Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Поради това мисля да остана в акции докато не видя някакви индикации за рецесия в България. За сега такива няма. Може да имаме спор с колко ще расте икономиката, но никой не е толкова тъп да очаква свиване през 2015 или 2016 година. Пазара си направи своят срив през 2008-2009 година и имахме доста здрава база от която да продължим напред. Дали дългосрочно индекса ще расте с десетина процента а аз с около 20-30 или по-бързо под влияние на промяна в пазарната инфраструктура и привличане на нови играчи никой не знае. На този етап няма никакви индикации за балониране. Пазара е депресиран при растяща и бавно ускоряваща се икономика. Трябва да съм луд да търся корекциите и да излизам от пазара в този момент с цел да хвана евентуално 5-10 процента движение в индекса. Много по-вероятно е да изтърва около 50 процента. Позицията ми е като на дългосрочен инвеститор, който счита, че пасивното управление е глупост и поради това системно трябва да оптимизира портфейла си с цел да отговаря оптимално на променящата се среда. За сега действа отлично.
Коментар