If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
С всеки изминат ден, седмица, месец сме на кръстопът с надеждата, че обръща тренда и тръгваме нагоре, но от март миналата година до момента Равновесие е прав - мечи тренд. Да, мени си мнението ( не го защитавам ) - само обобщавам фактите. В тези мътни времена трябва да се преструктурира портфейла, за да се намалят заягубите.
Прав си за преструктурирането, но не и за раЗновесен... Постфактум всеки може. А прогноза, коренно променяна за 2 седмици, не е прогноза а лутане без посока
Не съм сигурен кога е бил прав, дали вчера или преди 2 седмици, когато прогнозира Софикс 700 до края на 2015-та.
С такива прогнози има голям шанс да познае каквото и да се случи
Въпроса е как се отиграват такива прогнози... Ааа, вярно, с къси и дълги едновременно
С всеки изминат ден, седмица, месец сме на кръстопът с надеждата, че обръща тренда и тръгваме нагоре, но от март миналата година до момента Равновесие е прав - мечи тренд. Да, мени си мнението ( не го защитавам ) - само обобщавам фактите. В тези мътни времена трябва да се преструктурира портфейла, за да се намалят заягубите.
Аз също не харесвам мечият тренд, но и този тренд трябва да се използва за промяна на портфейла. Само с гледане не става. Седиш, гледаш и виждаш как портфейла се топи. Или взимаш мерки или оставаш в статистиката с продал да дъно или ставаш дългосрочен ( дългогодишен ) донор. Въпрос на гледна точка.
Аз също не харесвам мечият тренд, но и този тренд трябва да се използва за промяна на портфейла. Само с гледане не става. Седиш, гледаш и виждаш как портфейла се топи. Или взимаш мерки или оставаш в статистиката с продал да дъно или ставаш дългосрочен ( дългогодишен ) донор. Въпрос на гледна точка.
От съставянето на правителството все ни се привиждат и причуват или така ни се иска, но до момента Равновесие е прав-мечи тренд.Факт.
Не съм сигурен кога е бил прав, дали вчера или преди 2 седмици, когато прогнозира Софикс 700 до края на 2015-та.
С такива прогнози има голям шанс да познае каквото и да се случи
Въпроса е как се отиграват такива прогнози... Ааа, вярно, с къси и дълги едновременно
Ще се пробвам и аз да покажа нещо въпреки начинаещия ми характер и шанса да се изложа някъде.
Коментар:
Твоята графика е по-скоро оптимистична тъй като подкрепата не личи да е паднала.
Аз съм по-скоро песимистично настроен предвид затварянето на борсата под подкрепата от 497!.
14.01.2015 затв. - 493
15.01.2015 затв. - 497
Друг индикатор са 3те SMA ,където имаме пробив на SMA 20, a след 2месеца (според мен и по-малко) ще имаме пробив и на SMA 100, която ако бъде пробита отиваме на 416.
Не знам прекалено ли е рано да говорим за вълните на Елиът, но горе-долу се получават - интересен е факта, че нивото на подкрепа при голямото фибо 288 - 628 на 61% е - 416 съответстващо на правилото, че 3тата вълна е приблизително 161% от 1вата вълна
А корекцията вълна 4 се получава около 38% от 3, което е малко над подкрепата на 497 (505)
Та или ще имаме ТА по учебник или биковете ще се развихрят
ПС: На графиката съм пропуснал да начертая SMA 50, oтбелязал съм къде я пресичаме
ПС: Пазя се за утре, затова си чертая графики петък вечер
Ще се радвам ако споделите по нещо.
Редакция: Върха на вълна 2 е 562 - което е 50% от вълна 1, стрелката е единствено за пресичането на SMA 50
Мнението е от аналитичен характер. Не е препоръка.
През 1948г 100000 гръцки партизани комунисти гонени от гръцката армия и американците идват в България.Тия дълго време живеят в България,някой
от тях създават семейства.Къде мислиш са работили тези хора?
Ти да си чувал грък да работи? А пък грък-комунист ..............
Коментар