IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
    Не е така. Бил съм и от двете страни на барикадата, и сега съм почти ежедневно от двете страни на барикадата. Затова твърдя, че мога да преценя трезво нещата. Макар, че сам се мразя, че използвам думата барикада, което е дума за разделение. Едно разделение, което е изкуствено и излишно. Никой не е роден и никой не може да мрази родината си. Много грешно, поне за мен е схващането, че тези, които са останали в България са родолюбци, а емигрантите не са. Колкото е грешно е схващането, че емигрантите са по-умни и способни от хората, които са останали. Това е същата абсурдна глупост.
    Тук съм съгласен. Нито останалите тук са родолюбци, нито емигрантите. Просто едните са по-решителни и са се махнали, а на другите не им стиска.
    Махналите се гледат останалите като лузъри, на които не им стиска, а останалите гледат махналите се със смесица от завист и омраза.

Коментар

• Монти, само пак не разбрах ЗА какво си. Чел съм хиляди неща срещу които си, ама какво предлагаш или виждаш като хубав развой, кой да го направи. Кажи искам Волен министър председател, да изгони всички западни фирми да вдигне стена по границите и да почнем да си вадим златото дето е навсякъде около нас или не знам; имаш обективна реалност, при тази обективна реалност какво е най-добре за теб?

Коментар

Не е така. Бил съм и от двете страни на барикадата, и сега съм почти ежедневно от двете страни на барикадата. Затова твърдя, че мога да преценя трезво нещата. Макар, че сам се мразя, че използвам думата барикада, което е дума за разделение. Едно разделение, което е изкуствено и излишно. Никой не е роден и никой не може да мрази родината си. Много грешно, поне за мен е схващането, че тези, които са останали в България са родолюбци, а емигрантите не са. Колкото е грешно е схващането, че емигрантите са по-умни и способни от хората, които са останали. Това е същата абсурдна глупост.
        Ще ми е интересно да ми обясниш, защо мислиш ,че имигрантите са родолюбци......

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
          Монти, оставяш впечатление на човек от тези дето са недоволни и не харесват никой, намира всички за лоши и грешни и единственото което не става ясно е реално какво предлагаш?!

РБ да могат да натиснат и да направят нещо за седебната реформа, да помогне Москов за изкарването на Бърза помощ от дупката в която е, да спрат това безумие с пенсионните фондове ... това само да е пак ще ми е достатъчно.

По принцип си умен форумец ,но щом и теб са те хванали за въдицата на пиара......
          москов е прекалено прям човек за ролята която са му възложили....
          да прави пиар на здравеопазването.....
          Затова се дъни и става популист и дразни малцинствата ... ....
          Ако не прати линейка за циганин ,значи се признава ,че не се пращат линейки за българи.......
          болниците крадат от здравната каса...
          Лекарите от пациенти и от болниците.....
          Третата най корумпирана професия е лекар.....
          Трябва да се почне оттам....ама той си е лекар и почна от циганите....
          Правосъдния министър е казал ,че с мутри ,като борисоф няма нищо общо...
          Или Иванов е станал мутра или борисоф и Цветанов не са мутри.....
          Кунева си намери службица без ангажименти....
          Ненчев му дадоха министерство за да може да спи в казармата ,че службата си я изкарал в трудови
          Божо локото министър на нещо което не знае къде се намира....
          Аз харесвам икономисти ,като Костов и Орешарски ,малката секира ,защото могат и знаят ,но разни пенкелери не признавам.... даже и черешите вече не обичам , че много са червиви...

Коментар

• Гетофф, ти ще излезеш голям оптимист по душа

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
              Няма да дойде никакво време, винаги е едно и също, едни градят, други крадат а трети (мнозинството) просто им е все едно - псуват всичко и всички и вечно са недоволни. Когато градящите разберат, че не могат да направят третите по-добри и по-градивни, решават поне да ги използват и се превръщат в крадящи
              Отново не е така - ще дам за пример следвоенните години. За жалост за да се гради, трябва преди това да се деградира напълно.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                Как ти личи че не си мизантроп като мен.
                Напротив Гетов, повечето мразят родината си, мразят българите и се смятат за приятно изключение, което се е родило на грешно място.
                Това са хора, без самочувствие, на които им е приятно да се самоунижават и да отричат себе си и народа си, да оплюват в унисон със западната жълта преса родината си, които само гледат как да се махнат или поне да посъветват децата си да бягат по-бързо и по-далече от тук.
                Съжалявам, но аз така виждам нещата.

Коментар

Разбира се. Цялата парадигма е такава. Тя не тръгва от Европа. Само ако хората под теб не разбират какво става, само тогава може да прокараш една идеология. Същото е с комунизма, с тоталитаризма и с който и да било друг строй. Винаги е имало малцинство, което управлява мнозинство, което е по-глупаво от него. Важното е качеството на това малцинство.

Но знаеш ли къде е ключа към истината? Ние сме само част от една схема наречена "атлантически ценности". Представи си сега, че нашето управляващо малцинство просто част от пионките на едно друго, много по-умно управляващо малцинство. (което управлява света, а не България). Ами това по-умно малцинство също иска малките малцинства под него да са глупави и управляеми. Защо те учудва това, което се случва? Ала всичко е до време. Сега е времето да се спасяваш сам, след което ще дойде времето да градиш или ако не ти стигне времето - да възпиташ децата си да градят.
                  Няма да дойде никакво време, винаги е едно и също, едни градят, други крадат а трети (мнозинството) просто им е все едно - псуват всичко и всички и вечно са недоволни. Когато градящите разберат, че не могат да направят третите по-добри и по-градивни, решават поне да ги използват и се превръщат в крадящи

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                    Там е работата, че тази група е малцинство. Масата е необразована /да не кажа тъпа/, бедна и вярва на приказките на ББ. Отделно същата тази маса е с леви убеждения, точно заради характеристиките си. Иска да дава малко на държавата, но ако може да източва колкото може повече. Затова популизмът се котира. Малцинството което описваш са тези, които осъзнават, че това не води до нищо добро в дългосрочен план. Това малцинство не може да се добере до вастта и затова сме в това положение. И то не само ние, Европа по същата причина затъва.
                    Разбира се. Цялата парадигма е такава. Тя не тръгва от Европа. Само ако хората под теб не разбират какво става, само тогава може да прокараш една идеология. Същото е с комунизма, с тоталитаризма и с който и да било друг строй. Винаги е имало малцинство, което управлява мнозинство, което е по-глупаво от него. Важното е качеството на това малцинство.

Но знаеш ли къде е ключа към истината? Ние сме само част от една схема наречена "атлантически ценности". Представи си сега, че нашето управляващо малцинство просто част от пионките на едно друго, много по-умно управляващо малцинство. (което управлява света, а не България). Ами това по-умно малцинство също иска малките малцинства под него да са глупави и управляеми. Защо те учудва това, което се случва? Ала всичко е до време. Сега е времето да се спасяваш сам, след което ще дойде времето да градиш или ако не ти стигне времето - да възпиташ децата си да градят.

Коментар

Там е работата, че тази група е малцинство. Масата е необразована /да не кажа тъпа/, бедна и вярва на приказките на ББ. Отделно същата тази маса е с леви убеждения, точно заради характеристиките си. Иска да дава малко на държавата, но ако може да източва колкото може повече. Затова популизмът се котира. Малцинството което описваш са тези, които осъзнават, че това не води до нищо добро в дългосрочен план. Това малцинство не може да се добере до вастта и затова сме в това положение. И то не само ние, Европа по същата причина затъва.
                      Имам чувството, че слушам себе си, но аз не бих могъл така добре да си изложа мислите, а и обичам да бъда кратък и ясен.

Коментар

Повярвай ми, че има цяла армия емигранти и сравнително малко останали, но изключително кадърни млади хора (30-40 годишни), които са в точната възраст да изведат България до нови висоти. Това са хора с перфектно образование, трудови навици, култура на мисленето, езикови възможности, комуникативни възможности, изградено самочувствие. Затова преди няколко дни много се ядосах когато започнахте да спорите на тема емигранти-неемигранти. Всички сме българи, всички обичаме родината си и всички искаме в крайна сметка едно. Не са се случили нещата, които ще събудят тези хора, но това е неизбежно, колкото неизбежен е и пътят през който трябва да минем.
                        Как ти личи че не си мизантроп като мен.
                        Напротив Гетов, повечето мразят родината си, мразят българите и се смятат за приятно изключение, което се е родило на грешно място.
                        Това са хора, без самочувствие, на които им е приятно да се самоунижават и да отричат себе си и народа си, да оплюват в унисон със западната жълта преса родината си, които само гледат как да се махнат или поне да посъветват децата си да бягат по-бързо и по-далече от тук.
                        Съжалявам, но аз така виждам нещата.

Коментар

Повярвай ми, че има цяла армия емигранти и сравнително малко останали, но изключително кадърни млади хора (30-40 годишни), които са в точната възраст да изведат България до нови висоти. Това са хора с перфектно образование, трудови навици, култура на мисленето, езикови възможности, комуникативни възможности, изградено самочувствие. Затова преди няколко дни много се ядосах когато започнахте да спорите на тема емигранти-неемигранти. Всички сме българи, всички обичаме родината си и всички искаме в крайна сметка едно. Не са се случили нещата, които ще събудят тези хора, но това е неизбежно, колкото неизбежен е и пътят през който трябва да минем.

Коментар

И аз все повече се убеждавам, че докато не стигнем до пълен финансов крах, който ще доведе и до политически и социален, няма да се тръгне в правилната посока. Въпросък е, че дали ще е останал някой читав в тази държава, че да я изведе нагоре...

Коментар

• SOFIX rulz САЩ и Китай ряпа да ядат

Колко са 1000 лв. днес, инвестирани в края на 2000 г.?

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Kolko-sa-1000-...id-132424.html

Коментар

И аз все повече се убеждавам, че докато не стигнем до пълен финансов крах, който ще доведе и до политически и социален, няма да се тръгне в правилната посока. Въпросък е, че дали ще е останал някой читав в тази държава, че да я изведе нагоре...
                                +1

Коментар

Working...
                                X