Първоначално изпратено от Bull Market
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеДоста погрешни възгледи. Идеята, че понеже нещо е растяло няма как да порастне още и понеже нещо е паднало то трябва да скочи е пълна глупост. Следвайки я, трябваше да се купува ОТЗК и ХДПАТ по цели им път от върха към нищото и накрая спекуланта да си отиде с тях. Същевременно би си разпродал читавите акции в зародиш. Накрая ще има тотално обезценен портфейл и проклятие на уста защо пазара не оценява "евтините" акции.
Равновесие беше задал много интересен въпрос. Възможно ли е пазара да греши цели 6 години за боклуците? Възможно ли е той да е прав а тяхните фенове да бъркат. Това не означава, че не може да се правят спекулативно пари от тях, но всичко зависи от тайминга. Всеки може да спекулира, но умението е да го направиш в правилния момент. Лошото е, че всеки който е на пазара е уверен, че ще го постигне. Аз също не правя изключение. Въпреки всичко имам доста големи спирачки в тази посока. Предпочитам да се возя дългосрочно точно в позиции като Трейдинга.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bull Market Разгледай мнениеЗа три акции, които са на историческите си високи нива се сещам - АТЕРА, МЦХ, Трейдинга.
Лично аз бих ги избегнал точно тези акции. И да растатат няма как да е много.
Равновесие беше задал много интересен въпрос. Възможно ли е пазара да греши цели 6 години за боклуците? Възможно ли е той да е прав а тяхните фенове да бъркат. Това не означава, че не може да се правят спекулативно пари от тях, но всичко зависи от тайминга. Всеки може да спекулира, но умението е да го направиш в правилния момент. Лошото е, че всеки който е на пазара е уверен, че ще го постигне. Аз също не правя изключение. Въпреки всичко имам доста големи спирачки в тази посока. Предпочитам да се возя дългосрочно точно в позиции като Трейдинга.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ България няма консенсусни прогнози. Така че не виждам как може да се гледа ПЕ форуърд.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеАми не влизам в много фундаментални детойли, все пак гледам да излизам сравнително бързо, основно гледам П/Е форуърд, ако някоя е много над медианата-отпада, технически никак не ме интересуват как изглеждат на ниво компании, при банките е същото с П/Б, при холдингите балони няма- всички фундаментално са от 0 до колкото могат
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеАми не влизам в много фундаментални детойли, все пак гледам да излизам сравнително бързо, основно гледам П/Е форуърд, ако някоя е много над медианата-отпада, технически никак не ме интересуват как изглеждат на ниво компании, при банките е същото с П/Б, при холдингите балони няма- всички фундаментално са от 0 до колкото могатТо има само два холлдинга за които да се гледа - хима и планината. Другите са при кандидат-чистите
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеС тази дефиниция имаш ново неизвестно. Хайде за чистите да предположим че се досещаме, нисковолатилните се догаждаме, но за балонираните какво да кажем? Кажи на някой че атера е надута и ще скочи, а същото предполагам важи и за фармата или мцх или... Балонирани на бфб? - къде се е чуло и видело такова жиуотно
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеС тази дефиниция имаш ново неизвестно. Хайде за чистите да предположим че се досещаме, нисковолатилните се догаждаме, но за балонираните какво да кажем? Кажи на някой че атера е надута и ще скочи, а същото предполагам важи и за фармата или мцх или... Балонирани на бфб? - къде се е чуло и видело такова жиуотно
Лично аз бих ги избегнал точно тези акции. И да растатат няма как да е много.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеАми отивам на брой сделки за последната 1 г., виждам първите 25 махам половината ("чистите", нисковолатилните и балонираните) и купувам останалитеНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеТи както така лесно се съгласяваш има една приказка .... ако беше жена(
Според мен това лято ще е повторение на онова от 2009 - за изненада на мнозина .), ако видя по няколко десетки сделки и по няколо процента ръст на ден по ликвидните позиции- ще гоня влака в движение... специално за БФБ предпочитам на влизам късно и да излизам рано, отколкото обратното
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение(само да не ликвидират дотогава), а кои от буклуците наричаме "ликвидните:" ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТук съм съгласен с Батката, тъкмо след няколко месеца смятам да понапълня от ликвидните ни буклуци на 25-30% под текущи цени(
Според мен това лято ще е повторение на онова от 2009 - за изненада на мнозина .За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТук съм съгласен с Батката, тъкмо след няколко месеца смятам да понапълня от ликвидните ни буклуци на 25-30% под текущи цениНе е препоръка... !!!
Коментар
Коментар