акции......
                  за всяко нещо си има пазар ,докато се разбере че последния е взел горещия картоФ.....
                  маркет без фундамен е казано по точно....

Коментар

• В момента на борсата има всички предпоставки за рали без психологията. Но екстремалният страх в даден момент може да се превърне в алчност. Остава само да изчакаме. Дългосрочните сме лесни, ние нямаме бърза работа, но за спекулантите тайминга е малко по-важен.

Коментар

С риск да изглеждам заядлив мога да кажа, че количеството не винаги отговаря на качеството. Така погледнато глупаците по света винаги са били повече от умните хора. За сметка на това важи старото правило: при глупак пари не стоят. така, че не се радвайте на количество защото малко на брой умнии хора имат много повече кеш от всичките глупаци. Сега остава да уточним, кои са умните и кои са глупаците. За съжаление ще разберем чак след няколко години.

Един верен пост....
                      Според статистиката от търговия с акции печелят близо 10% от участващите и то при бичи сезон..........
                      пак същата статистика дава 1% печеливши при търговия с валута..... заради използването на ливъридж....
                      Относно икономиката ,пак повтарям Световната банка и МВФ я дават 2015 много слаба за икономиката ,но пък Батя разбира повече от тях... ,БВП не повече от 0,8%.....
                      Ако бюджет 2014 се издъни заради акциза на бензина и цигарите, при 100 долара барела...защо да се оправи при 60 долара барела....
                      цената на бензина ще бъде през тази година около 2,3 лв. .....по данни на МФ.....
                      В бюджет 2015 има близо 2 милиарда и 200 милиона който никой не знае къде ще отидат....но не са за заплати и за икономикатка ....
                      така ,че 10% по малко доходи и много заеми за качващо се потребление....вервате ли го...
                      така че 30% задлъжнялост ,то следващата 2016 ще влезем с 42% при този темп за дългове........
                      Иначе защо не да се качва борсата...за да продадем скъпо.....

Коментар

• особено и сега като му отвържат едни блокирани от 5-6 месеца 3,6 млрд. лв Малко хора проумяват колко голяма е тази сума за паричната ни система и как ще ни дойде като дъжд след дълга суша

Само да не глътнете много вода от този дъжд

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                          Ех Дидо, Дидо, още ли не си разбрал че майката му е не държавата да оправя, насърчава и си вре носа в икономиката и бизнеса, а просто да създава правила той да се развива нормално и да не му пречи!?
                          Нали видя че колкото и да опитваха през т.г. политици и мафиоти да спънат икономиката ни, тя пак си прави завидните за много държави ръст от 1,6%.
                          Новото правителство просто не бива да се меси и задушава, а да помага за еврофондове и подобрение в съдебната система, останалото предприемчивия дух ще си го свърши сам.. особено и сега като му отвържат едни блокирани от 5-6 месеца 3,6 млрд. лв Малко хора проумяват колко голяма е тази сума за паричната ни система и как ще ни дойде като дъжд след дълга суша
                          Добре се нареждат нещата. И ако продължават така Мерцедес и Опел сами ще дойдат, без някой да ги води за ръчичка.. Впрочем те вече косвено са тук. Почети малко за развитието в сектора на автомобилни части в БГ през последните години
                          Батя, аз също не съм песимист, но тия коледни пожелания дето си ги надиплил си ги запази за себе си. Тук повечето не вярваме в Дядо Коледа, тъй като всъщност играем неговата роля и плащаме сметката.

Ако на власт беше Царя (не съм му фен, но е факт, че при него се получиха нещата), щеше да имаш основание за такъв оптимистично либерален поглед. Сега основания за подобен оптимизъм няма. Не ми се навлиза в подробности, но ме напушва бурен смях като си помисля за генерала в ролята на ненамесващия се в икономиката либерал. По отношение на ползата за икономиката от производители тип Язаки (нискотехнологични и още по-ниско бюджетни, които плащат заплати по 150 евро) също ми позволи да се съмнявам. Работят тихичко, щото няма с какво да се похвалят, то там е робски труд за стотинки. И не правят микрочипове, а нещо изключително просто като технология. Когато видя тук заводи за производство на ЦЕЛИ автомобили, с каквито е пълна Турция та дори и Румъния, тогава лично във форума ще те подкрепя,че имаме огромни основания за оптимизъм

А ако смяташ, че инвеститори от ранга на Мерцедес и Опел идват сами и просто ей така, то ти си пълен наивник. И понеже по нищо не личи да си наивник, то явно се опитваш да правиш някакви елементарни внушения с някаква цел. Не знам каква е, но следващия път се постарай повече, до тук се получава слабо. Ноу офенс, колегиална бележка само

Коментар

• Първоначално изпратено от Bond009 Разгледай мнение
                            Батя, кои от тези компании за които говориш са на БФБ.Ти да не си си купил от тях извънборсово..
                            Няма представени на борсата, не знам и да предлагат акции извънборсово.
                            Но моите инвестиции на БФБ са пряко зависими от развитието на БГ икономиката като цяло. В тази връзка ме интересува и бурния растеж в този бранш, големите чужди инвестиции които привлича, работните места които създава и добавената стойност която носи

Коментар

• Батя, кои от тези компании за които говориш са на БФБ.Ти да не си си купил от тях извънборсово..

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                                Снощи на една дружеска среща ми поясниха (инфо с рейтинг ААА ), че сектора на автомобилни части в БГ дава по-голям приход в държавата ни отколкото постоянно рекламирания IT сектор.
                                Също така да имам предвид, че продукцията в Ловеч била 4-5% от този обем.
                                Бях шокиран - възможно ли е ?
                                ИТ сектора е много важен за бъдещият подем на икономиката! Все повече инвестиции се насочват към България и това е много добър знак. Заплатите в сектора са доста високи, а и се създават иновативни технологии. С този новият бизнес парк и свързването му с Университетите мисля че подема предстои. Добре че и комунистите ги няма на власт, и има хора които мислят повече за бъдещето!

Не е препоръка!

Коментар

Working...
                                X