IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
    казаха че са фалирали катебето . ама дали
    Май за БФБ ще е най-добре това.
    Най-после големите пари ще се раздвижат в системата

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Ravnovesie, четох преди няколко дни как изчисляваш справедливото П/Е на българските акции. Направи ми впечатление, че вземаш ръста на БВП а не очакваното развитие на съответната компания. Така според мен ще получиш голямо изкривяване от действителността. Има логика така да си смяташ така индекса, но тук деривати върху индекс няма. Според мен има много компании в които се случват добри неща и ще растат. Примерно всички плюеха Свилоза, но тя скочи за две години от 0,90 на 2,90. Според мен там това е само началото. Винаги има добри компании дори и пазара да е тегав както ти твърдиш, че ще бъде. Според мен няма никакви условия за системна криза и спад на пазара като цяло. Същевременно това не означава, че ще расте. Винаги има сценарий при който оставаме в изключително дълго безвремие. Въпреки всичко песимизма ти е нерационален и според мен е подхранен от емоции.
      Няма консенсусни очаквания за компании. Да почнат ИП тата да си публикуват анализи. Да вземе Инвестора или друга медия да ги обобщава и да може човек да прецени дали са им реалистични очакванията. И тогава ще се съобразявам с това.

Аз може да си правя някакви очаквания за дадени компании и да очаквам, че ще се представят добре, но това реално няма значение, защото пазара се движи от чуждите очаквания, не от моите. А след като нямам база на сравнение на чужди очаквания с реални резултати, то използването на данни на база компания е безсмислено - поне за мен.

Коментар

• казаха че са фалирали катебето . ама дали

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
          Положението е тежко. Мечките прииждат от всякъде. Батя стой в средата на нищото и с тежката картечница стреля по всичко де се движи. Тони и Винкела хвърлят по някоя граната.
          От другата страна Равновесие методично обстрелва позициите на бг оптимистите. Очаквам включване на Форекс Мастъра за финалния щурм.

И аз съм в танка и поддържам огъня с анкети...

Хайде по ведро - и това ще мине...
          кой ме вика?

Коментар

Положението е тежко. Мечките прииждат от всякъде. Батя стой в средата на нищото и с тежката картечница стреля по всичко де се движи. Тони и Винкела хвърлят по някоя граната.
            От другата страна Равновесие методично обстрелва позициите на бг оптимистите. Очаквам включване на Форекс Мастъра за финалния щурм.

Хахахахаха , готино

Аз съм доволен от меците .

Доста мед ми донесоха последните месеци
            Last edited by vinkel; 06.11.2014, 12:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
              Абе вие така ли се виждате? Като Батя отпред с копието и едва половин дузина с каски и щитове зад него? Да взема да купувам още тогава Мисля, Мечо, че е време за нова анкета

Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Ravnovesie, четох преди няколко дни как изчисляваш справедливото П/Е на българските акции. Направи ми впечатление, че вземаш ръста на БВП а не очакваното развитие на съответната компания. Така според мен ще получиш голямо изкривяване от действителността. Има логика така да си смяташ така индекса, но тук деривати върху индекс няма. Според мен има много компании в които се случват добри неща и ще растат. Примерно всички плюеха Свилоза, но тя скочи за две години от 0,90 на 2,90. Според мен там това е само началото. Винаги има добри компании дори и пазара да е тегав както ти твърдиш, че ще бъде. Според мен няма никакви условия за системна криза и спад на пазара като цяло. Същевременно това не означава, че ще расте. Винаги има сценарий при който оставаме в изключително дълго безвремие. Въпреки всичко песимизма ти е нерационален и според мен е подхранен от емоции.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1996 Разгледай мнение
                  Положителните от влизането в ЕВРО Зоната са много повече от тези с влизането в ЕС (което е само политически акт). В Еврозоната финансовата ни система става подчинена на ЕЦБ, няма да има борд, улеснение за движение на капитали, лихвите трябва да паднат, евро регулации и много други позитиви. Ще има сериоано оживление и на БФБ и в икономиката от този акт.
                  Кога ще е това !??
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Каквото и да си говорим тук, на всички ни е ясно, че за да има осезаем ръст е необходимо големите да се включат. Гледам търговията днес и забелязвам нервност и повишена активност. Остава да видим следващата стъпка.

Коментар

• И кога ще влезем в Евро зоната. НИЕ още не сме кандидатствали

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Това са пожелания и надежди, не са рационални очаквания. Като вземат да се сбъдват и да влият положително на компаниите тогава вече ще се превърнат във фактор.

Не мисля че става дума за пълни или празни чаши. Става дума за факти, там няма интерпретации. Интерпретациите са част есеистичен наратив, не от икономически или финансов
                        Именно.

Коментар

Тони , положението е както във филма Ярост - Не сме победени още!
                          Абе вие така ли се виждате? Като Батя отпред с копието и едва половин дузина с каски и щитове зад него? Да взема да купувам още тогава Мисля, Мечо, че е време за нова анкета

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Чашата е пак наполовина пълна или празна, според нагласата на гледащия
                            Прогнозите са за това за да се променят.. минат не минат 3-4 месеца и еди коя си институция ги променила в дадена посока Нали знаеш че като почнат да излизат розови прогнози или сегашните мрачни да почнат да се коригират нагоре, вероятно ще е мааалко късничко да се втурваш да купуваш акции
                            ИСкаш положителните неща които очакваме. Ето ги:
                            - ново правителство съставено и работещо по съвсем нов за България модел, без задкулисие, без бързи и лесни, но тайни договорки
                            - управление на държавата в интерес на хората, а не на олигарси и близки
                            - трудна коалиция в която всеки ще дебне всеки дали не работи зад гърба му, извън договорената програма и не се облагодетелства.. за което после и невиния ще пере пешкира
                            - много по-ефективно и полезно за икономиката ни ползване на ЕС фондовете
                            - пък към влизане в Еврозоната
                            - постигане на реална енергийна независимост на икономиката
                            - продължаване и ускоряване на инвестициите в конкурентни последните години сектори като производство на автомобилни части и аутосорсинг ... високи технологии и т.н.

Има още много възможности, стига да се желае да се видят. Има и как човек да ги неглижира и отрече с лека ръка и да продължи по старому - "Всички са маскари" и "Важното е на Вуте да му е зле"
                            Това са пожелания и надежди, не са рационални очаквания. Като вземат да се сбъдват и да влият положително на компаниите тогава вече ще се превърнат във фактор.

Не мисля че става дума за пълни или празни чаши. Става дума за факти, там няма интерпретации. Интерпретациите са част есеистичен наратив, не от икономически или финансов

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              останахме малко оптимисти, но не се даваме!!!
                              Тони , положението е както във филма Ярост - Не сме победени още!
                              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                                Еврозоната е единственото събитие в обозримо бъдеще, което би могло да подкрепи фондовия пазар в България. И то не защото ще донесе благоденствие на България и икономиката и (при фиксиран курс няма кой знае каква разлика), а защото акциите ще се разглеждат като хедж срещу ценовата върхушка, която предстои да удари джоба на българския потребител. През 2000 г. преживях вече едно въвеждане на евро и знам какво беше. Западноевропейците тогава обедняха осезаемо за първи път. Каквото плащаха в дойче марки започнаха да го плащат в евро само в рамките на 1-2 години. Само заплатите им останаха в релация 1:2.
                                Положителните от влизането в ЕВРО Зоната са много повече от тези с влизането в ЕС (което е само политически акт). В Еврозоната финансовата ни система става подчинена на ЕЦБ, няма да има борд, улеснение за движение на капитали, лихвите трябва да паднат, евро регулации и много други позитиви. Ще има сериоано оживление и на БФБ и в икономиката от този акт.

Коментар

Working...
                                X