IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Сигурно, то това набалончване някой го чакат от 6 години. Нищо чудно още 6 години да почакат. Но то какво са 6 години от гледна точка на възрастта на вселената
    Влязох на БФБ в края на 2012! През 2013 няма смисъл да ти казвам каква доходност имам но над 50% Миналата година много добра доходност въпреки всичките глупости та какво да се оплаквам ли че сега сме малко надолу

Каква е твоята сметка? Защо толкова наблягаш на негативното? Неможеш да шортиш а пишеш по цял ден негативни анализи които доста ги изкривяваш за да си поддържаш тезите!

КОЛКО е ПЕ-то на РЪСЕЛ 2000? КОЛКО?

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
      Защо сравняваш Софикс с СП500 или СТОКС 50? Това е голяма глупост!

Колко е ПЕ на Ръсел 2000? Тези анализи които правиш няма да имат НИКАКВА стойност много скоро. Пазара ще се набалончи здраво а ти ще си пишеш все по критично и по критично незнам каква ти е сметката от цялото това писане
      Сигурно, то това набалончване някой го чакат от 6 години. Нищо чудно още 6 години да почакат. Но то какво са 6 години от гледна точка на възрастта на вселената

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Сега си поиграх да сметна как борсата смята това ПЕ на Софикс. Според мен въпреки че е математически ОК, чисто логически е тотално безсмислено. Отделно бърка с ПЕ то на Химимпорт тъй като взима общата печалба и я разделя на капитализацията само на обикновените акции, а би трябвало да използва най-малко общата капитализация на обикновените и привилигированите акции.

Та значи борсата взима процента на отделната компания в Софикс и взима процента от печалбата на отделната компания в Софикс и разделя капитализациите на компаниите които са вътре в индекса на сумата на печалбите претеглени през теглото в индекса.

Което обаче е доста абсурдно смятане на ПЕ. Аз ако си смятам ПЕ то на собствения портфейл си взимам дела на компанията в портфейла ми и го умножавам по ПЕ то на дадената компания.

Ако БФБ смята ПЕ то на Софикс, както всеки обикновен инвеститор си смята средно ПЕ на портфейл, то ПЕ то на СОФИКС излиза 17,5

А това 17,5 ама никак не е ниско, тъй като е горе долу като на СП 500 и е по-високо от това на STOXX 50 в европа.

Защо сравняваш Софикс с СП500 или СТОКС 50? Това е голяма глупост!

Колко е ПЕ на Ръсел 2000? Тези анализи които правиш няма да имат НИКАКВА стойност много скоро. Пазара ще се набалончи здраво а ти ще си пишеш все по критично и по критично незнам каква ти е сметката от цялото това писане

Коментар

• значи той ти го каза 20-30% на година а ти колко ?
          твоето мнение или неговото е по показателно

Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение

то и като имаше фонд ква полза - пак заем взеха за да ги платят
          На моменти (dddd) сам не си вярва какви ги пише

Коментар

• Сега си поиграх да сметна как борсата смята това ПЕ на Софикс. Според мен въпреки че е математически ОК, чисто логически е тотално безсмислено. Отделно бърка с ПЕ то на Химимпорт тъй като взима общата печалба и я разделя на капитализацията само на обикновените акции, а би трябвало да използва най-малко общата капитализация на обикновените и привилигированите акции.

Та значи борсата взима процента на отделната компания в Софикс и взима процента от печалбата на отделната компания в Софикс и разделя капитализациите на компаниите които са вътре в индекса на сумата на печалбите претеглени през теглото в индекса.

Което обаче е доста абсурдно смятане на ПЕ. Аз ако си смятам ПЕ то на собствения портфейл си взимам дела на компанията в портфейла ми и го умножавам по ПЕ то на дадената компания.

Ако БФБ смята ПЕ то на Софикс, както всеки обикновен инвеститор си смята средно ПЕ на портфейл, то ПЕ то на СОФИКС излиза 17,5

А това 17,5 ама никак не е ниско, тъй като е горе долу като на СП 500 и е по-високо от това на STOXX 50 в европа.

Коментар

• Първоначално изпратено от 2105 Разгледай мнение
              Държава без фонд за гарантиране депозитите на граждани е бомба, която може да избухне всеки момент!

Когато невежеството избухне ражда НЕБИВАЛИЦИ.
              има ли такъв фонд и какво има в него.....

Коментар

• Държава без фонд за гарантиране депозитите на граждани е бомба, която може да избухне всеки момент!

Когато невежеството избухне ражда НЕБИВАЛИЦИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                  Очевидно е за всички, че говориш пълни глупости. Държава без фонд за гарантиране депозитите на граждани е бомба, която може да избухне всеки момент!
                  то и като имаше фонд ква полза - пак заем взеха за да ги платят
                  На моменти (dddd) сам не си вярва какви ги пише

Коментар

• Биете ли ги здраво по дупе...а

Коментар

• Мастъра влиза с бутоните напред с двата крака

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        Очевидно е за всички, че българската икономика отдавна е минала дъното си и следващата криза е доста далеч.
                        Очевидно е за всички, че говориш пълни глупости. Държава без фонд за гарантиране депозитите на граждани е бомба, която може да избухне всеки момент!
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Бий мечетата по дупетата, бий, бий, бий!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Пазара дългосрочно следва икономиката и има само периодични корекции. Очевидно е за всички, че българската икономика отдавна е минала дъното си и следващата криза е доста далеч. Докато тя не се види на хоризонта съм в акции. Ще има периодични корекции, но те са непредсказуеми и както се вижда по представянето ми през тях не губя пари а стоя на едно място. Общият ръст ще избута портфейла ми много нагоре. Тези, които си въобразяват, че могат да хванат корекциите и дъната обикновено губят пари. Почне ли ръст ще се включат когато е минало минумум 1/3 т движението а некадърните спекуланти се включват към края и дават изход на дъгите пари. При спада е обратното. Изтърват върха и продават когато е минало половината движение от спада. Така погледнато хващат трохички от общото движение и се мислят за велики.
                            Поради това мисля да остана в акции докато не видя някакви индикации за рецесия в България. За сега такива няма. Може да имаме спор с колко ще расте икономиката, но никой не е толкова тъп да очаква свиване през 2015 или 2016 година. Пазара си направи своят срив през 2008-2009 година и имахме доста здрава база от която да продължим напред. Дали дългосрочно индекса ще расте с десетина процента а аз с около 20-30 или по-бързо под влияние на промяна в пазарната инфраструктура и привличане на нови играчи никой не знае. На този етап няма никакви индикации за балониране. Пазара е депресиран при растяща и бавно ускоряваща се икономика. Трябва да съм луд да търся корекциите и да излизам от пазара в този момент с цел да хвана евентуално 5-10 процента движение в индекса. Много по-вероятно е да изтърва около 50 процента. Позицията ми е като на дългосрочен инвеститор, който счита, че пасивното управление е глупост и поради това системно трябва да оптимизира портфейла си с цел да отговаря оптимално на променящата се среда. За сега действа отлично.
                            Пазарът ни е скъп. ПЕ 17 до 19 каквито са преобладаващите вече калкулират растежи на печалбите от по 5-10%. Растежи които ги няма и към момента не изглежда да се появат. Това че икономиката расте не означава нищо за пазарните капитализации на компаниите, ако те не се възползват от този растеж. А не изглежда да се възползват. Реално при липса на растеж на печалбите нормалното ПЕ е към 14-15. Което предполага спад на пазара от 15-20% това ако печалбите останат същите. В моя сценарии съм си заложил и спад на печалбите с 10% което е напълно реалистично. А при 10% спад на печалбите и падане на средното ПЕ до 15 се получава Софикс към 400.

Например на Софарма ниската рубла и въздействаше само половин година, сега ще и въздейства цяла година. Адванс терафонд - позицията с най-голяма тежест в СОФИКС реално всеки момент може да се срине, а дори и да не се срине има малък шанс да печели кой знае колко при стагнация в цените на земята. Монбат позицията с трета поголемина тежест в Софикс почна да отбелязва спад на печалбата последното тримесечие. Но да кажем при него да е на 0. МСХ - позиция с малка пряка тежест в Софикс, но всъщност с доста голяма, тъй като влияе много силно на резултатите на Стара планина и Хика също отбелязва забавяне на ръста на печалбата, макар че спрямо останалите е направо цвете.

Коментар

• Може ли да попитам ,кяаква е новината за Табака ,че почнаха да купуват дребните без пари....

Коментар

• dddd ......Няма как по-добре да бъде казано.

Коментар

Working...
                                X