Първоначално изпратено от Fiscalist
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
http://www.bloomberg.com/markets/rates-bonds/
На вън става все по-интересно.
Доходност на десетгодишните облигации:
Германия 0,23 процента
Нидерландия 0,27 процента
Франция 0,52 процента
Италия 1,21 процента
Испания 1,24 процента
Португалия 1,69 процента
и продължават да падат.
Определено доходността по новият ни дълг ще е под 2 процента за десет годишни облигации!
Евро/долар 1,062
външната среда става все по-благоприятна.
Аз си въобразявам, че след известен период от време ще се появи и инфлация в еврозоната. Тогава и лихвите ще тръгнат нагоре, но номиналният ръст на икономиките и печалбите ще са доста по-големи. Определено външната среда става все по-добра.
Коментар
-
Колкото е по-зле ликвидността толкова по-странни компании влизат в индексите. Явно дълбаем отново дълбоко в дъното, защото дори когато Енергони беше в някой от индексите май другите не бяха чак толкова "елитни".
Иначе Кучетата не са се укучили, защото не отпадат дивиденски
Поредно потвърждение за дялов неликвиден пазар, на който се оказаха от значение вътрешните транзакции на пенсионни фондове разместващи любимите си акции...Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеВреме е за шоу
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеДа ти кажа, първо се зачудих как докарват изобщо кап-а. Аз ли не мога да смятам, или нещо не е наред
Как при 4,1 млн акции и цена от 9 лева, сайта на бфб дава 60 млн. кап???
http://www.bse-sofia.bg/?page=Quotes...&compnum=17163
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеТова ясно, изпреварват ги. Ама въпросът беше другите критерии, за да стигнат до класирането по ФФ кап
Как при 4,1 млн акции и цена от 9 лева, сайта на бфб дава 60 млн. кап???
http://www.bse-sofia.bg/?page=Quotes...&compnum=17163
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеМоже би ги изпреварват по фрий-фоут кап?
Коментар
-
Много хора плюят, но хайде сега честно да си признаете кой си е направил труда да разгледа поне с какво се занимава този Холдинг? Аз вчера се порових след новината от борсата и излязоха много интересни неща.
В поясненията към отчета ( http://www.bse-sofia.bg/?page=Downlo...Q4&language=bg ) на стр. 8-9 са посочени дъщерните дружества и с какво се занимават, а на стр. 32 и следващите е направена разфасовка на приходите! За мен поне последното е интересно... птици, млека, вина и т.н.... бизнес, който пострада ударен от събитията в Украйна и Русия, но който има и перспектива! По отношение на резултатите... на консолидирана база печабите са зле, но паричните потоци са ок... на индивидуална база отчетите биват.
Специално за BSEtrader-а, аз също си купих трейс с идеята за Софикс, както съм писал по-долу, но не рева като магаре, на есен с песен колега. Предполагам на всички е ясно, че това е ситуацията само до септември след това Трейса си влиза според мен !!
Човек се учи от грешките си най-трудния път, но най-често използвания :-))))
Спорна търговия !!!Last edited by Balans; 11.03.2015, 10:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеДо класирането по т. 2 се допускат първите n-емисии (като n≤30), отговарящи на изискванията по т. 3, с най-висока медианна стойност на седмичния оборот и брой сделки за последната една година, като двата критерия имат еднаква тежест.
Аз този път дори не мога да разбера как може да стане да влезе това, има сделки в 47 сесии, в останалите има по 0 сделки, ами значи и оборот и сделки медианата къде е?!? - за мен нула;
На седмична база (не бях обърнал внимание че не вземат на дневна) са разпределини по-добре, гледам има сделки в 30 седмици - повече от половината са. Но ако вземат и нулите, което според мен е логично и сделките и оборота са символични. Те смятат може би медиана на седмичните обороти и брой сделки само в седмиците в които има търговия ... кажете къде бъркам.
Коментар
Коментар