IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Снощи на една дружеска среща ми поясниха (инфо с рейтинг ААА ), че сектора на автомобилни части в БГ дава по-голям приход в държавата ни отколкото постоянно рекламирания IT сектор.
    Също така да имам предвид, че продукцията в Ловеч била 4-5% от този обем.
    Бях шокиран - възможно ли е ?
    Бях чувал, че са 72 на брой.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
      Снощи на една дружеска среща ми поясниха (инфо с рейтинг ААА ), че сектора на автомобилни части в БГ дава по-голям приход в държавата ни отколкото постоянно рекламирания IT сектор.
      Също така да имам предвид, че продукцията в Ловеч била 1-2% от този обем.
      Напълно! Заводите в Русе, Ямбол, Пловдив, Плевен, Стара Загора и пр. си работят без да имат нужда да надуват фанфари. А и Ганьо какво го интересува че имало работещи хора дето правят пари и бизнес в България. Него му дай да чете пеевските вестници колко сме зле (че Вуте е зле) и да псува всички маскари.

Тони, седмицата/ците след 4-ти май ще е по-интересната... по технически причини

Коментар

• Сребърният фонд, така и не се изсипа на БФБ, хайде да видим седмицата на "4-ти декември" какво ще донесе

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          Ех Дидо, Дидо, още ли не си разбрал че майката му е не държавата да оправя, насърчава и си вре носа в икономиката и бизнеса, а просто да създава правила той да се развива нормално и да не му пречи!?
          Нали видя че колкото и да опитваха през т.г. политици и мафиоти да спънат икономиката ни, тя пак си прави завидните за много държави ръст от 1,6%.
          Новото правителство просто не бива да се меси и задушава, а да помага за еврофондове и подобрение в съдебната система, останалото предприемчивия дух ще си го свърши сам.. особено и сега като му отвържат едни блокирани от 5-6 месеца 3,6 млрд. лв Малко хора проумяват колко голяма е тази сума за паричната ни система и как ще ни дойде като дъжд след дълга суша
          Добре се нареждат нещата. И ако продължават така Мерцедес и Опел сами ще дойдат, без някой да ги води за ръчичка.. Впрочем те вече косвено са тук. Почети малко за развитието в сектора на автомобилни части в БГ през последните години
          Също така да имам предвид, че продукцията в Ловеч била 4-5% от този обем.
          Last edited by Protokol; 30.11.2014, 18:01.
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            ....
            Гледам какво залага днешният финансов министър в бюджета за 2015та. Не знам Вие кого и какво гледате, ти кажи
            Навсякъде залага спад спрямо настоящата - в ръста на БВП, замразяване на доходите и спад на заплатите в бюджета с 10% - не съкращения и реформи, а рязане на заплати...
            Съни това е свръхконсерватизъм за да се тупа после в гърдите с преизпълнения
            Твърдиш че това е най-големия ни капацитет и трябва да слушаме само него какво говори, така ли!? Усмихваш ме силно

Относно тия 10% мисля че грешиш - не са заплатите, а щата и раздути бонуси и пр. неефективни харчове!
            Някой чиновници си заслужават благинките, но масата монтита, даже и 20% рязане ще им е малко

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
              Големият въпрос е как ще се възползваме от всичко това. Предоговаряме ли цената на газа? Какви стимули предлага Лукарски за малките и средни предприятия, които сега теоретично ще си поемат дъх от скъпите суровини и енергоносители? Как Горанов и Мавродиев ще стимулират капиталовия пазар, привличането на нови емитенти и предлагането на повече инструменти, каква е ролята и инициативата на БФБ? Кога ще видим поне един голям сериозен западен инвеститор доведен за ръка от генерала, който да построи огромен завод в Северозападна България около който да се оформи индустриална зона, клъстери и пр.? Като е такъв приятел Генерала с Меркел, все ще може да доведе ако не Мерцедес, то поне Опел (говоря по принцип, а не конкретно за тези две компании). Нищо от това не се случва и няма индикации изобщо да се цели да се случи. В такъв случай и 5 долара да стане петрола, ние пак ще гледаме умно и ще се молим чичо ти Бедо да напрай там няква врътка, па да се отървем от туй дърво за огрев дето са го кръстили холдинг А той ще оправдава тъжните отчети с падащата цена на петрола

Не е препоръка, нале
              Ех Дидо, Дидо, още ли не си разбрал че майката му е не държавата да оправя, насърчава и си вре носа в икономиката и бизнеса, а просто да създава правила той да се развива нормално и да не му пречи!?
              Нали видя че колкото и да опитваха през т.г. политици и мафиоти да спънат икономиката ни, тя пак си прави завидните за много държави ръст от 1,6%.
              Новото правителство просто не бива да се меси и задушава, а да помага за еврофондове и подобрение в съдебната система, останалото предприемчивия дух ще си го свърши сам.. особено и сега като му отвържат едни блокирани от 5-6 месеца 3,6 млрд. лв Малко хора проумяват колко голяма е тази сума за паричната ни система и как ще ни дойде като дъжд след дълга суша
              Добре се нареждат нещата. И ако продължават така Мерцедес и Опел сами ще дойдат, без някой да ги води за ръчичка.. Впрочем те вече косвено са тук. Почети малко за развитието в сектора на автомобилни части в БГ през последните години

Коментар

• Първоначално изпратено от oiling the gears Разгледай мнение
                Кипи от оптимизъм тука просто
                Да........небивал .Хахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
                  за черния ми дроб всички петъци са черни
                  +1111
                  черния дроб не признава многоцветни изображения

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                    Днес да няма "черен петък" и за акциите?
                    за черния ми дроб всички петъци са черни
                    Keep going ...

Коментар

• С риск да изглеждам заядлив мога да кажа, че количеството не винаги отговаря на качеството. Така погледнато глупаците по света винаги са били повече от умните хора. За сметка на това важи старото правило: при глупак пари не стоят. така, че не се радвайте на количество защото малко на брой умнии хора имат много повече кеш от всичките глупаци. Сега остава да уточним, кои са умните и кои са глупаците. За съжаление ще разберем чак след няколко години.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                        А къде да сме?
                        Кипи от оптимизъм тука просто

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                          Оптимисти тука ли сте?...
                          А къде да сме?

Коментар

• Интересни тенденции се прокрадват тихомълком из пространството, някои от тях са вече тук във форума. Нездрави интереси.

Няма препоръка.
                            Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                              Това го кажи на Батя, защото доколкото знам е 137 % в акции, а прокламира, че икономиката вече дава наченки да се оправи.
                              не го облазявам батенката

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                                Това го кажи на Батя, защото доколкото знам е 137 % в акции, а прокламира, че икономиката вече дава наченки да се оправи.
                                Днес спомена, че е купил още (ако не бъркам) това колко процента прави не знам

Коментар

Working...
                                X