Първоначално изпратено от dddd
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРазмера на коефициента зависи от очаквания дългосрочен растеж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение... Пък аз мисля да кажа, че пазара решава...
Това че е балон не значи че не може да стане 20-30% по голям балоняк.... и ха дано,
та кой е по смарт да излезе сгодно и навреме.
Защото рано или късно бг пазара ще се върне към нормалната оценка за фундамента си - която не е по голяма от това което бфб показва грешно в момента на сайта си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение17,5 се получава.
Last edited by fantasy_gt; 18.03.2015, 18:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеВ интерес на истината, ако ПЕ на СОФИКС се смяташе както си описал горе, рейшото е към 12,2 на консолидирана база и 14,4 на неконсолидирана. Това е ако се махне капитализацията на на компаниите със загуба и без елиминации на двойно броене в консолидираните данни. Като са направи и това, идва между 14,5 и 15.
Не, че е кой знае колко ниско това де, но и няма нищо общо с ПЕ 9,28 което се мъдри до индекса в сайта на борсата.
А онези пичове от БФБ не знам каква математика прилагат, но тя няма нищо общо с истината.
Коментар
-
dddd тъй като ме съмнява че отново няма да разбереш какво ти говоря ето примерче
http://www.reuters.com/finance/stock...ymbol=DAIGn.DE очаквания на анализатори за мерцедес. Включително очакван дългосрочен растеж.
Можеш да видиш дисперсията на резултатите,процентът на грешка на консенсусните резултати към фактическите, промяната и ревизиите на тези резултати.
http://finance.yahoo.com/q/ae?s=AAPL+Analyst+Estimates
Ето го същото нещо за епъл където можеш да видиш и тренда при ревизиите на очакванията.
В България ПОДОБНО НЕЩО НЯМА. За голямо съжаление защото е изключително полезно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеТвърдиш, че никой не знае бъдещето а говориш за фоуърд П/Е. При това за пет години. Това е брутално противоречие в думите ти. Отделно твърдиш, че в България не може да има очаквания за компании а в САЩ може. Поредното емоционално противоречие. Много добре описваха в статията, че хората вземат емоционални решения и ги обличат във рационални доказателства както им отърва.
кога ще бъде.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение.....
Та значи борсата взима процента на отделната компания в Софикс и взима процента от печалбата на отделната компания в Софикс и разделя капитализациите на компаниите които са вътре в индекса на сумата на печалбите претеглени през теглото в индекса.
Което обаче е доста абсурдно смятане на ПЕ. Аз ако си смятам ПЕ то на собствения портфейл си взимам дела на компанията в портфейла ми и го умножавам по ПЕ то на дадената компания.
Ако БФБ смята ПЕ то на Софикс, както всеки обикновен инвеститор си смята средно ПЕ на портфейл, то ПЕ то на СОФИКС излиза 17,5
.
Не, че е кой знае колко ниско това де, но и няма нищо общо с ПЕ 9,28 което се мъдри до индекса в сайта на борсата.
А онези пичове от БФБ не знам каква математика прилагат, но тя няма нищо общо с истината.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение
На моменти (dddd) сам не си вярва какви ги пише
Има си там някакви нарцистично дисоциативни девиации, ама да не го мислим, има си психоложка човека.
Пак отпрал цял ферман, а можеше чисто и просто да си го каже с 1 изречение - бе вий не разбрахте ли че съм велик и че законите за гравитацията не важат за моите бг шитове и супер оптимизационната ми стратегия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеТвърдиш, че никой не знае бъдещето а говориш за фоуърд П/Е. При това за пет години. Това е брутално противоречие в думите ти. Отделно твърдиш, че в България не може да има очаквания за компании а в САЩ може. Поредното емоционално противоречие. Много добре описваха в статията, че хората вземат емоционални решения и ги обличат във рационални доказателства както им отърва.
В САЩ всъщност си има очаквани резултати, хората си публикуват и всеки може да ги види. И тъй като в общи линии ги следя какво изкарват се справят доста добре. В България няма очаквани резултати - чисто фактически няма, никой в България не публикува консенсусни очаквания на професионални анализатори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение22,5 е ПЕ то на Ръсел 2000 при очакван растеж на печалбите за следващите 5 години средно 13,75%
Коментар
-
Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнениедали ще излезем на зелено днес?
Коментар
Коментар