IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
    Туй болднатото не е вярно и тъкмо то опропастява иначе интересното становище.
    Не е точно така. Тук си болднал само един ред.В писанията на dddd, може да се болдват много повече редове. Може сам да прецениш, следователно, коя хипотеза се опропастява в по-голяма степен
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Монти, направи се че нищо не си прочел и не пиши в темата!

Коментар

• Абе Вие друга работа нямате ли си?! Сега като се развихри не знам как ще го спирате

Коментар

• Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение
          Moнти
          Избушенякът е отишъл да целува обувките на бойко борисов, за да не го уволни, ама той бил непреклонен.
          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение
            Moнти
            имаме участник , познал точните букви

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
              Нещо много е спокойно и приятно днес тук. Кой го няма?
              Moнти

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                Нещо много е спокойно и приятно днес тук. Кой го няма?
                Няма го батко
                Custodite sortem vestram

Коментар

• Нещо много е спокойно и приятно днес тук. Кой го няма?

Коментар

• Бюджета на пръв поглед изглежда ОК, май най-после са оставили професионалисти да си вършат работата. Аз поне не виждам нищо очевидно нереалистично. Така че очевидно има шанс държавата да не е спирачка пред растежа.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      Според мен недостатъците на вашата схема е, че се включвате след като сте изтървали 1/3 от ръста и излизате при реализация на една трета от спада. Тоест реално погледнато добрите от вас са около средногодишните норми на пазара а некадърните спекуланти успяват да постигнат невъзможното да са на загуба.
                      Не е точно така. 30% ръст на Софикс означава поне 50% ръст на позициите, в които бих влизал, което значи, че ще имам печалба поне колкото ръста на индекса. В същото време не губя от движенията надолу. Единственият вариант да се представям под пазара е той да расте плавно, което стана през по-голямата част от 2013. В същото време при нормална пазарна волатилност ще съм направил 30 %, дори той да не расте. Просто всичко опира до бъдещите очаквания за развитието на пазара- нямам твоята оптимистична нагласа.

Коментар

Интересна схема. Моята е малко по-друга. Не излизам на кеш и само оптимизирам портфейла съобразно новите реалности. Портфейла ми направи първият връх за годината на 2 април, което съвпада с върха на Софикс, но на 4 юни съм направил нищожно по-голям връх и на 18 септември ми е върха за годината. В момента съм 5 процента под този връх. Да предположим, че пазара скочи 10-15 процента за да имате потвърждение, то тогава моят портфейл ще е на нов връх около пет десет процента над предходният рекорд за годината. При софикс 626 портфейла ми ще е с 20 процента по-голям ит върха на индекса през пролетта в слледствие от оптимизирането му през периода. Считам, че всеки трябва да оптимизира търговията си съобразно уменията и възможностите си, но определено дългосрочната схема работи изключително добре при мен. Според мен недостатъците на вашата схема е, че се включвате след като сте изтървали 1/3 от ръста и излизате при реализация на една трета от спада. Тоест реално погледнато добрите от вас са около средногодишните норми на пазара а некадърните спекуланти успяват да постигнат невъзможното да са на загуба. Сериозно съм се замислил как е възможно някой да не е поне 15 процента на печалба от началото на годината. За това се изисква доста некадърност. Всяка схема може да е успешна, но когато доказано не работи трябва да се сменя. Сигурен съм че за теб твоята работи а за мен моята, но тези които системно бъркат е добре да си преосмислят моделите.
                        Пиши блог!
                        Не мързелувай
                        Интересно е.

Връх на 18 09. Хм.
                        Значи след началото на годината си продал всичко, което е "трябвало" да бъде продадено и си задържал малко позиции, които е "трябвало" да държиш.
                        Като си толкова добър в попаденията, за какво ти е да играеш дългосрочен, като спекулант ще "ги" разбиеш.

Коментар

• Дори само, че нови хора се включват във форума е показателно, че интереса към БФБ се засила и ще се увеличава още повече.
                          Last edited by realista; 27.11.2014, 12:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                            Ама аз не разбрах са.. по-високи върхове от дъната или по-високи дъна от върховете, или по-високи върхове от върховете или по-високи дъна от дъната
                            Значи пазара се движи до голяма степен от психологическите нагласи на участниците съгласете се та... един виц
                            Запитали един математик
                            Пред банята стоят един чист и един мръсен. Кой ще влезе да се изкъпе?
                            Математикът отговорил - мръсния. Чистия за какво му е да се къпе?
                            Запитали социолога същото
                            Той казал - чистия. Той е свикнал да се къпе. Мръсния е мръсен, защото явно няма навик да се къпе, така че не би следвало и сега да го направи
                            А третия когото запитали, казал "Е*а ли му майката!"
                            Това бил психолога
                            Според мен и двамата ще влязат да се изкъпят .

Иначе за какво да стоят там !?

Коментар

Бихе ли дали описание на момента в който имаме потвърждение на започнал възходящ тренд? Какво трябва да се е случило за да се изпълнят вашите критерии? Аз съм дългосрочен и се интересувам главно от бъдещото развитие на компаниите в които инвестирам, но вие сте спекуланти и това не ви интересува. Всичко което ви трябва е да хванете сентимента и да се возите на кратко по него. Та какъв ви е критерият?
                              A да и още нещо - кога се усетиш, че е почнал тренда, вече е скъпо да влизаш. Обикновено колко си по-балък, толкова по-уверен чакаш да стане тренда преди да впезеш и накрая влизаш БАШ на върха
                              Мене питай, имам сериозен опит в това

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                                Търгуван обем и брой сделки по ключовите позиции. Обикновено пропускам първите 10-15 % от ръста докато се включа, но успявам да продам значително по-близо до върха.
                                Интересна схема. Моята е малко по-друга. Не излизам на кеш и само оптимизирам портфейла съобразно новите реалности. Портфейла ми направи първият връх за годината на 2 април, което съвпада с върха на Софикс, но на 4 юни съм направил нищожно по-голям връх и на 18 септември ми е върха за годината. В момента съм 5 процента под този връх. Да предположим, че пазара скочи 10-15 процента за да имате потвърждение, то тогава моят портфейл ще е на нов връх около пет десет процента над предходният рекорд за годината. При софикс 626 портфейла ми ще е с 20 процента по-голям ит върха на индекса през пролетта в слледствие от оптимизирането му през периода. Считам, че всеки трябва да оптимизира търговията си съобразно уменията и възможностите си, но определено дългосрочната схема работи изключително добре при мен. Според мен недостатъците на вашата схема е, че се включвате след като сте изтървали 1/3 от ръста и излизате при реализация на една трета от спада. Тоест реално погледнато добрите от вас са около средногодишните норми на пазара а некадърните спекуланти успяват да постигнат невъзможното да са на загуба. Сериозно съм се замислил как е възможно някой да не е поне 15 процента на печалба от началото на годината. За това се изисква доста некадърност. Всяка схема може да е успешна, но когато доказано не работи трябва да се сменя. Сигурен съм че за теб твоята работи а за мен моята, но тези които системно бъркат е добре да си преосмислят моделите.

Коментар

Working...
                                X