IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
    маскимум този месец ви е вихренето да обере програмката каквото може. то ще стане за ден два . после аз съм наред
    Успех бе бледолики.Аз не отказвам артийки на по ниски ценички.Нали затова ди чакам.После ще ги продам на оптимистите .

Коментар

• Добре че продадох преди 10 дни и реших да чакам, изключително мъдро от моя страна. Ето, че цените са вече по-надолу, продължавам да чакам и наблюдавам. Доволен съм от себе си...

Относно прословутия 5-ти. Ясно е, че ще изплащат депозити. Как това ще задвижи пазара на акции? Като новина - може би, по-скоро имитация на подскок.. Първо, хората ще покрият навъртяни дългове от периода в който са нямали парите. След това ще ги отнасят по други банки, буркани, молове, автокъщи и прочее български тип инвестиции. Наистина ли очаквате някакво наливане на част от тези пари на БФБ, при това на втория третия ден от началната дата на разплащане.
      Ако някой е решил да си вкара парите на БФБ, то това ще става дни и седмици след началната дата на плащанията, по чисто техническа причина като невъзможността всички да си вземат парите в един ден, друга такава е колебание и избор на метод за влизане на БФБ.. Харчовете по празниците ще стопят част от този ентусиазъм...
      Да не забравяме, че великите и изключително дългоочаквани събития като "решаване на казуса" и "съставяне на правителство" не повлияха въобще добре.
      Дежурно след изборно рали?? Много хубаво, но на какво основание? Ако изборите бяха спечелени от БСП, щеше да има резон, основните пари за инвестиране на БФБ са (или поне бяха) в тях. "Буци" някак не се вписва в този вид бизнес, министърчетата му никога не са демонстрирали положителна загриженост за това говедо "капиталов пазар".. По-скоро ще вземе, отколкото да даде. Това по му ходи..

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
        Е за такова разделение не бях чувал - растящи срещу даващи дивидент
        Ами това не е мой проблем

Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
        Що, тия дето дават дивидент, не могат ли да са растящи?
        Могат, но понякога не искат да растат пущините

Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
        Не е ли даже логично, щом могат да си позволят да дават дивидент, значи печелят, а кой не иска в портфейла си акции на компании, които печелят и дават дивидент?
        Не е точно така. Дивидент могат да дават и компании които нямат печалба. Е, това естествено няма да продължи дълго
        Last edited by SOFIX; 01.12.2014, 13:33.

Коментар

• маскимум този месец ви е вихренето да обере програмката каквото може. то ще стане за ден два . после аз съм наред

Коментар

• абе ти си мислиш таше че като програмката пада и не може да изшипи . ше изшипи като продалите днеска злото и избити стопове после . не вярвай на очите си програмката е страшно нещо .

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
              реееееееейнж аматьори ташунко ама ти и таргети си имал . 61 фибо ли
              Имам пари Зидарю.Издиша пазара издиша.Няма сила.

Коментар

• реееееееейнж аматьори ташунко ама ти и таргети си имал . 61 фибо ли

Коментар

• Пак се запътихте към моите цени.Браво!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    Е поради тази причина аз правя 50/50

50% от портфейла ми са растящи акции, а другите 50% даващи дивидент

Така ако растящите не искат да растат поне от другите да дойде нещо

Айде лека и доходна на всички спекуланти!
                    Е за такова разделение не бях чувал - растящи срещу даващи дивидент
                    Що, тия дето дават дивидент, не могат ли да са растящи? Не е ли даже логично, щом могат да си позволят да дават дивидент, значи печелят, а кой не иска в портфейла си акции на компании, които печелят и дават дивидент? Та щом всеки ги иска и никой си ги не дава значи трябва да растат

Аз сега такъв портфейл съм направил с дивидентни и ликвидни и чакам да видя след година на къде ще е. Вече 3-4 месеца представянето е разнопосочно, като мога да кажа, че от 2 месеца не мърдат значително та сме фитка горе долу. Ще чакам на дивидента

Коментар

• Супер е фиба с 5 бона. А в петък с 260.

Няма препоръка.
                      Custodite sortem vestram

Коментар

• ама фиба добре е а

Коментар

• кое еврейче натиска тимажииските . бързо да каже ташак ти ли си много плоско

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                            По отношение на ползата за икономиката от производители тип Язаки (нискотехнологични и още по-ниско бюджетни, които плащат заплати по 150 евро) също ми позволи да се съмнявам. Работят тихичко, щото няма с какво да се похвалят, то там е робски труд за стотинки. И не правят микрочипове, а нещо изключително просто като технология. Когато видя тук заводи за производство на ЦЕЛИ автомобили, с каквито е пълна Турция та дори и Румъния, тогава лично във форума ще те подкрепя,че имаме огромни основания за оптимизъм
                            Точно казано. На практика нямаме икономика, затова нямаме и фондов пазар. Или хайде, да не сме крайни. Имаме ялова и недоразвита икономика, затова имаме и ялов и недоразвит фондов пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                              Извинявай но няма да се съглася с теб. Хората не случайно обявяват лихвения процент като месечен или годишен или там някакъв но е ясно времето за което това ще се случи. Ако си оставил паретата да дремят 3 год и накрая направиш 10% да кажем, това си е чиста загуба.
                              Така че и за късосрочните и за дългосрочните тайминга не само че е важен, а е може да се каже най-важен
                              Е поради тази причина аз правя 50/50

50% от портфейла ми са растящи акции, а другите 50% даващи дивидент

Така ако растящите не искат да растат поне от другите да дойде нещо

Айде лека и доходна на всички спекуланти!

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                                Батя, аз също не съм песимист, но тия коледни пожелания дето си ги надиплил си ги запази за себе си. Тук повечето не вярваме в Дядо Коледа, тъй като всъщност играем неговата роля и плащаме сметката.

Ако на власт беше Царя (не съм му фен, но е факт, че при него се получиха нещата), щеше да имаш основание за такъв оптимистично либерален поглед. Сега основания за подобен оптимизъм няма. Не ми се навлиза в подробности, но ме напушва бурен смях като си помисля за генерала в ролята на ненамесващия се в икономиката либерал. По отношение на ползата за икономиката от производители тип Язаки (нискотехнологични и още по-ниско бюджетни, които плащат заплати по 150 евро) също ми позволи да се съмнявам. Работят тихичко, щото няма с какво да се похвалят, то там е робски труд за стотинки. И не правят микрочипове, а нещо изключително просто като технология. Когато видя тук заводи за производство на ЦЕЛИ автомобили, с каквито е пълна Турция та дори и Румъния, тогава лично във форума ще те подкрепя,че имаме огромни основания за оптимизъм

А ако смяташ, че инвеститори от ранга на Мерцедес и Опел идват сами и просто ей така, то ти си пълен наивник. И понеже по нищо не личи да си наивник, то явно се опитваш да правиш някакви елементарни внушения с някаква цел. Не знам каква е, но следващия път се постарай повече, до тук се получава слабо. Ноу офенс, колегиална бележка само
                                Дидо, нито ще се старая, нито ще се опитвам да убеждавам някого да бъде оптимист.
                                Аз съм си избрал този начин на мироглед и чувство за света около мен и досега съм супер доволен от живота си и в частност от резултатите си като инвеститор на капиталовия пазар. Досега оптимизма, дори и понякога леко пресилен и наивен, ми е носел много повече ползи и облаги от страха, боязливостта и пресилената консервативност.
                                Така че опитай се да разбереш това ми състояние на духа и не търси някакви конспирации в него. Да излъжа да си купят акции 3-4 дребосъка четящи форума нито ще ми се отрази с 0,1% на портфейла, нито е разумна дългосрочна стратегия която би работела. Не се филмирай излишно
                                Успех в начинанията!

Коментар

Working...
                                X