IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
    Това ли ти е понятието за ликвидност?! По брой сделки за последната година Холдинг Нов Век е на 77 място с 93 сделки. За сравнение Трейс което не влиза е на 7 място с над 3000 сделки.
    Понятието ликвидност ми изглежда доста извратено що се отнася за БФБ. Аз също очаквах Трейс да влязат. И смятам, че освен чисто цифровите критерии трябва да има такива, и които отразяват пазарното поведение на акцията!
    Очаква ни интересен ден !

Коментар

• До класирането по т. 2 се допускат първите n-емисии (като n≤30), отговарящи на изискванията по т. 3, с най-висока медианна стойност на седмичния оборот и брой сделки за последната една година, като двата критерия имат еднаква тежест.

Аз този път дори не мога да разбера как може да стане да влезе това, има сделки в 47 сесии, в останалите има по 0 сделки, ами значи и оборот и сделки медианата къде е?!? - за мен нула;
      На седмична база (не бях обърнал внимание че не вземат на дневна) са разпределини по-добре, гледам има сделки в 30 седмици - повече от половината са. Но ако вземат и нулите, което според мен е логично и сделките и оборота са символични. Те смятат може би медиана на седмичните обороти и брой сделки само в седмиците в които има търговия ... кажете къде бъркам.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Хората са възмутени защото няколко непазарни кроса се представят като оборот. Формално е така, но реално няма не само брой сделки, но и оборот на чисто пазарен принцип.
        Ако изключим BG TR 30 нещата не изглеждат зле. Ако видим обемите наистина имаше огромна търговия по тези акции. Някой търгува ли го този индекс изобщо

Та за мен голямата неприятна изненада си остава Холдинг Нов Век
        От друга страна се заменя един ТИМ за друг! Може би теглото в индекса ще е подобно. А аз като я гледам тази компания май ще е въпрос на време да вдигат капитала.

И аз очаквах Трейс (няма акции) но ........

Не е препоръка! Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          Кратуните в БФБ трябваше да са я предвидили такава ситуация и да имат текстче в методологията на индексите, която да им дава право да я избегнат. Защо се събират на съвети до умуват и решавата, като на практика следват един ограничаващ текст на чиято база можеше и една програмка да класира компаниите за индексите... Излиза че техните места и заплати са излишни!
          Това вече е друго нещо с което съм съгласен на 100%

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Хората са възмутени защото няколко непазарни кроса се представят като оборот. Формално е така, но реално няма не само брой сделки, но и оборот на чисто пазарен принцип.
            Кратуните в БФБ трябваше да са я предвидили такава ситуация и да имат текстче в методологията на индексите, която да им дава право да я избегнат. Защо се събират на съвети до умуват и решавата, като на практика следват един ограничаващ текст на чиято база можеше и една програмка да класира компаниите за индексите... Излиза че техните места и заплати са излишни!

Коментар

• И да мрънкате, и да не мрънкате - това е положението! Има си изисквания, които трябва да се спазват.

Коментар

• Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение
                Нов век си е изненада, но погледнато реално за последните 6 мес. има изтъргувани повече от 11% от капитала на компанията и повече от 4 млн. оборот ако имаше още 20 компании с тези цифри нямаше да ревем за ликвидност. Според мен проблема не е в компаниите а в хората, които управляват оператора. Не мисля, че приватизацията на БФБ ще доведе до бърза промяна, но поне има надежда за някаква промяна :-((( честно писна ми от чиновници, който мислят само за хранилката :-(((

Коментар

• precakanoto, ще ги бием ли днес с голямата тояга?

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                    От сърце се забавлявам...

Нямам препоръка
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                      Добро утро, спекуланти, инвеститори, мечки, бици и кибици!

Нямам търпение сесията да започне.

Хайде, успех на всички кандидат - милионери!
                      Да нямаше видение

Коментар

• Добро утро, спекуланти, инвеститори, мечки, бици и кибици!

Нямам търпение сесията да започне.

Хайде, успех на всички кандидат - милионери!

Коментар

• Младежи мажете ските ме скоро 450 пункта ще видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение
                            Нов век си е изненада, но погледнато реално за последните 6 мес. има изтъргувани повече от 11% от капитала на компанията и повече от 4 млн. оборот ако имаше още 20 компании с тези цифри нямаше да ревем за ликвидност. Според мен проблема не е в компаниите а в хората, които управляват оператора. Не мисля, че приватизацията на БФБ ще доведе до бърза промяна, но поне има надежда за някаква промяна :-((( честно писна ми от чиновници, който мислят само за хранилката :-(((
                            Това ли ти е понятието за ликвидност?! По брой сделки за последната година Холдинг Нов Век е на 77 място с 93 сделки. За сравнение Трейс което не влиза е на 7 място с над 3000 сделки.

Коментар

• Нов век си е изненада, но погледнато реално за последните 6 мес. има изтъргувани повече от 11% от капитала на компанията и повече от 4 млн. оборот ако имаше още 20 компании с тези цифри нямаше да ревем за ликвидност. Според мен проблема не е в компаниите а в хората, които управляват оператора. Не мисля, че приватизацията на БФБ ще доведе до бърза промяна, но поне има надежда за някаква промяна :-((( честно писна ми от чиновници, който мислят само за хранилката :-(((

Коментар

• Първоначално изпратено от Balans Разгледай мнение
                                Това са пълни глупости, защо не вземеш колега да прочетеш методологията за изчисляване на индексите, както и условията и аз бях леко изумен от тази промяна, но после като извадих хисторито на сделките по позициите нещата започнаха да намират логичните си обяснения. За пенсиите няма изисквания акциите, които са им в индекс да са по-предпочитани или да може да ги притежават в по-голям % в портфейла. Нещо съвсем влязохте в конспиративните теории колеги :-((

Единствено изненада за мен е Трейс, на който заложих аз :-((, но човек се учи :-))
                                Имаше няколко възможности явно аз заложих на куция кон, но да сме здрави на есен с песен
                                :-))))))
                                чест ти прави, че оценяваш трезво ситуацията и не ревеш като вдовица за х/й както правят всички останали

повечето спекулантчета се набарбальокаха в трасе-то с надеждата да продават новия индекс, но им обраха стинките

иначе никой от форума на купува софикс и това, че новия век е вътре не ги засяга по никакъв начин

Коментар

Working...
                                X