Първоначално изпратено от DidoDinev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнениеMoнтиCustodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнениеНещо много е спокойно и приятно днес тук. Кой го няма?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнениеНещо много е спокойно и приятно днес тук. Кой го няма?Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеСпоред мен недостатъците на вашата схема е, че се включвате след като сте изтървали 1/3 от ръста и излизате при реализация на една трета от спада. Тоест реално погледнато добрите от вас са около средногодишните норми на пазара а некадърните спекуланти успяват да постигнат невъзможното да са на загуба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеИнтересна схема. Моята е малко по-друга. Не излизам на кеш и само оптимизирам портфейла съобразно новите реалности. Портфейла ми направи първият връх за годината на 2 април, което съвпада с върха на Софикс, но на 4 юни съм направил нищожно по-голям връх и на 18 септември ми е върха за годината. В момента съм 5 процента под този връх. Да предположим, че пазара скочи 10-15 процента за да имате потвърждение, то тогава моят портфейл ще е на нов връх около пет десет процента над предходният рекорд за годината. При софикс 626 портфейла ми ще е с 20 процента по-голям ит върха на индекса през пролетта в слледствие от оптимизирането му през периода. Считам, че всеки трябва да оптимизира търговията си съобразно уменията и възможностите си, но определено дългосрочната схема работи изключително добре при мен. Според мен недостатъците на вашата схема е, че се включвате след като сте изтървали 1/3 от ръста и излизате при реализация на една трета от спада. Тоест реално погледнато добрите от вас са около средногодишните норми на пазара а некадърните спекуланти успяват да постигнат невъзможното да са на загуба. Сериозно съм се замислил как е възможно някой да не е поне 15 процента на печалба от началото на годината. За това се изисква доста некадърност. Всяка схема може да е успешна, но когато доказано не работи трябва да се сменя. Сигурен съм че за теб твоята работи а за мен моята, но тези които системно бъркат е добре да си преосмислят моделите.
Не мързелувай
Интересно е.
Връх на 18 09. Хм.
Значи след началото на годината си продал всичко, което е "трябвало" да бъде продадено и си задържал малко позиции, които е "трябвало" да държиш.
Като си толкова добър в попаденията, за какво ти е да играеш дългосрочен, като спекулант ще "ги" разбиеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеАма аз не разбрах са.. по-високи върхове от дъната или по-високи дъна от върховете, или по-високи върхове от върховете или по-високи дъна от дъната
Значи пазара се движи до голяма степен от психологическите нагласи на участниците съгласете сета... един виц
Запитали един математик
Пред банята стоят един чист и един мръсен. Кой ще влезе да се изкъпе?
Математикът отговорил - мръсния. Чистия за какво му е да се къпе?
Запитали социолога същото
Той казал - чистия. Той е свикнал да се къпе. Мръсния е мръсен, защото явно няма навик да се къпе, така че не би следвало и сега да го направи
А третия когото запитали, казал "Е*а ли му майката!"
Това бил психолога
Иначе за какво да стоят там !?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеБихе ли дали описание на момента в който имаме потвърждение на започнал възходящ тренд? Какво трябва да се е случило за да се изпълнят вашите критерии? Аз съм дългосрочен и се интересувам главно от бъдещото развитие на компаниите в които инвестирам, но вие сте спекуланти и това не ви интересува. Всичко което ви трябва е да хванете сентимента и да се возите на кратко по него. Та какъв ви е критерият?
Мене питай, имам сериозен опит в това
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТъргуван обем и брой сделки по ключовите позиции. Обикновено пропускам първите 10-15 % от ръста докато се включа, но успявам да продам значително по-близо до върха.
Коментар
Коментар