IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bull Market Разгледай мнение
    Ако е на исторически връх и не виждам потенциал за поне 100% предпочитам да не рискувам да се возя въобще.
    100 % за какъв период? Ако визираш справедлива стойност такива на БФБ ще откриваш сигурно средно по 1 на година, надали те устройва.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Доста погрешни възгледи. Идеята, че понеже нещо е растяло няма как да порастне още и понеже нещо е паднало то трябва да скочи е пълна глупост. Следвайки я, трябваше да се купува ОТЗК и ХДПАТ по цели им път от върха към нищото и накрая спекуланта да си отиде с тях. Същевременно би си разпродал читавите акции в зародиш. Накрая ще има тотално обезценен портфейл и проклятие на уста защо пазара не оценява "евтините" акции.
      Равновесие беше задал много интересен въпрос. Възможно ли е пазара да греши цели 6 години за боклуците? Възможно ли е той да е прав а тяхните фенове да бъркат. Това не означава, че не може да се правят спекулативно пари от тях, но всичко зависи от тайминга. Всеки може да спекулира, но умението е да го направиш в правилния момент. Лошото е, че всеки който е на пазара е уверен, че ще го постигне. Аз също не правя изключение. Въпреки всичко имам доста големи спирачки в тази посока. Предпочитам да се возя дългосрочно точно в позиции като Трейдинга.
      Ако е на исторически връх и не виждам потенциал за поне 100% предпочитам да не рискувам да се возя въобще.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bull Market Разгледай мнение
        За три акции, които са на историческите си високи нива се сещам - АТЕРА, МЦХ, Трейдинга.
        Лично аз бих ги избегнал точно тези акции. И да растатат няма как да е много.
        Доста погрешни възгледи. Идеята, че понеже нещо е растяло няма как да порастне още и понеже нещо е паднало то трябва да скочи е пълна глупост. Следвайки я, трябваше да се купува ОТЗК и ХДПАТ по цели им път от върха към нищото и накрая спекуланта да си отиде с тях. Същевременно би си разпродал читавите акции в зародиш. Накрая ще има тотално обезценен портфейл и проклятие на уста защо пазара не оценява "евтините" акции.
        Равновесие беше задал много интересен въпрос. Възможно ли е пазара да греши цели 6 години за боклуците? Възможно ли е той да е прав а тяхните фенове да бъркат. Това не означава, че не може да се правят спекулативно пари от тях, но всичко зависи от тайминга. Всеки може да спекулира, но умението е да го направиш в правилния момент. Лошото е, че всеки който е на пазара е уверен, че ще го постигне. Аз също не правя изключение. Въпреки всичко имам доста големи спирачки в тази посока. Предпочитам да се возя дългосрочно точно в позиции като Трейдинга.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          В България няма консенсусни прогнози. Така че не виждам как може да се гледа ПЕ форуърд.
          Ами сам си правя прогнозите, не твърдя че винаги познавам, но практическите резултати от прости екстраполации на тримесечна база(прости все пак не значи механични) са много над това да разчиташ например на трейлинг коефициенти.

Коментар

• Върви ли играта?

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
              Ами не влизам в много фундаментални детойли, все пак гледам да излизам сравнително бързо, основно гледам П/Е форуърд, ако някоя е много над медианата-отпада, технически никак не ме интересуват как изглеждат на ниво компании, при банките е същото с П/Б, при холдингите балони няма- всички фундаментално са от 0 до колкото могат
              В България няма консенсусни прогнози. Така че не виждам как може да се гледа ПЕ форуърд.

Коментар

Ами не влизам в много фундаментални детойли, все пак гледам да излизам сравнително бързо, основно гледам П/Е форуърд, ако някоя е много над медианата-отпада, технически никак не ме интересуват как изглеждат на ниво компании, при банките е същото с П/Б, при холдингите балони няма- всички фундаментално са от 0 до колкото могат
                Е ти като каза "холдингите" - все едно че на бфб гъмжи с холдинзи То има само два холлдинга за които да се гледа - хима и планината. Другите са при кандидат-чистите
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                  С тази дефиниция имаш ново неизвестно. Хайде за чистите да предположим че се досещаме, нисковолатилните се догаждаме, но за балонираните какво да кажем? Кажи на някой че атера е надута и ще скочи, а същото предполагам важи и за фармата или мцх или... Балонирани на бфб? - къде се е чуло и видело такова жиуотно

Коментар

С тази дефиниция имаш ново неизвестно. Хайде за чистите да предположим че се досещаме, нисковолатилните се догаждаме, но за балонираните какво да кажем? Кажи на някой че атера е надута и ще скочи, а същото предполагам важи и за фармата или мцх или... Балонирани на бфб? - къде се е чуло и видело такова жиуотно
                    За три акции, които са на историческите си високи нива се сещам - АТЕРА, МЦХ, Трейдинга.
                    Лично аз бих ги избегнал точно тези акции. И да растатат няма как да е много.

Коментар

Ами отивам на брой сделки за последната 1 г., виждам първите 25 махам половината ("чистите", нисковолатилните и балонираните) и купувам останалите
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                        Ти както така лесно се съгласяваш има една приказка .... ако беше жена (
                        Според мен това лято ще е повторение на онова от 2009 - за изненада на мнозина .
                        Ами всичко е възможно, аз лесно си сменям мнението(то май станаха много женски качества ), ако видя по няколко десетки сделки и по няколо процента ръст на ден по ликвидните позиции- ще гоня влака в движение... специално за БФБ предпочитам на влизам късно и да излизам рано, отколкото обратното

Коментар

(само да не ликвидират дотогава), а кои от буклуците наричаме "ликвидните:" ?
                          Ами отивам на брой сделки за последната 1 г., виждам първите 25 махам половината ("чистите", нисковолатилните и балонираните) и купувам останалите

Коментар

Тук съм съгласен с Батката, тъкмо след няколко месеца смятам да понапълня от ликвидните ни буклуци на 25-30% под текущи цени
                            Ти както така лесно се съгласяваш има една приказка .... ако беше жена (
                            Според мен това лято ще е повторение на онова от 2009 - за изненада на мнозина .
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Тук съм съгласен с Батката, тъкмо след няколко месеца смятам да понапълня от ликвидните ни буклуци на 25-30% под текущи цени
                              (само да не ликвидират дотогава), а кои от буклуците наричаме "ликвидните:" ?
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Тук съм съгласен с Батката, тъкмо след няколко месеца смятам да понапълня от ликвидните ни буклуци на 25-30% под текущи цени

Коментар

Working...
                                X