IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Как е възможно да има очакван растеж, след като според теб НИКОЙ НЕ ЗНАЕ БЪДЕЩЕТО? Има брутално противоречие в думите ти.
    Няма никакво противоречие. Сега например залагат 10%, след седмица може да заложат я 5% я 15%. Пазарът е нормално да оценява тази промяна в очакванията. Това че консенсуса е за някакъв растеж не означава че този растеж ще се случи, не означава че тези дето го залагат със сигурност са прави и не означава че няма да си променят мнението коренно за седмица. Т.е. всичко се променя постоянно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Размера на коефициента зависи от очаквания дългосрочен растеж.
      Как е възможно да има очакван растеж, след като според теб НИКОЙ НЕ ЗНАЕ БЪДЕЩЕТО? Има брутално противоречие в думите ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
        ... Пък аз мисля да кажа, че пазара решава...
        Toчно така, пазара решава.
        Това че е балон не значи че не може да стане 20-30% по голям балоняк.... и ха дано,
        та кой е по смарт да излезе сгодно и навреме.
        Защото рано или късно бг пазара ще се върне към нормалната оценка за фундамента си - която не е по голяма от това което бфб показва грешно в момента на сайта си.

Коментар

17,5 се получава.
          Сори, посочил съм претеглените през фрий флоута данни. Вероятно си прав, защото при мен въпросната стойност е 18,3 за конс. и 15,4 за неконсолидераните данни. А и не използвам as reported печалби, а само за контролиращото участие.
          Last edited by fantasy_gt; 18.03.2015, 18:27.

Коментар

• Утрепахте се днес да смятате, ама нещо ви се разминават и резултатите и очаквнията... Пък аз мисля да кажа, че пазара решава...

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
              В интерес на истината, ако ПЕ на СОФИКС се смяташе както си описал горе, рейшото е към 12,2 на консолидирана база и 14,4 на неконсолидирана. Това е ако се махне капитализацията на на компаниите със загуба и без елиминации на двойно броене в консолидираните данни. Като са направи и това, идва между 14,5 и 15.
              Не, че е кой знае колко ниско това де, но и няма нищо общо с ПЕ 9,28 което се мъдри до индекса в сайта на борсата.

А онези пичове от БФБ не знам каква математика прилагат, но тя няма нищо общо с истината.
              17,5 се получава.

Коментар

• dddd тъй като ме съмнява че отново няма да разбереш какво ти говоря ето примерче

http://www.reuters.com/finance/stock...ymbol=DAIGn.DE очаквания на анализатори за мерцедес. Включително очакван дългосрочен растеж.

Можеш да видиш дисперсията на резултатите,процентът на грешка на консенсусните резултати към фактическите, промяната и ревизиите на тези резултати.

http://finance.yahoo.com/q/ae?s=AAPL+Analyst+Estimates

Ето го същото нещо за епъл където можеш да видиш и тренда при ревизиите на очакванията.

В България ПОДОБНО НЕЩО НЯМА. За голямо съжаление защото е изключително полезно.

Коментар

Твърдиш, че никой не знае бъдещето а говориш за фоуърд П/Е. При това за пет години. Това е брутално противоречие в думите ти. Отделно твърдиш, че в България не може да има очаквания за компании а в САЩ може. Поредното емоционално противоречие. Много добре описваха в статията, че хората вземат емоционални решения и ги обличат във рационални доказателства както им отърва.
                  Кажи сега за бруталното избухване на икономиката.... за нашата де...
                  кога ще бъде.....

Коментар

.....

Та значи борсата взима процента на отделната компания в Софикс и взима процента от печалбата на отделната компания в Софикс и разделя капитализациите на компаниите които са вътре в индекса на сумата на печалбите претеглени през теглото в индекса.

Което обаче е доста абсурдно смятане на ПЕ. Аз ако си смятам ПЕ то на собствения портфейл си взимам дела на компанията в портфейла ми и го умножавам по ПЕ то на дадената компания.

Ако БФБ смята ПЕ то на Софикс, както всеки обикновен инвеститор си смята средно ПЕ на портфейл, то ПЕ то на СОФИКС излиза 17,5
                    .
                    В интерес на истината, ако ПЕ на СОФИКС се смяташе както си описал горе, рейшото е към 12,2 на консолидирана база и 14,4 на неконсолидирана. Това е ако се махне капитализацията на на компаниите със загуба и без елиминации на двойно броене в консолидираните данни. Като са направи и това, идва между 14,5 и 15.
                    Не, че е кой знае колко ниско това де, но и няма нищо общо с ПЕ 9,28 което се мъдри до индекса в сайта на борсата.

А онези пичове от БФБ не знам каква математика прилагат, но тя няма нищо общо с истината.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение

На моменти (dddd) сам не си вярва какви ги пише
                      Напротив, проблема му е че си вярва.
                      Има си там някакви нарцистично дисоциативни девиации, ама да не го мислим, има си психоложка човека.

Пак отпрал цял ферман, а можеше чисто и просто да си го каже с 1 изречение - бе вий не разбрахте ли че съм велик и че законите за гравитацията не важат за моите бг шитове и супер оптимизационната ми стратегия.

Коментар

Твърдиш, че никой не знае бъдещето а говориш за фоуърд П/Е. При това за пет години. Това е брутално противоречие в думите ти. Отделно твърдиш, че в България не може да има очаквания за компании а в САЩ може. Поредното емоционално противоречие. Много добре описваха в статията, че хората вземат емоционални решения и ги обличат във рационални доказателства както им отърва.
                        ПЕ то си е нормално, поне не са написали че е форуърд, така че би трябвало да е нормално. Размера на коефициента зависи от очаквания дългосрочен растеж. Просто такава е зависимостта. Едно ПЕ особено по-високо ПЕ без очакван дългосрочен растеж не значи нищо.

В САЩ всъщност си има очаквани резултати, хората си публикуват и всеки може да ги види. И тъй като в общи линии ги следя какво изкарват се справят доста добре. В България няма очаквани резултати - чисто фактически няма, никой в България не публикува консенсусни очаквания на професионални анализатори.

Коментар

22,5 е ПЕ то на Ръсел 2000 при очакван растеж на печалбите за следващите 5 години средно 13,75%

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
                            дали ще излезем на зелено днес?
                            Май времето за отдих на мечките приключва.. да приготвят пак каските

Коментар

• дакса ако не обърне нагори със сигурност

ръст ръст за всички хора от израел

Коментар

• дали ще излезем на зелено днес?
                                мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

Working...
                                X