IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
    Защо пък реши че ще има световна криза??????
    Така му нашепват звездите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

За борса ще си говорим или за Раданчо....или за Божо Локото
      те не знам защо изпитват огромно желание да се пишат познати с някой от старото СДС....
      Колега ДДДДД на куб...
      ако се повтори 2009-0213 г. всичките ще ви хване ДДТ-то....
      А аз рядко греша.....
      През следващата 2015-16 г. ще има световна криза.. а ние ще влезем в ролята на най малкото колелче на часовника....
      Та дявола е в подробностите....
      Защо пък реши че ще има световна криза??????

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
        Монти, от толкова драскане във форума кога ти остава време да си изпълняваш задълженията?

просто съм любопитен
        А с тия 17000 мнения ако трябва да върне парите на държавата, който не е отработил, за каква открадната сума ще става въпрос??????

Коментар

• да дойде генерал бойко борисов и да го натири с голямата паламарка!
          Custodite sortem vestram

Коментар

• Монти, от толкова драскане във форума кога ти остава време да си изпълняваш задълженията?

просто съм любопитен

Коментар

• Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение
              ХАХАХАА

"колега" МОНТИ от известно време се питам дали ВАС няма да Ви застигне някоя метла от новата власт, че ми писна да ни пилеете парите в тази държавна администрация вършейки нищо и губейки си времето в някакъв анонимен форум, правейки се инвеститор/спекулант???

За борса ще си говорим или за Раданчо....или за Божо Локото
              те не знам защо изпитват огромно желание да се пишат познати с някой от старото СДС....
              Колега ДДДДД ,на куб...
              ако се повтори 2009-2013 г. , всичките ще ви хване ДДТ-то....
              А аз рядко греша.....
              През следващата 2015-16 г. ще има световна криза.. а ние ще влезем в ролята на най малкото колелце на часовника....
              Та дявола е в подробностите....
              Last edited by Монти; 27.11.2014, 14:46.

Коментар

ХАХАХАА

"колега" МОНТИ от известно време се питам дали ВАС няма да Ви застигне някоя метла от новата власт, че ми писна да ни пилеете парите в тази държавна администрация вършейки нищо и губейки си времето в някакъв анонимен форум, правейки се инвеститор/спекулант???
                Вместо да демонстрира лоялност към народа на който служи и достойно да вземе поука от уместните забележки, най-вероятно ще започне да ти се зъби и заплашва безсрамно.

Коментар

• Ще ви запозная с моята стратегия, която е изпитана в практиката.

Купувай от баламите и продавай на баламите.

А на борсата балами да искаш

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    Каква е стратегията.....чакай годо.....
                    ХАХАХАА

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                      КРИТЕРИЯТ Е - да сме от малкото !!!
                      Поради една единствена причина , че не съм МАЖО !
                      Това масово убягва на розово гледащите и живущи сред цветя и рози. Никой не си дава сметка, че да делиш дял с някой, който държи над 50% може в кой да е произволен момент да ти набие китарата. (дори и пазара да е в безпардонен бичи възход). Не даваме пример само с горския при патката, как си зачисляваше и отчисляваше личния самолет към активите, или продаваше дъщерни дружества без да е зависим от никой и тем подобни, нито пък може да предвидиш финансовия инженеренг на енемоните като вкараха в отчета картоните на енергоните, нито пък може да преположиш балтията на прехваления и лачен ояден мажовец донев кято посече малките хакционери в севтото направо с брадвата през кръста. прибира активите насилствено оцененени на 19 мил, като само по баланс собствения капитал е 25... бог високо, цар далеко, а за кфн - нито дума, нито говор, нито картина Въобще бфб-мажовеца може да бъде и дърво на дърветата.
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

КОЙ каза да не се дърпа дявола за опашката, че ще се появи :-)))))))))))))

Аз, не че някой ме пита, бих подкрепил на този етап стратегията на колегата DDDD, но с малко допълнение трябва и малко спекулативен кеш винаги излиза нещо сладко.

Успех на всички !!
                        Каква е стратегията.....чакай годо.....

Коментар

• КОЙ каза да не се дърпа дявола за опашката, че ще се появи :-)))))))))))))

Аз, не че някой ме пита, бих подкрепил на този етап стратегията на колегата DDDD, но с малко допълнение трябва и малко спекулативен кеш винаги излиза нещо сладко.

Успех на всички !!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Интересна схема. Моята е малко по-друга. Не излизам на кеш и само оптимизирам портфейла съобразно новите реалности. Портфейла ми направи първият връх за годината на 2 април, което съвпада с върха на Софикс, но на 4 юни съм направил нищожно по-голям връх и на 18 септември ми е върха за годината. В момента съм 5 процента под този връх. Да предположим, че пазара скочи 10-15 процента за да имате потвърждение, то тогава моят портфейл ще е на нов връх около пет десет процента над предходният рекорд за годината. При софикс 626 портфейла ми ще е с 20 процента по-голям ит върха на индекса през пролетта в слледствие от оптимизирането му през периода. Считам, че всеки трябва да оптимизира търговията си съобразно уменията и възможностите си, но определено дългосрочната схема работи изключително добре при мен. Според мен недостатъците на вашата схема е, че се включвате след като сте изтървали 1/3 от ръста и излизате при реализация на една трета от спада. Тоест реално погледнато добрите от вас са около средногодишните норми на пазара а некадърните спекуланти успяват да постигнат невъзможното да са на загуба. Сериозно съм се замислил как е възможно някой да не е поне 15 процента на печалба от началото на годината. За това се изисква доста некадърност. Всяка схема може да е успешна, но когато доказано не работи трябва да се сменя. Сигурен съм че за теб твоята работи а за мен моята, но тези които системно бъркат е добре да си преосмислят моделите.
                            пусни портфейла си .....
                            Иначе, за спекулантите не си прав....
                            най добре се печели на мечи пазар...... заради волантилността....
                            защото теорията купи на ниското и продай на по високото е цар на маркета....,като се използва преоценка на пакети ,отчети и обратното изкупуване.....
                            При бичи маркет , нагоре вървят всичко и сини чипове и шитове и в един момент избори и всичко надолу ,после фалинт на Корп и масови разпродажби и в кой остана кЪртова ..ГОРЕЩИЯ....
                            Никой не казва ....или всички са продали април или никой не е продал.....а аз от кой купувам в момента.....
                            Амаа аз проддох рано март ,април и не ме интересуваш ДДДД и твоята теория за следващото качване.... ....
                            Защото парите който с в брой са в касичката и сега купувам много по ефтини акции....от тогава.....
                            Ами ако стане и мечи маркет ,шитовете падат повече от другите ..... и се отсява плявата....
                            Ами ако не купуват такива като мен в момента ....борсата загива....и няма да има поръчки купува...
                            казвал съм го ...
                            Купувам по рано и продавам по рано ,но никога обратното....
                            Иначе съдържателна дискусия.......ако икономиката ще върви с 3% а не с минус.....

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Бихе ли дали описание на момента в който имаме потвърждение на започнал възходящ тренд? Какво трябва да се е случило за да се изпълнят вашите критерии? Аз съм дългосрочен и се интересувам главно от бъдещото развитие на компаниите в които инвестирам, но вие сте спекуланти и това не ви интересува. Всичко което ви трябва е да хванете сентимента и да се возите на кратко по него. Та какъв ви е критерият?

КРИТЕРИЯТ Е - да сме от малкото !!!
                              Поради една единствена причина , че не съм МАЖО !

Коментар

• Аз работя с два портфейла, като единия е в пъти по-голям от другия, съответно и стратегиите са различни. При по-големия съм дългосрочен, като през годината ликивидирам някоя позиция която не ми допада и купувам друга, при него доходноста е почти равна на тая на Софикса. С малкия си правя най-различни експерименти и дохода там сега е 65%. Работя без кредити.

Коментар

Working...
                                X