IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение

то и като имаше фонд ква полза - пак заем взеха за да ги платят
    На моменти (dddd) сам не си вярва какви ги пише
    А ти сам не осъзнаваш колко си прав!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
      Мастъра влиза с бутоните напред с двата крака
      А, не - игра за топката. Това да не е балет

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Не пише да е форуърд значи не е.

Можеш да смяташ ПЕ то на индекс по различен начин. Много ясно че когато половината ти компании в индекса са на загуба и ти сложиш и техните загуби при изчисляване на общата печалба на индекса и ще ти изкара изключително високо ПЕ.

Което обаче няма да е показателно за нищо. Нито за печелившите компании, които ще са с много по-ниско ПЕ, нито за губещите компании, защото при тях явно се оценяват от нещо друго - не от печалбата която са изкарали.
        Аз уважавам WSJ и вярвам повече на тях. Сигурен съм че огромен брой от тези компании са на загуба , а за таргет ръст от 14% хаха да бе да.

За мен ПЕ над 80 е просто меко казано БАЛОН! А ти орева форума ами то цялато фрий флоу на Софикс е около 500 млн и то лева. Тук ще дойдат набързо малко пари и ще се охълцате всички мечоци

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
          Това е forward PE нали така?

Current PE е над 80! Нали така? Не се прави че не ме разбираш
          Не пише да е форуърд значи не е.

Можеш да смяташ ПЕ то на индекс по различен начин. Много ясно че когато половината ти компании в индекса са на загуба и ти сложиш и техните загуби при изчисляване на общата печалба на индекса и ще ти изкара изключително високо ПЕ.

Което обаче няма да е показателно за нищо. Нито за печелившите компании, които ще са с много по-ниско ПЕ, нито за губещите компании, защото при тях явно се оценяват от нещо друго - не от печалбата която са изкарали.

Коментар

Ти нали не чакаш 300 % ръст на печалбите на Софикс?

Коментар

https://www.russell.com/indexes/amer...page?ic=US2000

ndex characteristics
              Price/Book 2.35
              Dividend Yield 1.30
              P/E Ex-Neg Earnings 22.52
              EPS Growth - 5 Years 13.75
              Number of Holdings 1988.000

Коментар

• Освен тези на загуба трябва да махнеш и много ниските и много високите, иначе наистина става неприложимо. Единственият проблем е, че определението за много е субективно.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                  Махни и положителните и да видим какво ще получиш

Навсяякъде ли се махат или само където прецениш !?
                  Аз до сега не съм срещал някъде някой да не маха отрицателните. Каква е логиката да се смята ПЕ при загуба, след като тази компания не е оценена като коефициент спрямо загубата си.

Например и това дето съм го смятал за Софикс е без компаниите на загуба.

Коментар

PE винаги се смята без загубите. Т.е. без отрицателните стойности.
                    Махни и положителните и да видим какво ще получиш

Навсяякъде ли се махат или само където прецениш !?

Коментар

• PE винаги се смята без загубите. Т.е. без отрицателните стойности.

Коментар

http://www.wsj.com/mdc/public/page/2_3021-peyield.html

PE е над 80 това което ти казваш е без загубите на губещите компаниите

Каква ти е сметката да извърташ нещата? Какво ще спечелиш?
                        https://www.russell.com/indexes/amer...page?ic=US2000

ndex characteristics
                        Price/Book 2.35
                        Dividend Yield 1.30
                        P/E Ex-Neg Earnings 22.52
                        EPS Growth - 5 Years 13.75
                        Number of Holdings 1988.000

Коментар

22,5 е ПЕ то на Ръсел 2000 при очакван растеж на печалбите за следващите 5 години средно 13,75%

http://www.wsj.com/mdc/public/page/2_3021-peyield.html

PE е над 80 това което ти казваш е без загубите на губещите компаниите

Каква ти е сметката да извърташ нещата? Какво ще спечелиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Пазара дългосрочно следва икономиката и има само периодични корекции. Очевидно е за всички, че българската икономика отдавна е минала дъното си и следващата криза е доста далеч. Докато тя не се види на хоризонта съм в акции. Ще има периодични корекции, но те са непредсказуеми и както се вижда по представянето ми през тях не губя пари а стоя на едно място. Общият ръст ще избута портфейла ми много нагоре. Тези, които си въобразяват, че могат да хванат корекциите и дъната обикновено губят пари. Почне ли ръст ще се включат когато е минало минумум 1/3 т движението а некадърните спекуланти се включват към края и дават изход на дъгите пари. При спада е обратното. Изтърват върха и продават когато е минало половината движение от спада. Така погледнато хващат трохички от общото движение и се мислят за велики.
                            Поради това мисля да остана в акции докато не видя някакви индикации за рецесия в България. За сега такива няма. Може да имаме спор с колко ще расте икономиката, но никой не е толкова тъп да очаква свиване през 2015 или 2016 година. Пазара си направи своят срив през 2008-2009 година и имахме доста здрава база от която да продължим напред. Дали дългосрочно индекса ще расте с десетина процента а аз с около 20-30 или по-бързо под влияние на промяна в пазарната инфраструктура и привличане на нови играчи никой не знае. На този етап няма никакви индикации за балониране. Пазара е депресиран при растяща и бавно ускоряваща се икономика. Трябва да съм луд да търся корекциите и да излизам от пазара в този момент с цел да хвана евентуално 5-10 процента движение в индекса. Много по-вероятно е да изтърва около 50 процента. Позицията ми е като на дългосрочен инвеститор, който счита, че пасивното управление е глупост и поради това системно трябва да оптимизира портфейла си с цел да отговаря оптимално на променящата се среда. За сега действа отлично.
                            Не ти липсва самочувствие. Пожелавам ти успех! А дано.....

Коментар

• П/Е на индекс естествено е глупост, както и да го смяташ. Все пак най-точният метод ми се струва медианата на П/Е на компаниите, като предварително махам крайните варианти, които са непредставителни. Пак излиза П/Е 17 и в интерес на истината болшинството компании имат стагниращи печалби. Така или иначе съгласен съм, че като цяло пазара ни е скъп, но това се дължи на многото избушени дружества държащи високи цени. Интересното става когато ги махнам и разгледам само компаниите, които ми си струват читави/7-8 общо и половината не са в Софикс/. Тогава изведнъж при малко по-агресивните ми очаквания за ръст в тези дружества пазара става евтин, не прекалено, но доста евтин.

Коментар

Влязох на БФБ в края на 2012! През 2013 няма смисъл да ти казвам каква доходност имам но над 50% Миналата година много добра доходност въпреки всичките глупости та какво да се оплаквам ли че сега сме малко надолу

Каква е твоята сметка? Защо толкова наблягаш на негативното? Неможеш да шортиш а пишеш по цял ден негативни анализи които доста ги изкривяваш за да си поддържаш тезите!

КОЛКО е ПЕ-то на РЪСЕЛ 2000? КОЛКО?
                                22,5 е ПЕ то на Ръсел 2000 при очакван растеж на печалбите за следващите 5 години средно 13,75%

Коментар

Working...
                                X