IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ДДДД пише много красиво и правилно в словореда и много дълго , но нищо вярно в икономическа и политическа и финансова гледна точка......

те така са научени новото поколение от школовката- празни или общи приказки без съдържание или директна връзка с дискутирания въпрос
    Справка - президентчето, комисарката Кристалина и ред други

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Николов Разгледай мнение
      Да, прав си, имам само 30 поста,защото съм от една година във форума, преди това бях в реалния бизнес/реалната кочина/, както предпочиташ.
      Малко пиша, защото тази среда ми е нова и малко странна, опитвам се да разбера опитите на участниците да тълкуват, прогнозират или направо да внушават.
      В това отношение бих отличил dddd- страхотен е с дълбочината на писанията си
      Ни най малко ставам за учител, но ако искаш да питаш нещо конкретно-давай
      Имаш комплекс приятелЮ ,обичаш да ти говорят колко си велик и как от тебе нещо зависи.....
      ДДДД пише много красиво и правилно в словореда и много дълго , но нищо вярно в икономическа и политическа и финансова гледна точка......
      харесва ти натруфенана обстановка ,виенския бал , дружелюбни хора и смеещи се деца...
      А на борсата човек ,за човека е вълк....

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Петър Николов,Ами ти се направи на много информиран и заинтересован- обясни ни ти , да научим нещо от тебе..Нещо не мога да разбера идеите ти или само нападаш лично като трол.С тези 30 поста си много съмнителен
        Да, прав си, имам само 30 поста,защото съм от една година във форума, преди това бях в реалния бизнес/реалната кочина/, както предпочиташ.
        Малко пиша, защото тази среда ми е нова и малко странна, опитвам се да разбера опитите на участниците да тълкуват, прогнозират или направо да внушават.
        В това отношение бих отличил dddd- страхотен е с дълбочината на писанията си
        Ни най малко ставам за учител, но ако искаш да питаш нещо конкретно-давай

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          За първите две си прав, но за последното ме изненадва че що годе интелигентен човек като теб се е вързал на манипулациите и лъжите на комунисти и атакисти
          Прочети малко мнения от експерти по финанси, а не гледай зомбирано Волен и Мая Манолова как лъжат по ТВ!

малииумник.....
          тези експерти ги пишеха за 500 милиона на орешарски едни а сега други...
          наричат се к..рви. а тези който им вярват на НПО , са влезнали в китайската нова година....като основна маса за доене....

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
            За първите две си прав, но за последното ме изненадва че що годе интелигентен човек като теб се е вързал на манипулациите и лъжите на комунисти и атакисти
            Прочети малко мнения от експерти по финанси, а не гледай зомбирано Волен и Мая Манолова как лъжат по ТВ!

Едва ли някой що годе интелигентен човек във форума ( с изкл. на 4Д) е във възторг от това баш Черешаров да тегли пари на наш гръб и да си ги харчи как му кефне.
            Он мерило за компетентност и коректност, налЕ...

Коментар

Водеща българска IT компания стъпва на борсата
              Новината е добра, спор няма. Доколко подходящо е избран моментът за ипо, това е нещо, което предполагам собствениците и мениджърът са обмислили и преценили добре.
              Искам да те попитам за неангажиращо мнение. Какви размисли и усещавия ти налага тази емисионна от 1.20 до 1.65. Просто на първо четене, без специални претенции.

Видимо човек с опит си. Не те изпитвам, ето - аз ще споделя това, което ми мина през главата на прима виста. Не съм чел никакви материали. Приемаме, че номиналната стойност е 1 лв. Емисионната ми говори, че (това все пак е компания от зората на демокрацията) много вероятно вече е имало неколкократно (или многократно) увеличение на капитала.
              Проспектът няма да ми даде достатъчно ясна и подробна информация, как точно е увеличаван капиталът през годините.
              Плановете за излизане на борсата биха могли сами по себе си да бъдат някакав мотив на досегашните собственици да вдигат капитала, но те могат да имат и други мотиви, които не могат да са ни известни без вътрешна информация.

Коментар

• Ето ви интересно четиво - http://clubz.bg/14878-viktor_papazov..._i_neveji_hora
                мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

....Може ли да ми кажеш, след като не си политически обременен, а за мен си, кои от тези стъпки спомагат Икономиката и Борсата-
                  1.Опита за национализация на ПФ

2.Закона насочен срещу АДСИЦ

3.Вземането на 16 млд. дълг- много лесно обявяваш 4 милиарда за малко.Защо да не се гласуват всяка година.Само не ми казвай глупавия аргумент за ниските лихви..Ами ако станат още по- ниски..
                  ...

Коментар

• Удри уйно!

Коментар

• Водеща българска IT компания стъпва на борсата

Автор: Money.bg

Един от най-големите български софтуерен разработчици - „Сирма Груп Холдинг" АД (Сирма), прави нова решителна стъпка в развитието си. Компанията подготвя първично публично предлагане (IPO) и последваща регистрация на Българска фондова борса, съобщиха от дружеството.

„Това е естествена крачка в развитието на Сирма. След преструктурирането в холдинг през 2009, сега групата ще използва възможността да набере свеж капитал, за да ускори растежа си, както и да увеличи своето присъствие на чуждестранни пазари. Имаме и много високотехнологични идеи и разработки, за които имаме пълното ноу-хау, и вярваме че успешно ще се реализират на световния пазар", казва Цветан Алексиев, изпълнителен директор на „Сирма Груп Холдинг" АД.

Сирма има над 23 годишна история и е една от най-големите софтуерни групи в Югоизточна Европа. Компанията е реализирала стотици успешни проекти в Европа, САЩ, Латинска Америка, Азия и Африка, а партньори и клиенти са международни гиганти като Oracle, Microsoft, IBM, Hewlett Packard, Siemens, както и публични институции като Министерството на отбраната и Министерството на здравето на САЩ. Сред знаковите проекти на групата са платформите за управление на съдържание на уеб порталите на Би Би Си (BBC) за Световното първенство по футбол през 2010 и Летните олимпийски игри в Лондон през 2012, а от края на миналата година клиент стават и Financial Times.

За целта на публичното предлагане на 04.12.2014г. Общото събрание на акционерите на „Сирма Груп Холдинг" АД реши да предложи на потенциални инвеститори 16 млн. нови акции по реда на Закона за публичното предлагане на ценни книжа. Емисионната цена ще бъде определена в диапазона от 1.20 лв. до 1.65лв. на акция, а капиталът на холдинга ще се увеличи от настоящите от 49 837 156 лева до 65 837 156 лева.

Мениджър на публично предлагане е водещият инвестиционен посредник „ЕЛАНА Трейдинг", който изготви и проспекта за публично предлагане на емисията. Документът очаква одобрение на Комисията за финансов надзор (КФН).

„Многобройни са коментарите на местни и чуждестранни инвеститори за липсата на достатъчно добри компании на българската фондова борса, които да привлекат тяхното внимание. Считам, че Сирма, принадлежаща към един изключително перспективен отрасъл и доказала се с проекти на възможно най-високо ниво, е една такава компания. Тя може да даде началната искра за повишаването на активността на инвеститорската маса и завръщането на публичното предлагане като атрактивен начин за набиране на капитал за различни емитенти", каза Мирослав Стоянов, директор Инвестиционно банкиране в „ЕЛАНА Трейдинг".

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                        Оптимизъм всякакъв забравете !!!! Почна се пързалката.Търпението ми се възнагради.Друг път някой хора да не ми правят изречения ами да слушат какво им казвам.Сега да си ближат раните и броят загубите.
                        Ти къде се загуби бе скиоре,да не ходи да се пързулкаш из планините?

Коментар

• Петър Николов,Ами ти се направи на много информиран и заинтересован- обясни ни ти , да научим нещо от тебе..Нещо не мога да разбера идеите ти или само нападаш лично като трол.С тези 30 поста си много съмнителен

Коментар

• Оптимизъм всякакъв забравете !!!! Почна се пързалката.Търпението ми се възнагради.Друг път някой хора да не ми правят изречения ами да слушат какво им казвам.Сега да си ближат раните и броят загубите.

Коментар

Не ме интересува никаква БСП или ГЕРБ искам икономиката да върви и Борсата да расте.Най доволни бяхме всички по времето на Царя- сега да не ме изкараш монархист.Просто съм прагматик и мисля с джоба си..Може ли да ми обясниш, дали ъпърите са по богати от това , че всеки ден пълнят форума с празни надежди .Според мен не са
                              Когато човек не мисли с главата си, а с джоба си/предполагам, че знаеш какво означава джоб на руски/ генерира не много смислени послания.
                              Като си толкова отдавна в този бизнес, би ли обяснил защо по времето на царя нещата вървяха на горе, а след това лека полека се наместихме от предпоследно на последно място в Европа.
                              А що се отнася до БСП и ГЕРБ, не може да не те интересуват, защото са основните виновници за дережето ни.

Коментар

• 4d, Аз пък мисля, че съм много по- голям оптимист от тебе.Защото съм започнал да купувам акции , когато нямаше нито борса нито регулативни органи.Тогава буквално ме смятаха за луд.Не съм спирал никога и сега съм 98процента в акции.Преживял съм много лъжи и измами и пак съм тук и пак много съм спечелил през годините от акции.Може ли да ми кажеш, след като не си политически обременен, а за мен си, кои от тези стъпки спомагат Икономиката и Борсата-
                                1.Опита за национализация на ПФ

2.Закона насочен срещу АДСИЦ

3.Вземането на 16 млд. дълг- много лесно обявяваш 4 милиарда за малко.Защо да не се гласуват всяка година.Само не ми казвай глупавия аргумент за ниските лихви..Ами ако станат още по- ниски..

Да припомня ли национализацията от Дянков на средства от Здравния фонд.Все ляви безумни мерки.

Не ме интересува никаква БСП или ГЕРБ искам икономиката да върви и Борсата да расте.Най доволни бяхме всички по времето на Царя- сега да не ме изкараш монархист.Просто съм прагматик и мисля с джоба си..Може ли да ми обясниш, дали ъпърите са по богати от това , че всеки ден пълнят форума с празни надежди .Според мен не са
                                Last edited by Kiro; 19.02.2015, 11:21.

Коментар

Working...
                                X